hjälp- namnförslag

Vad ska vår grå jako heta för något? Behöver lite förslag. Vi kommer få en hona. Det som jag för tillfället är mest inne på är Wilma. Vi ska åka och hälsa på henne nästa helg =)

shoppat

Dagen har gått alldeles för fort idag. Har inte gjort nåt nyttigt alls som typ städat. Jonas var och lämnade in bilen i morse. Sen åt vi frukost och gjorde oss iordning och tog bussen till stan. Var på Jc och köpte ett par jeans och två t-shirtar. Vi gick till bilhandlaren och hämtade bilen. (ganska långt att gå). Åkte till stadium där jag hittade fler jeans och köpte två par jeans till. Inte planerat att jag skulle köpa tre par jeans idag, hade tänkt mig ett par. Men kanske lämnar tillbaka ett par som jag efter närmare omtanke inte är så nöjd med. Sedan åkte vi tillbaka till jc och hämtade jeansen som de hade lagt upp till mig, hem och lämnade kassarna och hämtade inköpslistan som vi hade glömt hemma. Åkte tillbaka till samarkand och handlade massa mat. När vi kom hem var vi hungriga och lagade middag, tacopaj.
Tog en liten tupplur efter att vi ätit. Fattar inte hur jag kan bli så trött efter att jag ätit, jag kan somna på mindre än fem minuter bara jag lägger mig ner.

Nu ska jag kolla lite på tv och sen gå och lägga mig.

vänner

Tänkte jag skulle titta på ett vänner avsnitt medan jag åt bara men sen tittade jag på ett till och ett till och bara ett till tänkte jag. Så nu har jag säkert kollat på ca 6 stycken. Men de är ju så bra! Inte lätt att slita sig, och detta var från säsong två och de avsnitten har jag inte sett så många gånger förrut heller =)

Jag har lite ont i halsen, det har jag haft ända sedan träningen i måndags. Så tänkte det är bäst att hoppa över träningen ikväll, annars hade det säkert blivit värre. (har lärt mig av mina misstag) Upp och jobba tididigt imorgon med, men på fredag är jag ledig =) Måste upp lite tidigt då iof för vi ska lämna in bilen. Men får ju sova lite längre då iaf. skönt.


bilder från uppvisningen

Här kommer lite bilder från måndagens nybörjaruppvisning i ju-jutsu.

















Fler bilder finns på http://www.vjjk.net

Helt slut ...

Helt slut är jag nu, särskilt i vänster arm. Kommer ju inte kunna röra mig imorgon, eller övermorgon blir nog värre. Har varit och tränat ju-jutsu idag, första gången för terminen. Det var jobbigt och kul. Vi körde lite slag med mits och handskar, lite olika kombinationer. Det var nybörjaruppvisning idag med så var där och tittade och fick en kamera i handen :P Så får väl se om det blev några bra kort. Kul o träffa Catta också, blir inte att man ses så ofta när vi inte tränar ihop eller har någon barngurpp ihop ju.

Har varit och jobbat idag med på mitt gamla jobb. Sen när jag skulle gå hem kom ju den andra assistenten och löste av mig. Hon sa att hon måste vara hemma ons, tors. med sin son som är sjuk. Då frågade de ju mig om jag kunde jobba de dagarna. Så nu ska jag jobba onsdag och torsdag med hos henne.  Imorgon och på lördag ska jag jobba på mitt "vanliga" jobb. Så det blev inte mycket ledigt denna veckan heller. Nästa vecka börjar jag jobba på schema.

Var ute med Annelie på promenad med efter jobbet, alltid trevligt. Det var ju varmt ute idag! skönt.

