dumma bilder

Var hemma hos mamma och pappa en sväng idag. Fick syn på de gamla disketterna, längesen man använde de ju. Men vi har bilder på några stycken så fick för mig att jag skulle bränna över dem på en cd. Så tog med mig dom hem.
Min dator hade inget diskettuttag(eller vad det heter) så fick ju ta den andra datorn.
Satte i en diskett och såg att det var bilder där men kunde inte öppna dem. Datorn kände väl inte igen det formatet, så fick ladda ner något program som kunde öppna dem. Men råkade väl klicka någonstans så alla bilder på hela datorn öppnades med det programmet och det var ju inte meningen. Men lät det vara så länge. 
Började att kolla på bilderna. Var nåt konstigt program som de öppnades i.
Jag är inte så bra på datorer, men tänkte får väl spara alla bilderna på datorn först för att kunna bränna ut dem på en cd. När jag skulle spara så fattade jag inte hur jag skulle göra utan var tvungen att spara varje bild för sig. Men sparade bara några stycken för att testa om jag kunde bränna ut bilderna och se ifall jag kunde öppna bilderna i min dator.  Visste inte riktigt hur man bränner heller så fick klicka runt  och testa och brände en cd till slut. Hade inga större förhoppningar om att det skulle fungera, men det gjorde det!
Så började spara alla bilder en och en men insåg att det skulle ta evigheter för det var över tio disketter med ca 30 bilder på varje. Då ringde Jonas och sa hur jag kunde göra (enda vettiga han sa ;) ) för att spara alla på en gång. Det funkade och gick betydligt fortare! Så då sparade jag varje diskett i en egen mapp.
När det var färdigt brände jag en cd till med alla bilderna på. Men när jag satte i den så kunde jag inte öppna bilderna, klickade och ändrade och hade mig. Sedan kunde jag öppna bilderna i tre mappar alla de andra bilderna kunde jag inte se. Så tänkte om jag lägger alla bilderna i en och samma mapp och bränner dom igen så kanske det fungerar. Det gjorde jag. Satte i den cdn i min dator men det fungerade inte till en början. Men efter mycket klickande och försökande så kunde jag se alla bilderna. Bara det att de är ju inte sorterade alls.
Så vill ändå att den andra cdn ska fungera och det borde det ju göra, om jag kan öppna vissa bilder borde jag ju kunna öppna de andra med samma program. Men det fungerar inte och jag fattar inte vad felet är.
Blev så irriterad och gav upp. Får väl se om Jonas kan hjälpa mig. Detta tog mig flera timmar!

Finns säkert någon smart person som vet exakt hur man ska göra för att det ska fungera och det tar säkert inte alls så lång tid som det har gjort för mig. Men jag förstår inte riktigt vad det är jag har gjort och vad jag bör göra. Så då är det inte lätt. Dumma datorer och inte gör som jag vill. :P

oj ledig imorgon

Så trött nu! Kanske inte så konstigt med tanke på att det är ganska så sent och att jag har jobbat. Har jobbat helgen nu, tre kvällar. Men känns bra nu, nu har man kommit in bättre i arbetet och det flyter på så det blir inte lika stressigt. Skönt.
Trodde ju jag skulle jobba imorgon med så när jag var jobbet tänkte jag: ska kolla vem jag ska ha hand om imorgon. Så gick och kollade, men hittade inte mitt namn. Konstigt tänkte jag, så kollade jag om någon skulle vara ledig så att det var en extra tur jag hade tagit. Nä ingen skulle vara ledig heller. Och ingen extra aktivitet heller så det behövdes mer personal. Hmm. Ringde hem och bad Jonas kolla schemat, där stod det att jag var ledig. Så antagligen har jag väl kollat fel för jag har skrivit i min almanacka att jag ska jobba imorgon med men det står ingenstans. Så jag är ledig imorgon =) Så då blev det inte så många dagar i sträck jag skulle jobba. Jag som har gått och beklagat mig att jag ska jobba 8 dagar i sträck :P. Nu blev det bara fyra dagar, en dag ledigt och sen jobba tre dagar till. och det är ju inte så mycket.  Men tur att jag upptäckte det så jag inte hade gått till jobbet imorgon. Hade varit lite snopet. Måste kolla så jag har skrivit de andra dagarna rätt.
Hihi en extra dag ledigt, undra vad jag ska hitta på imorgon.

