Jobbat dubbelpass

Idag har jag jobbat precis hela dagen. Var på mitt vanliga jobb och jobbade där 7-17. På förmiddagen ringde min mobil (som jag i vanliga fall har på ljudlös). En desperat chef från korttidsboendet där jag jobbade förrut undrade om jag kunde jobba. Förklarade ju att jag redan var på jobbet men om det fortfarande behövdes personal vid fem att jag kunde jobba då. Hon ringde tillbaka senare och sa att jag gärna fick komma och jobba, det var kris.
Så det gjorde jag, när jag slutade på mitt jobb körde jag direkt dig och jobbade till halv tio där. Imorgon ska jag upp och jobba vid sju igen.

Det var väldigt längesen jag var på det korttidsboendet och jobbade, så jag hade inte träffat någon av de barnen som var där. Men jag gjorde mitt bästa och jag tror att det gick bra. De är ju så söta o goa!!!
Hade gärna jobbat där. Särskilt nu när de fått in nya barn med lite annorlunda behov. Precis det jag vill jobba med ju! De anväder tecken och bilder, jag tycker det är väldigt kul.
Men det är svårt att hoppa in så när man alrdig träffat de förrut och inte vet hur de kommunicerar o inte ens veta hur de säger ja eller nej. Det är rätt intensivt att jobba med dessa barn. Men roligt!
Sa att de gärna får ringa igen. Men det är nog inte lätt att tajma in, särskilt inte nu när jag ska börja jobba heltid på mitt vanliga ställe.

Nu borde jag väl sova snart kanske, äta lite först.


Dagens skörd :P


Jag har varit ledig idag, men imorgon är det dags att jobba 10 timmar igen. Jonas och jag har plockat lite svamp idag. Vi hann inte gå så långt för jag skulle träna sen. Men vi hittade ändå lite kantareller och soppor. Vi hittade massa örsopp som jag inte vet om det är gott. Så de ska vi steka imorgon och se hur de smakar. Vi hittade så många på samma ställe, därför blev vi misstänksamma om de verkligen gick att äta. Så vi kollade upp dem i en svampbok, de ska inte vara giftiga men sega i konsistensen om de är stora. Så de små skulle vara bättre att plocka. 

Jag tränade en liten stund i eftermiddag. Vi tog det ganksa lungt och tränade inte så länge, men det är bra det med. Jag jobbar så många kvällar nu när det egentligen är träning så då får man träna lite extra vid andra tillfällen istället. Vi blir iaf inte ensamma på graderingen. Två till som ska gradera vilket känns skönt, känner man sig ju inte riktigt lika uttittad. Men det kunde gärna fått vara ännu fler som vill gradera.


Nattgäst

Nu är min andra hälft hemma igen. Så skönt. Inte för att Jonas var borta länge men ändå skönt att han är hemma igen.

Har lovat att julle ska få sova här inatt. Hon har väl varit på campus hela dagen och ska dit imorgon igen. Så det är ju nära och bra att sova här. Får se när hon dyker upp. Ska ta och fixa hennes sovplats snart tänkte jag.  

Imorgon är det upp att jobba tidigt igen. Jag som vill sova.

Vi ska få nya scheman 1:a oktober. Vilket jag inte ser fram emot. Fick veta idag att vi kommer få jobba fler helger. Inte hela helgen utan en fred. en lörd. och en sönd. extra plus de två helgerna som vi redan har på schemat. Dessutom så kommer de tre extra dagarna vara delade med. Lite trist. Så tre helgdagar extra på 10 veckor. Men å andra sidan blir det inte lika tungt och stressigt på helgerna nu som det varit förrut. Men schemat är inte färdigt ännu så vi får se hur det bli. spännande.

Tränat

*gäsp* är trött. Men är väl inte läggdags riktigt ännu. Får se om jag kan sova sen.

Skickade ett sms till en kompis förut idag, skulle bara höra hur det var med henne. Det visade sig att hon var här, kick off dagar innan skolan börjar. Så hon kom förbi en liten stund innan vi skulle träna. Hon skulle också träna ikväll samtidigt som mig, så det var perfekt. Så vi hann ses en liten stund och prata lite och spela skitgubbe. =)

Så skönt att jag lyckades få Wilma intresserad av något hon får gnaga sönder. Det brukar inte vara så lätt annars. Två lite större plastpärlor och en trådrulleformad träbit på ett snöre. Så lätt brukar det inte gå att underhålla henne. Hon gör sitt bästa för att förstöra den nu, tror att hon redan lyckats gnaga bort pärlorna. Så nu tröttnar hon väl snart på det.