Bröllop

Igår var jag på bröllop med mamma, mormor och Erik. Det var mammas kusin som gifte sig.
Åkte härifrån klockan tolv, bröllopet skulle vara i Jönköping. När vi nästan var framme i Jönköping så insåg vi att vi var tidiga och hade gott om tid på oss. Vi kom in i Jönköping och rätt som det är ser jag att min klänning har gått sönder. Ena axelbandet har lossnat framtill. *panik* Jag säger till Erik stanna vid första bästa affär som kan tänkas ha nål och tråd, går ju säkert att sy ihop det lite snabbt. Stannar vid en ica affär och mamma springer in och kommer ut med en tejprulle!, helt vanlig tejp. Men det håller ju aldrig säger jag. Ica affären hon var i var tydligen bara en liten pytte liten där det inte fanns mycket och ingen nål och tråd. Vi fortsätter köra och leta, Erik släpper av mig och mamma vid en gågata där det verkar finnas lite affärer, så medan vi går och leta efter nål och tråd (jag med ihoptejpad klänning) kör Erik och mormor till kyrkan och parkerar bilen.
Mamma och jag båda i högklackat ingen av oss är vana att gå i det försöker gå så fort vi kan utan att snubbla och leta upp en lämplig affär. Vi hittar Åhlens springer in där och frågar var de har nål och tråd. Letar upp det och ställer oss i kön. Klockan är 13.50 bröllopet börjar 14.00. *stressade* Vi betalar, tar rulltrappan ner igen, springer in i ett omklädningsrum och sätter ihop det lite provisoriskt med en säkerhetsnål och lite tejp. Skyndar oss ut och går så fort vi kan till kyrkan.  Vi kommer fram till kyrkan kl 13.59, alla andra har gått in och satt sig så vi smyger oss in försiktigt och sätter oss ganska långt bak,  och pustar ut. Klänningen höll sen resten av dagen, och det syntes inte alls mycket att det var lite provisoriskt lagat så det var nog ingen som tänkte på det.

Vigseln i kyrkan var vacker, och det var en fin kyrka också. Efter vigseln åkte vi till ett ställe som hette fjällstugan där vi var resten av dagen. Välkomstdricka och lite snacks fick vi när vi kom dit. Sen fick vi vänta på brudparet dröjde ett tag tills de kom för de tog kort efter vigseln.
Massor av god mat fick vi, rotfruktsgratäng, kycklingfilé, fläskfile, tomat och championsallad, annan sallad. Jätte gott.
Sedan fick vi Chokladmousse med bär. Och sedan bröllopstårta och så fanns det en chokladfontän som man fick doppa fruktbitar i. Gott.
Så var det ju många som höll fina och roliga tal, bilder visades osv. Trevlig dag men kände inte så jätte många där.
Det blev rätt så sent, vi åkte därifrån klockan tolv på natten och då var det inte riktigt slut än, var hemma någongång vid tvåtiden på natten.
Idag vaknade jag inte förrens klockan tolv och låg kvar i sängen en stund, så denna dagen har ju bara försvunnit.

På mitt bröllop ska det stå på inbjudningskorten  Klädsel: mjukisbyxor  ;)

Arn

Var på bio i fredags och tittade på den andra Arn filmen, riket vid vägens slut. Alltid trevligt att gå på bio =)
Filmen handlar om Arn och Cecilia, de har avtjänat sitt straff och återförenas. Arn återvänder till Sverige men där är det fortfarande oroligt mellan de olika ätterna. Kungen blir sjuk och de tvingas lämna över kronan, men trots det så förblir det inte fred och männen får ut och kriga igen.

Som alltid när man gör film av en bok så är böckerna mycket bättre. Men jag tycker ändå att filmen var rätt rätt så bra men första filmen var ändåså lite bättre än denna.

jobbat idag

Jobbat idag med på mitt förra jobb. Har gått bra och han har varit så tacksam och sagt det flera gånger. Så det är ju bra. Går bra att hoppa in och jobba någongång ibland där, det känns helt okej. Ska jobba hos henne på måndag med men bara halva dagen.
Jonas hämtade mig efter jobbet och vi åkte hem, funderade ut vad vi skulle ha till kvällsmat. Gick och handlade vad vi behövde och lagade mat. Kassler med färsk pasta och någon sås. lättlagat och gott. Mycket mer har jag inte gjort idag.  
Imorgon är jag ledig, skönt. Ska kolla lite på nyheterna nu och sen hoppa i säng.

