Lämnat fåglarna

I måndags var vi och lämnade våra fåglar. Tyckte att Ragge(nymfen) behövde en nymfkompis och tänkte att även Isa säkert skulle må bra av en undulatkompis, visserligen verkade hon rätt nöjd med Ragges sällskap men inte tvärtom.
Fyra fåglar för oss var lite för mycket och jag tyckte det var lite synd att skilja dem åt. Så därför gav vi bort dem.

Vi åkte till Ystad. Hon som fick dem hade en stor voljär med både undulater, nymfkakaduor, sparv-nånting och två dvärg papegojjor och alla samsades och trivdes bra ihop, och det var ju tillräckligt stort så att de kunde flyga omkring. Voljären var utomhus men det fanns ett hål in som de kröp in i på natten eller om det är kallt.
Jag trodde att de skulle vara jätterädda och förvirrade till en början. Men där hade jag fel.
Innan hon ens hade hunnit öppna luckan helt till buren som Ragge och Isa var i flög ragge ut! Han flög och satte sig på en gren och sen flög han runt till de andra nymferna och hälsade på dem, inte det minsta rädd bara nyfiken! Så han hade nog saknat lite kompisar. Isa var lite fegare som vanligt men även hon flög ut till slut och hon var inte heller rädd och såg nyfiken ut. Hon satt en stund och tittade på dvärgpapegojjan och det såg ut som hon tänkte " vad är det för en konstig varelser." Sen flög hon också runt och hälsade på de andra undulaterna. Det kändes lite tråkigt att lämna dem och saknar dem lite. Men det kändes jättebra att det gick så bra och att de verkade trivas där från första minut. Så jag tror att de har det jätte bra där. Men det är tyst och tomt efter dem. Kanske åker och titta till dem någongång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0