Fick reda på idag att Stephanie Meyer (som skrivit Twilight serien.) skrivit en bok till "genom dina ögon" och jag tror också att det ska bli film. Kollade bara väldigt snabbt så vet inte om jag har rätt. Men jag tyckte inte den boken verkade lika bra som de andra men jag måste nog läsa den ändå, kanske.

Träningen gick bra. Tror vi kan det vi ska kunna nu till graderingen. Det märker vi när vi graderar om vi blir godkända eller ej. Det var mycket folk på träningen idag, några som jag inte kände igen. Annars brukar man ha koll på de flesta tycker jag. Även om man inte känner dem så har man ändå sett dem någongång. Men det var väl längesen de tränade antar jag. Men störigt när man känner igen folk som man inte vet var man sett tidigare, var en som jag kände igen tror jag sett henne innan någon annanstans än träningen. Men kan inte komma på var.  Irriterande.

Papegojkurs

Hehe gick inte så bra att logga in på bloggen med det lösenordet jag har på jobbet. Märks att jag har jobbat ;)

Wilma tyckte det va längesen jag skrev något om henne här sa hon. ;) Så hon tyckte det var dags igen. Bortskämd fågel ;)

Wilmas favoritord just nu är: Hallå!
Hennes favorit hobby/lek eller vad det nu är för något, är att klättra upp och ner upp och ner upp och ner....ja ni fattar, på stolsryggen i köket. Vet inte varför hon tycker det är så kul, kanske för hon har kommit på att hon kan göra det.

 

Vi har funderat på att gå någon slags papegojkurs. Tänkte att det kanske kan vara nyttigt och är säkert kul och intressant. Då kan man ju få lite mer konkreta tips med på hur man ska träna Wilma osv. Men det visar sig att de är ganska dyra. Här i närheten finns ju såklart ingen heller så man får åka en bit. Så vi får se. Dessutom måste man då göra en hälsoundersökning på fågeln för att den ska få följa med. Det kostar ju också lite eller rättare sagt mycket pengar. (man kanske skulle utbilda sig till vetrinär och bli specialist på fåglar).
Ringde till djursjukhuset här och skulle fråga om de gör sådana undersökningar o vad det kostar, det gjorde de men de hänvisade mig till en annan som är specialist på smådjur, fick hennes namn. Det var samma person som håller i den kursen som vi funderar på att gå. Sånt sammanträffande. Det finns väl inte så gott om fågelspecialister, och djursjukhuset kan nog inte så jättemycket heller när de direkt hänvisar mig till någon annan. Eller så har de mycket att göra. Mailade iaf till henne och väntar på svar, sen får vi se.

nytt schema

Jag sa till chefen före sommaren att jag ville jobba 100%, vilket jag skulle få börja göra efter sommaren. Då var det meningen att jag skulle göra resten av procenten på andra ställen och hoppa in när folk är sjuka. Men situationen har ändrat sig och vi kommer behöva vara mer bemannade på jobbet. Så troligen blir det att jag kommer jobba alla procenten där jag är nu.
Det finns väl både för och nackdelar med det. Det kan ju vara kul att få komma och jobba på lite andra ställen så man får variation. Å andra sidan kanske det hade varit svårt att få det att passa, och att det säkert hade varit så att de ringt kl halv sju på morgonen och undrar om man kan vara där till kl. 7.
Svårt att planera då.

Så det är ju bra att jag får ett fast schema. Men min lyxiga fyra dagars ledighet som jag hade på mitt schema kommer ju försvinna. Tyvärr. Blir spännande att se hur nya schemat kommer se ut. Antar att det blir färdigt om någon månad eller så.

Trevlig eftermiddag.

Idag var jag hemma hos Catta. Det var kul att träffa och prata med henne lite, längesen vi sågs ju. Så det var riktigt kul. Deras lilla Max är så söt! Och vilken energi, hur orkar han, det var inte många sekunder han va stilla. Men riktigt söt!
Funderade på om jag skulle kidnappa honom någon dag sådär.
Vi hann dessutom planera vårt ju-jutupass som vi ska ha imorgon, så duktiga har vi nog aldrig varit förrut (brukar gå bra att improvicera eller planera 5 min innnan det börjar). Var ett tag sen vi hade en grupp ihop så det ska bli kul. Första passet imorgon. :)

Sen var jag ute och promenixade med Fia. Det var trevligt det med. :)

Ikväll kollade Jonas o jag på film. Flyga drake. Den var bra, men lite hemsk och sorglig. Jag gillar inte sorgliga filmer, just för att de är sorgliga. Men den var bra.