Detta måste ni se!

 Hehe snacka om misstänksam tant...






Då blir man glad...

när man kommer hem från jobbet och sambon har damsugat, torkat golvet i köket, handlat och har maten färdig!
Mycket uppskattat, och Jonas har ju också jobbat idag och han kom väl hem runt fyratiden. Och allt det var färdigt när jag kom hem vid sextiden. Det får gärna bli en  vana =)
Tack älskling.


möte med chefen

Var på onoff idag och lämnade in min kamera, batteriluckan har gått sönder så den stängs inte riktigt. Så de ska fixa det. Köpte kameran i februari så det går ju på garantin. Runt den 8 september skulle den vara färdig, tycker det låter lite länge. Men kanske får den tidigare?. Bra att få det fixat iaf.

Träffade chefen idag med. Nu har jag fått mitt schema men har inte hunnit titta så mycket på det än. Men jag jobbar på julafton, tråkigt. Det kommer bli 83% som jag jobbar så det blev inte 90% som jag hade hoppats, men det känns bra ändå. Det är ju ett vikariat året ut, som troligen kommer förlängas sen. Så det blir nog bra.
Men börjar ju inte på det schemat förrens 1 september. Men kommer nog bli att jag jobbar en del innan det iaf.
Imorgon ska jag hoppa in och jobba på korttidsboendet som jag jobbade på förut. Så det ska bli kul.
Sen onsdag och torsdag ska jag jobba på mitt gamla jobb. 
Så trots att jag är ledig så blir det mycket jobb.


bilen-olofström-jobbat= helgen



I fredags hade vi bilen inne på service när vi hämtade den sa de att vattenpumpen var sönder med, Men de hade ingen hemma då så de kunde inte byta den. Så vi får lämna in bilen igen sen, men det är ingen fara att köra med bilen under tiden så det är ju bra.
När vi hade hämtat bilen åkte vi direkt till olofström till Jonas farmor som fyllde år. Var där en stund.
Stannade i olofström till lördagen och åkte hem på eftermiddagen.
De hade kossor på ängen och vi matade dem med äpplen, jag har aldrig matat kossor förut, lite slemigt. Men söta var de.
Idag har jag jobbat, hoppade in och jobbade hos henne jag var personlig assistent till förut. Det gick bra och var ganska kul faktiskt. Sen kom mamma och mormor hit och vi skulle kolla på Narnia. När vi sätter i filmen och trycker på play så börjar den i mitten av filmen. Typiskt. I datorn funkade filmen men inte i dvdn, och vi hade ingen sladd så vi kunde koppla över dator skärmen till tvskärmen. Så det blev ingen narnia, utan vi kollade på "söderkåkar" isstället.
Får ladda ner Narnia igen eller köpa en sladd, eller både och.  


Bilder från Stockholm

Här kommer lite bilder från när vi var i Stockholm

kollar kartan, karlaplan


miniatyr av båten, vasamuseét


aqvarium


"nappträd", skansen








naturhistoriska riksmuseét/cosmonova




gamla stan, slottet


högvakten, slottet










södermalm


Magnus Betnér


lamborghini, södermalm


på shoppinghumör, globen shoppingcenter



Borta bra men hemma bäst

Igår kom vi hem från stockholm och det var faktiskt rätt skönt att få komma hem igen, även att vi har haft det bra när vi har varit iväg.
Har varit och lämnat in bilen på service idag, lämnade den halv åtta och de trodde den skulle vara färdig vid två tiden. Så då kör vi nog ner till Olofström. Jonas farmor fyller år så vi ska väl till henne och hälsa på. Sen vet jag inte om vi sover där tills imorgon eller om vi åker hem ikväll.
Tror jag ska ta och vila en liten stund nu är rätt så trött steg upp tidigt idag och har stigit upp ganska tidigt några dagar i rad. Får väl försöka sova ut imorgon och ta igen lite sömn.