Godnatt

jobbar kväll idag

Om en timme måste jag ta bussen till jobbet. Tycker inte om att börja denna tiden. För jag hinner ändå inte göra särskilt mycket på förmiddagen och när man slutar och kommer hem får man ju gå och lägga sig nästan direkt. Nä då är det bättre man börjar vid sju och jobba till fyra så hinner man ju hitta på saker på kvällen.
Åt frukost för typ en timme sen så nu är jag inte alls hungrig men måste ju äta nåt mer innan jag går annars blir jag ju hungrig sen. Äter inte kvällsmat på jobbet förrens runt sextiden. Nja lite dum tid att börja jobba. När jag ska jobba kväll så är det bättre att börja vid två isstället så har man ju lite mer tid på förmiddagen.
Imorgon börjar jag jobbar vid två plus att då kan jag ha bilen så då är det bättre :) Så kanske tar en sväng till panduro för förmiddagen då. Var där iof igår men då var Jonas så otålig :P så då köpte jag bara pärlorna till spindeln. Men behöver lite andra pärlor för att göra ett armband. Men få se om jag orkar.
Panduro är en farlig affär att gå in i, vill ha allt där så plånboken gillar inte den affären ;)

Spindel

En spindel, den blev inte riktigt så bra som jag hade tänkt mig.
Boken som jag hade var på norska så lite svårt att fatta hur man skulle göra :P


kyckling

Nu har jag äntligen pärlat färdigt kycklingen som jag började med för evigeheter sen. Men gick fort när jag väl satte igång igen =) Pärlat lite igår och idag.


Dokumentär i fyran

Klockan nio är det en dokumentär i fyran om en tjej som föds med fyra armar och fyra ben. Tänkte jag ska titta på den.  Låter lite läskigt! Tänk så rädd man skulle bli om man födde ett barn och det hade bubbla armar och ben och inte visste något i förväg. Men hon kanske visste det, eller inte. Jag vet inte.
Verkar som en spännande dokumentär iaf.


Behärskad

Behärskad

Karlsson sitter synnerligen avslappnad vid sitt arbetsbord. Plötsligt står hans chef bredvid honom och undrar:
- Har du ingen arbetslust idag, Karlsson?
- Jo, för sjutton. Men jag kan konsten att behärska mig.

Midsommarhelgen

Började midsommarafton med att stiga upp tidigt och åka och jobba. Men det var rätt mysigt att jobba, eftersom det inte var någon helgdag så var vi lika många personal som vanligt (helgerna är man en mindre) och de boende var ju hemma från sina jobba. Så man hann med lite mer på fm. Och så var det ju självklart midsommarmat, sill, potatis och gräddfil gott gott. Slutade vid fyra.
När jag kom hem gjorde vi oss iordning och åkte till olofström och till Ricke. Massor av god midsommar mat där med!
Så vi åt, spelade lite kort, kollade på film snapphanarna och lite så. Lugn och skön kväll.
På lördag blev det midsommar mat igen hos Jonas föräldrar, tredje gången för min del :P Men jag tycker det är så gott så hade absolut ingenting emot det =) Så stannde vi hos dem hela lördagen och åkte hem på kvällen.

Rödskägg

Nu har Erik, mamma och mormor varit här och ätit jordgubbar. Men vi har fortfarande massor kvar, köpte fyra liter när vi körde hem från olofstörm igår. Finns ett litet ställe långt ut i skogen där dom har jätte goda jordgubbar. Men vi insåg att vi äter aldrig upp alla dem ensamma så de fick komma hit och hjälpa till.
Sen så spelade vi lite kort. Och jag vann :P
Ganska kul och spela när man är några stycken =)

Jonas har fixat Arn tempelriddaren som vi kanske tar o kolla på ikväll. Böckerna gillar jag så blir säkert lite besviken på filmen. Men det är ju så det ska va nästan.

Se så söta!!

En av de små fåglarna ska bli vår sen någon gång senare i sommar. De måste bara lära sig att äta frö först.
Så små o söta o inga fjädrar ännu. Men näbbarna ser ganska stora ut redan. 