Igår när vi satt och väntade på tåget hem kom det två från svenska dagbladet och frågade oss om vi kunde tänka oss bo i sthlm och sen tog de kort. Vet inte om det kom med i tidningen idag, kanske ska kolla det.

shopping i sthlm

Igår och idag har vi shoppat. 
Har åkt runt lite hit och dit med tunnelbanan och gått mycket. Igår hamnade vi på ung08 festival eller vad det var. Fanns lite olika tält och montrar och scener. Gick förbi en liten liten scen där Magnus Betnér stog och pratade, så vi stannade och lyssnade. Han är rätt så rolig faktiskt. =) 
Shoppat idag med, hittat lite tröjor och linnen och annat kul. När vi kände oss ganska färdiga inne stockholm Centrun funderade vi på vad vi skulle hitta på. Gick ner i tunnelbanan och tittade på de olika stationerna och undrade var vi inte hade varit. Globen där har vi inte varit sa vi och åkte dit och kollade på den lite och gick en liten stund i köpcentrumet där. Hade rätt många kassar med oss så vi åkte tillbaka till hotellet och lämnade dem där, sen åkte vi ut till stan igen.
Imorgon ska vi åka hem. Tror tåget går vid tretiden, så vi hinner gå runt i stan lite till om vi vill. 
Ska försöka packa ner det mesta nu ikväll så har man det gjort imorgon.

Gamla stan

Vakade idag med en sån träningsvärk i vaderna. Började dagen med att åka till naturhistoriska riksmuseét och Cosmonova. Vi såg en film om mumier på cosmonova, häftigt. Sen gick vi runt lite på museét.
Sen skulle vi till slottet, och hade oturen att komma när de skulle rida med hästar och spela och vad de nu hade för sig.(vaktbyte) Så vi kom inte in förrens det var slut och vi stog nog nästan en timme och väntade, tyckte inte det var mycket att se på. Men tillslut kom vi in i slottet iaf.
Strosade omkring lite i gamla stan och åt tacos. Tog tunnelbanan till centralen och shoppade lite på drottninggatan.
När afffärerna stängde var vi riktigt trötta i fötterna både Jonas och jag och begav oss tillbaka till hotellet. Lämnade kassarna och gick ut igen för att äta lite. Tog varsin pizza på odenplan.

Begav  oss från hotellet klockan nio på morgonen och var tillbaka vid sju, så då hade vi varit på benen i 10 timmar så inte konstigt att det känns i fötterna. Sen gick vi ju fram och tillbaka till pizzerian med.
Har inte riktigt bestämt vad vi ska göra imorgon än.


Skansen och Gröna Lund

Uppe tidigt idag, steg upp någon gång mellan 7 och halv åtta. Gjorde oss iordning och gick ner och åt frukost.
Sen begav vi oss ut och skulle prova Stockholm tunnelbanor. Hade ju letat upp närmsta tunnelbana från hotellet igår så dit hittade vi. Gick inte så jättemånga olika härifrån så inget svårt att hitta rätt till centralen. Men där fanns det lite mer att välja på, och se till så man åkte åt rätt håll. Men vi hittade rätt, så duktiga vi är.
Men missade precis en buss så vi bestämde oss för att gå sista biten ca 20-30 min promenad.
Det var till Vasa museét vi skulle till.
Ingen liten båt precis! Så mycket arbete de la ner på båten och så skönk den nästan direkt, snopet!
Efter Vasa museét gick vi till aqvarium, fanns inte så jätte mycket där men hittade små små minigrodor de var ju inte ens en centimeter stora, men gulliga var de.
Sen gick vi vidare till skansen och strosade omkring där och tittade på djuren och lite så. Fanns små söta undulater och stora fina ugglor (fick inte ta med mig någon hem ;( )
Efter skansen var vi hungriga och åt spagetti och köttfärssås.
Därefter var det dags för Gröna Lund. Mysigt att gå omkring där med och vi åkte ju lite med såklart. Tyckte "kvasten" var härligast att åka men den var inte läskig. Däremot den blåa berg o dalbanan tror jag var lite småläskig men kul.
När vi var nöjda där fikade vi våffla. Och promenerade vidare, gick runt lite på östermalm och kikade. Bestämde oss för att kolla på bio ikväll. Sunni valde film och det blev ett mycket bra val. Vi tittade på filmen Mamma Mia. Tycker om låtarna i filmen och filmen var också bra. Så de två timmarna på bion gick fort.
Hade tänkt ta T-banan hem men var så skönt ute så vi gick tillbaka till hotellet isstället.
Och nu är vi trötta i fötterna idag med, men det gör inget.
Imorgon blir det nog in till gamla stan och titta. Har faktiskt inte shoppat något ännu. Eller jo, gick ju in i en pärlaffär igår och gick tillbaka idag och köpte lite, men inte så jätte många faktiskt.
Men imorgon kanske det blir lite mer handlat. Tur med vädret har vi också haft, inte för kallt och inte för varmt och inget regn idag. Förutom när vi var inne på bion tror jag det kom en skur.

På vift i Stockholm

Vi har inte vimsat runt så mycket, men vi har gått mycket och är lite trött i fötterna.
Kom hit vid halv två tiden, tog taxi från tåget till hotellet, vi orkade inte leta upp rätt buss och det var ju mycket smidigare med taxi.
Taxichaufförerna har lite mer att göra här än i Växjö :P
Har mest gått runt och kollat läget och letat upp närmaste T-bana från hotellet. Har varit på odenplan och stureplan och det däremellan :P Regnade gjorde det också.

Massor av konstiga bilar överallt är väl någon sån raggarbil träff eller nåt, har säkert sett hundratals olika sorters raggarbilar och några ferraris med. Så Jonas kan ju känna sig nöjd ;)

Imorgon blir det nog skansen och gröna lund.
Nu har vi bokat bastun på hotellet. Blir lugnt och skönt ikväll.
Trött efter all promenering.


Ny tv

Har jobbat idag mellan 7-16, vi åkte direkt till media markt där vi kollade på TV, sen åkte vi till onoff och kollade där och Jonas köpte en 40" lcd tv eller vad det nu var. Så körde vi hem och lämnade den.
Åkte direkt igen och ner på stan för att kolla lite på Karl-Oskar dagarna, men vi var där nog bara en halvtimme eller så.
Sen hem och fixa mat och packa upp tvn. Och packa. Imorgon åker vi till Stockholm och är där några dagar. Hoppas de har hunnit få bort nerblåsta träd och så, vi ska åka tåg.

Ringde till föräldrarna som jag var på intervju för personlig assistent jobbet och förklarade varför jag hade tackat nej. Känns ändå schystare att säga det själv också så de inte bara få höra av assistansia, och dessutom förklara att det inte var dem det var fel på utan det var för att jag inte har tillgång till bil osv. Pappan(han jag pratade med) sa inte så mycket, men tror inte han brukar göra det heller för han var väldigt tyst när jag var där på intervju med. Men verkade ändå förstå.
Känns skönt nu när jag har ringt till dem med.
Och känns bra att fortsätta där jag varit i sommar. Alla har gratulerat mig och sagt att det ska bli kul att jag börjar hos dem Så det känns bra =)
Nu när allt sånt är färdigt och jag vet hur det blir kommer jag nog kunna koppla av i Stockholm.

Nu ska vi ta och titta på film på vår nya tv :P


Nu har jag bestämt mig

Usch vet inte om jag gjorde rätt eller fel men nu har jag tackat nej till jobbet som personlig assistent utanför Ör.
Grejjen är att jag tror jag skulle ha trivits bra där ute eftersom de hade så många barn och det var liv och rörelser.
Men problemet är att det går inga bussar ända ut dit där de bor och vi har bara en bil som Jonas behöver till jobbet. Så isåfall skulle jag bli tvungen att köpa en bil och ha ett billån att betala av på, plus bensin och allt vad det kostar att äga en bil så då blir det inte så mycket pengar över varje månad.
Så då är det kanske ändå smartare att stanna kvar och jobba här i Växjö. Dessutom var det ju alltid kvällar man jobbade och det kanske hade varit lite jobbigt i längden det med.