Grå jako bebis:


armband som jag gjort

Det gick ganska fort att göra det och var roligt med, har inte testat att göra så här förut. Men trädde först upp pärlor och sedan hade jag en virknål och "virkade". Hittade beskrivning till det i en tidning =) och med lite improvisation också så blev det så här.

armband som jag har

Jobb, ja det kanske löser sig.

Idag när jag kom till jobbet var chefen där och ville prata med mig. Det är en som har flyttat till Stockholm och därmed slutat hos dem. Så hon undrade om jag ville ta hans rad hela augusti. Jag sa att det beror ju på om jag får jobb innan, ska ju på en intervju och om jag skulle få det jobbet så börjar jag ju där i augusti någongång.
Sen sa chefen att hon gärna ville men får inte lova någonting ännu, men de kommer ju behöva en till den raden även efter augusti månad. Men de var tvugna att kolla läget på de andra enheterna först och så, så att de inte har personer som går hemma med lön. För ha man fast i komunen så måste väl de ge en jobb.
Men det lät som hon ville att jag skulle fortsätta hos dem även efter sommaren =) Bara det att jag kan ju inte lova någonting nu utan jag vill ju veta säkert att jag får fortsätta även efter augusti isåfall och hon fick ju inte lova någonting nu. Sa att jag skulle fundera på saken och även se hur det går på intervjun och höra mig för om  det jobbet.
Chefen skulle gå på semester idag och komma tillbaka 21 juli så då skulle vi prata igen.
Men som sagt det verkar ju faktiskt lösa sig med jobb, hihi :D
Men vem vet de kanske är trötta på mig i slutet av sommaren och aldrig vill se mig igen :P

Imorgon börjar jag kl 7 så då blir det upp tidigt. Btw midsommarafton räknas som storhelg så då blir det lite extra moneysar =)

Varit hemma

Åkte hem till föräldrarna idag. Tog med lite pärlor och stannade till på panduro och köpte lite.
Så när jag kom hem var jag uppe hos mormor och satte igång med ett armband. Man skulle först trä på pärlor på ett garn och sen virka ihop det till ett armband. Jag har aldrig provat att göra så förrut så lite spännande, men det blev faktiskt bra. Är färdig med det ska bara sätta dit ett lås med men hade inget bra hemma så får väl åka till panduro imorgon med :)
Sen löste mormor och jag korsord, undrar om jag blir lika galen i det som mormor när jag blir gammal. Mamma fick komma till undsättning när det blev klurigt.
Stannade hemma och tittade på fotbollen med. Men inte kul när Sverige förlorar.
Och nu är jag hemma och borde packa ner lite kläder till när vi ska till olofström och så borde jag gå och lägga mig.
Ska inte till olofström förrens på fredag, men imorgon jobbar jag kväll. På förmidagen ska jag till panduro :P och så ska vi handla och kolla på nån bil som jonas vill ha. Så är det bra om jag hinner äta middag också innan jobbet annars svälter jag ju ihjäl. så på fm kommer jag ju inte hinna packa. Och på kvällen när jag kommer hem är jag säkert trött. Sen på fredag jobbar jag mellan 7-16 så får ju försöka komma iväg så fort som möjligt då så att det inte blir försent. hmm...

Föresten har jag trott att midsommarafton är röd dag men kom fram till att det inte är det. Konstigt det borde det väl va? Alla är ju lediga.


Posten =)

Brukar aldrig komma någon rolig post till mig men idag var allt till mig och ännu bättre det var rolig post med =)
Förutom ett kuvert där de ville jag skulle betala för att försäkra min cykel och nycklar men det slängde jag.
Det roligaste var väl lönen :P det var slutlönen från gamla jobbet som kom, inte så mycket men mer än jag hade trott. Men pengarna får jag ju inte förrens nästa vecka men vet iaf hur mycket nu.
Sen fick jag ett nytt nummer av "allt om pärlor" som jag prenumenerar på.
Och så kom det ett nummer av hemmets veckotidning som jag inte prenumenerar på så lite förvånad. Men kom på att mormor sa för ett tag sen nåt i stil med
" man fick beställa fyra nummer utan extra kostnad till någon man tycker om och så får jag ett hemligt paket. och då tänkte jag att jag tycker om dig så jag har beställt det till dig..."  
hehe hon är lika rolig som vanligt men visst är det snällt. Så nu har jag en hel del att läsa.

undra om  jag ska äta frukost eller middag nu?

moulin rouge

Inte säker på stavningen men den går på trean nu iaf =)
Tycker musiken i den är så bra! Kommer ha massa låtar från den i huvudet när jag ska sova sen :P


regn

Inte gjort så mycket idag och hållit mig inomhus kommer ju regnskurar med jämna mellanrum. Men var borta på ica och köpte jordgubbar. Kostade mer idag säkert för att det snart är midsommar. De brukar kosta 25:- kostade 30:- idag.
Tog det bara lugnt på förmiddan innan jonas åkte till jobbet.
Sen kom Fia och underhöll mig :) Hon glömde sin tröja här så funderar på att ta den som gisslan *moahaha*  tills hon kommer hit och jag får vinna i mulle, mycket roligt kortspel.
Tycker alltid jag är så duktig när jag har städat alltså tycker jag att jag är duktig nu. För jag har både damsugit, torkat golv, städat toan, tvättat och ska väl ta o diska upp disken med.
Tror jag ska titta på vänner med, tröttnar aldrig på vänner även att jag sett de flesta avsnitten flera gånger. De är helt enkelt för bra och roliga. Risken är väl bara att jag somnar om jag lägger mig i soffan, har varit hur seg som helst hela dagen. Ska försöka hålla mig vaken.

hihi! det löser sig nog med jobb

Jag har ju bara ett sommarjobb nu och sen vet jag ju inte vad som händer och alltid lite osäkert för man vet ju inte om man hittar något. Men tror det kommer lösa sig, blev nämligen lite överraskad idag.
Var en som ringde mig idag om ett jobb, jag skickade in min ansökan i lördags alltså i förgår och hon ringde idag. Snacka om snabbt! Det var som personlig assistent till en tjej med grav utvecklingsförsening stod det och den tjejens mamma hade läst mitt brev och CV och tyckte att jag verkade vara bra. Så hon ville gärna att jag skulle komma på intervju men de ska inte ha intervjuerna förrens om en månad men ville bestämma tid nu ändå, bara så jag skulle veta att hon tyckte att jag verkade bra eller nåt. Sa iaf hon som ringde. *glad*

Sen så hade jag ett missat samtal också och ringde upp och det var också om ett jobb. 
Det var som personlig assistent till ett syskonpar med autism och det jobbet verkar också roligt och spännande. Men de behövde en så fort som möjligt och jag har ju redan ett sommarjobb som jag tackat ja till. Men sa att jag kan börja i augusti och kanske kan ta några dagar nu i sommar med. 
Så får väl se, om deras föräldrar tyckte att det gick bra skulle de ringa. Men inte så säker på att de vill vara utan assistent så länge. 

Men det gör inte så mycket om jag inte får just något av dessa jobben även att jag hoppas, utan det roliga är ju ändå att de tycker att mina jobbansökningar låter så bra att de vill jag ska komma på intervju. Så till slut måste man ju få napp. *glad glad glad*


helgerna går fort!

Förstår inte var helgerna tar vägen, de helgerna som jag är ledig försvinner i ett naffs. poff slut typ.
Men jobbade ju i fredagskväll så då känns helgerna mycket kortare än om man är ledig på kvällen.
Igår verkade ju hela Växjö vara på Maxi och handla, fullt med folk! T.o.m. alla de här självscanningarna var upptagna, när vi kom in var det inte en enda kvar. Men sen kom det en personal och fyllde på.
Sedan åkte vi hem och tog en liten inlines runda och därefter bakade vi kanelbullar *gott* och lagade mat.
Så nybakade kanelbullar, mjölk och fotboll. Synd bara att Sverige förlorade annars hade det ju varit perfekt.

Idag var vi på tassar och morrhår och tittade efter en bur till vår grå jako som vi ska köpa sen. Men hittade ingen som vi var helt nöjda med. Så nu har vi beställt en från nätet. Eller vi beställde en vanlig bur och en transportbur. Transportburen verkar vara väldigt praktisk för när den inte används kan man bara vika ihop den så tar den nästan ingen plats alls. Hur bra som helst.
Sen kom Fia hit =) Pratade lite och sen spelade vi The Settlers, mycket roligt spel. Särskilt när jag vinner :P

Jonas lurade ut mig på inlinsen ikväll med och jag fattar fortffarande inte hur man bromsar. Det är ju farligt. 
Så i nerförsbackarna åker jag från sida till sida för att inte få nån fart, så sakta men säkert....eller?
Nja inte särkskilt säkert, ramlade en gång(idag med) men i gräset och tog emot med händerna så jag slår mig ju inte men blir så sur när jag ramlar. 