Men det var lite roligt för hade egentligen bestämt mig i tisdags och ringde då till assistansia och tackade nej för jag tyckte det var för dålig lön och det hade jag påpekat gången innan när jag pratat med henne. Men när jag ringde och sa det och sa att jag måste tacka nej. Då var hon genast beredd att gå upp i lön och frågade vad mitt sista bud var. Och så hade hon kollat upp det tills idag då och de hade gått upp i lön nu men inte ända till det jag hade sagt. Men de hade ändå gått upp ganska mycket. Så man få vara på och tjata lite så tjänar man endel på det =) Det är bra för nu vet jag vad jag kan begära av dem i fall jag söker till de någon annan gång.

Jag tycker ju det jobbet jag har haft nu i sommar har varit bra. Så nu blir det att jag stannar kvar där.
Har pratat med enhetschefen med och sagt det med. Så jag börjar på rad 1 september.

Men är inte säker på att jag gjorde rätt.

Börjar jobba om en timme, men skönt att sluta redan vid åtta idag, annars brukar jag alltid sluta halv tio.

vovve vakt

Vi passar peggy några dagar, söt liten schäfer eller ja inte så liten men söt iaf  =)
Hon ser nöjd ut nu, hon ligger i soffan och gnager på sitt ben som vi köpte till henne igår.

lite bilder men inte lätt att få någon bra bild på henne hon är inte still så länge.





Har varit hemma och hämtat en resväska, på lördag åker Jonas och jag till Stockholm och är där i fem dagar.  
Mamma och jag åkte till lillasyster och hälsade på tequila(också en söt liten hund) men hon är inte ens ett år än så hon är väl inte fullvuxen än.


buren ihopsatt

Nu är buren ihopmonterad det gick rätt så fort att sätta ihop den, men vissa delar var rätt så stora. 
Nu är det bara fågeln som saknas.  

Lite bilder:

  

  

63 kg bur levererat

Nu har vi fått vår pappegojbur, 63 kg väger det. Men då har vi fått en transportbur på ca 8kg och en vanlig bur. Men den stora buren väger ju en hel del så det blir väl lite småjobbigt att sätta ihop den. Transportburen är ihopfällbar, mycket praktiskt. Så den har vi redan haft uppe och packat ner igen. Nu ska vi snart sätta igång och montera ihop den stora buren. Phuu.
Måste bara ha lite frukost först.

Här är buren....nerpackad.


kommer bild senare när den är ihopsatt.

inget

Skulle ju inte göra någonting igår utan bara slappa, men jag blev så rastlös. Så vi började städa, diska och tvätta isstället. Sen tog jag ut alla blommorna på balkongerna och duschade dem. 
Och så satte jag in korten från spanien med, det var på tiden. Men måste köpa fler blad för alla korten fick inte plats. Men har satt in lite mer än hälften iaf.

Nu ska jag snart äta lite och sen iväg och jobba.


Regn =)

Godmorgon!
eller kanske borde säga godmiddag, men jag steg upp bara för en liten stund sen.
Det regnar, men tycker det är riktigt svalt och skönt! Gör inte så mycket om det regnar lite imorgon med men sen får det gärna var fint väder i tre dagar till. =)

Vi grillade igår och spelade kubb och hade det allmänt trevligt. Åkte vidare till café de luxe. Har aldrig varit där förrut, trodde det skulle vara lite större och inte så trångt. Men det var okej.
Sen gick vi till ett annat ställe en liten stund bara.
Växjö är rätt så litet har jag kommit på :P Stötte på en del som man känner.
Trevlig kväll =)

Idag ska jag bara slappa! skönt, eller kanske ska ta och städa lite med. Men bara lite :P

RSS 2.0