Nu ska vi ta o kolla på film sen är det väl läggdags.
Imorgon är det ju jobb igen. Men trivs bra än så länge på jobbet så inte så mycket ångest  :P

byebye

Lämnat fåglarna

I måndags var vi och lämnade våra fåglar. Tyckte att Ragge(nymfen) behövde en nymfkompis och tänkte att även Isa säkert skulle må bra av en undulatkompis, visserligen verkade hon rätt nöjd med Ragges sällskap men inte tvärtom.
Fyra fåglar för oss var lite för mycket och jag tyckte det var lite synd att skilja dem åt. Så därför gav vi bort dem.

Vi åkte till Ystad. Hon som fick dem hade en stor voljär med både undulater, nymfkakaduor, sparv-nånting och två dvärg papegojjor och alla samsades och trivdes bra ihop, och det var ju tillräckligt stort så att de kunde flyga omkring. Voljären var utomhus men det fanns ett hål in som de kröp in i på natten eller om det är kallt.
Jag trodde att de skulle vara jätterädda och förvirrade till en början. Men där hade jag fel.
Innan hon ens hade hunnit öppna luckan helt till buren som Ragge och Isa var i flög ragge ut! Han flög och satte sig på en gren och sen flög han runt till de andra nymferna och hälsade på dem, inte det minsta rädd bara nyfiken! Så han hade nog saknat lite kompisar. Isa var lite fegare som vanligt men även hon flög ut till slut och hon var inte heller rädd och såg nyfiken ut. Hon satt en stund och tittade på dvärgpapegojjan och det såg ut som hon tänkte " vad är det för en konstig varelser." Sen flög hon också runt och hälsade på de andra undulaterna. Det kändes lite tråkigt att lämna dem och saknar dem lite. Men det kändes jättebra att det gick så bra och att de verkade trivas där från första minut. Så jag tror att de har det jätte bra där. Men det är tyst och tomt efter dem. Kanske åker och titta till dem någongång.

Inlines

Idag var vi på intersport och köpte oss varisitt par Inlines. Vi hann bara prova dem en liten stund för jag skulle iväg och jobba vid två.
Men hjälp så svårt det var! Var ju flera årsen jag åkte inlines men trodde inte jag skulle vara så ostadig, förr så kunde jag ju iaf åka någorlunda bra. Men idag kände jag mig som bambi på hal is. De första minutrarna kunde jag ju knappt hålla balansen och att dessutom röra på sig kändes ju jätte läskigt! Tur att jag bestämde att vi skulle köpa hjälmar också.
Men efter ett par minuter gick det bättre så får väl se om jag vågar åka runt Växjö sjön imorgon. Eller om vi håller oss här i närheten.

Jobbar hela veckan.

Denna veckan jobbar jag mycket. Har jobbat kväll idag och gör det imorgon med.
På onsdag jobbar jag lite på morgongen och sen ska jag äntligen få min delegering. På torsdag skulle jag varit ledig men de undrade om jag kunde jobba kvällen då med så det blir nog att jag gör det. Hon skulle ringa mig imorgon. På fredag jobbar jag kväll. Lördag jobbar jag mellan 7-5. På söndag skulle jag egentligen också jobbat men sa att jag inte kunde då för vi ska iväg då. Jonas som lurar iväg mig till Anderstorp då.
När jag jobbar på kvällen börjar jag antingen kl 12.30 eller 14.00 och jobbar till kl 21.30. Tycker bättre om att börja vid sju på morgonen och sen sluta någon gång vid tvåtiden. Då hinner man ju ändå hitta på saker på eftermiddagen. Men när man jobbar kvällen så blir det inte att man gör något för middagen ändå utan går mest och väntar på att åka till jobbet. Så lite tråkigt egentligen.

När de frågade mig om jag kunde jobba på torsdag tänkte jag först jobbigt att jobba så många dagar denna veckan. Men ändrade mig sen och tänkte äh jag har ju ändå inte planerat något särskilt och Jonas jobbar ju ändå så då kan jag ju lika gärna jobba.
När jag är påväg hem från jobbet ringer Jonas och vi pratar lite och sen säger han, förresten jag har bett om ledigt på torsdag tänkte att du är ju ledig då så då kan man ju hitta på något.
Hmm jo synd bara att jag lovat att jobba då :P
Men vi får se hon skulle ringa imorgon så då vet jag om jag ska jobba eller inte och om jag ska det så struntar ju han i att ta ledigt då.

Arbetstidsregler

Den lagen om arbetstidsregler som Eu har infört, kommer inte ihåg vad den heter.
Förstår mig inte riktigt på den och vad ska man med lagar till som ändå bryts?
Där jag jobbade förra sommaren var de jätte noga med 12 timmars vila och helgvila och de pusslade och krånglade för att få schemat att gå ihop. Det är väl bra för finns det lagar ska man väl följa dem.
Idag på mitt sommarjobb frågade de om jag kunde jobba en dag 14-20.30 och sa ja de kan jag väl men får jag det då för jag börjar ju sju dagen efter. Hon ryckte lite på axlarna och sa att så kommer det bli många gånger i sommar för de fick inte ihop schemat annars och att enhetschefen vissste det och då låg ju ansvaret på henne. Jag bryr mig inte så mycket om jag slutar 21.30 och börjar 7.00 nästa dag men tycker att det är konstigt att det är så olika på olika ställen.
Finns det någon som kollar så att den lagen följs? Vad händer om någon kommer på att den bryts? eller lagen bara finns där utan att någon bryr sig?
Visst jag tycker tanken är bra att man ska vara utvilad och pigg när man kommer till jobbet, men tycker också det beror på vad man jobbar med.

hmm ja, undrar om någon fattar vad jag menar egentligen.


Första doppet!

Idag åkte vi till Öjaby för att bada, jag hade bestämt mig för att jag iallafall skulle doppa mig. Var ju så varmt och skönt ute. Men när vi kom dit ville inte ens Jonas gå ner och känna på vattnet, en sån badkruka! Så jag fick bada själv. Jag bestämde mig för att bara gå rakt ut i vattnet och doppa mig utan att tveka, och det gjorde jag också. Men det var kallt! Så jag doppade mig bara och tog några simtag och gick upp igen. Men det var rätt skönt. Lite kallt när man kom upp igen.  Men det får bli lite varmare i vattnet innan jag vill bada några längre stunder.
Men det var första doppet för mig i år!

Sista dagen

Idag var det sista dagen på mitt jobb. Kändes konstigt och känns konstigt att jag inte ska till henne och jobba fler gånger nu. Men har nog inte riktigt förstått det ännu. Kändes faktiskt lite tråkigt att säga hejdå till henne, jag har trots allt varit där ett halvår och jobbat så nära henne.
Nu går jag vidare med mitt liv och hennes fortsätter som vanligt, med nya assistenter. Konstigt egentligen att hela tiden behöva ta in nya människor i sitt hem och sitt liv.

När jag har jobbat där och gått hem vid fem har det ibland känts så konstigt när man börjar fundera. Klockan fem "börjar" ju nästan min dag och hennes slutar. Hon kan ju inte göra så mycket mer än att titta ut genom fönstren, lyssna på radio och titta på tv. Så när jag går vid fem så har ju hela hennes dag redan gått.
Men när jag går hem vid fem så börjar min och jag kan fortfarande hitta på mycket. Vissa dagar när man har städat hela dagen när jag har jobbat har ju hon mest suttit och tittat ut genom något fönster och det kan ju egentligen inte vara så roligt och göra det en hel dag. 
Eller t.ex. när det är så här fint väder och hon (och jag) har varit inne hela dagen för det har funnits massa annat att gör så hinner man ju inte gå ut. Då tycker jag det är skönt att sluta och fundera på vad jag ska göra hela kvällen, då kanske man tar en promenad, spelar minigolf, träffa någon kompis eller något annat. Men hon har ju inte alla de valen tyvärr. Tur att hon har barn, barnbarn och vänner som kommer lite då och då. Man anpassar sig väl och får lära sig att uppskatta de små sakerna.


RSS 2.0