Nu tror jag att det börjar bli läggdags.

Ojojoj

Så mycket tankar och funderingar och olika teorier på jobbet just nu. Det kommer säkert bli endel förändringar på jobbet.
Vi ska få ny chef, ny boende, lite ny personal, och kanske lite ändringar i schemat. Allt sker så klart nästan samtidigt. Kommer bli ett minst sagt intensivt personal möte nästa vecka. Med många frågor och många olika starka åsikter o folk som pratar i mun på varandra.
Får nog ha lite alvedon redo mot huvudvärken ;)

Nä det blir nog bra, bara man få veta hur det kommer bli.
Ska försöka släppa alla tankar på jobbet nu. Men det finns många obesvarade frågor som snurrar runt i huvudet.


Har ni föresten tänkt på att det redan börjar bli mörkt på kvällarna igen. Inte längesen det var ljust ute när jag slutade vid halv tio. Idag när jag kom ut var det ju mörkt ute.

Oduglig modell

Hon ville inte alls vara stilla när jag ville det. Hon såg ut som en indian, en fjäder på huvudet stog rätt upp. Det skulle jag försöka ta kort på men antingen sprang hon bort, eller försökte hon sträcka sig efter kameran.

Men här ser man den lite:


Här är lite fler bilder som också är tagna idag.
  
1. Wilma
2. Wilma kliar sig
3. Wilma försöker nå kameran


Fredagsmys



Ikväll åt vi kräftor och tittade på tv "Två ägg i högklackat".
Kräftor är nästan lite överskattat egentligen. Mycket jobb för lite mat och kladdigt. Nu har jag ätit det en gång i år så nu klarar jag mig. Men morotsstavar och dipp var ju faktiskt gott. Mycket enklare med ;)

Cupcakes


Jag har varit ledig idag. Vädret har varit ganska tråkigt mest regn hela tiden. Jag fick lust att baka, passar ju bra att göra sånt när det regnar ute. Så jag bestämde mig för att prova göra Cupcakes. Sedan bjöd jag hit mamma och mormor (Kunde ju inte äta upp alla själv) på lite fika.
Mormor hade med sig en flaska saft och lingonsylt som hon hade gjort av bären vi plockade. Saften var god, lingonsylten är säkert också god men den har jag inte hunnit smaka ännu.
Mina cupcakes blev goda de med, men de var lite väl maffiga och väldigt söta. Tror jag ska göra dem lite mindre nästa gång.

Imorgon ska jag jobba, börjar jobba klockan sju. Måste ställa klockan på sex, så tidigt har jag inte stigit upp under hela semestern, snarare runt tio, elva sådär. Det är iallafall en kort dag så det är skönt.

Var tog de vägen...?

Var tog mina fyra veckors semester vägen? Tydligen så har jag varit ledig i fyra vecor nu, Idag är det dags att börja jobba, bara ett par timmar kvar. Detta har jag förträngt så länge som möjligt, men nu måste jag inse att min semester är slut.
Det har gått fort, men det har varit skönt, och jag tycker ändå att jag hunnit med det jag vill. Känns ju lite lättare att gå till jobbet när det regnar faktiskt, hade varit lite tråkigare om solen hade skinit. Men här är det grått och mulet ute nu.
Det blir lite mjukstart ändå för jag jobbar idag, sedan är jag ledig två dagar igen. Så det känns bra.

Jag har tänkt jag ska gå bort till Växjöhems kontor här innan jobbet och fråga var vår tapetsering tog vägen som vi beställde för ett halvårsen. Lika bra att gå bort dit för jag tror jag vill ha en annan tapet i vardagsrummet än jag valde. Det borde gå att ändra för jag misstänker att vår beställning har kommit bort. För så lång tid ska det väl inte ta... Vi var där i slutet av februari och valde tapeter. Först var vi där i december men då sa hon att det tar ett tag med alla julhelger och så, och att de skulle få ny katalog i februari. Men snart är det ju jul igen ;) Okej inte riktigt men ändå.

Ha en trevlig dag!

Middag snart

Snart dags att äta. 
Idag åkte till Ör och satt vid sjön och löste korsord, det var skönt, ända tills det började åska, blåsa och blev kallt. Då åkte vill till Cafét där och fikade lite. Mysigt café. Handlade lite mat på hemvägen och nu ska vi snart äta middag. Ikväll blir det träning igen. Passade på att leka lite till med Kameran ockskå när vi var ute. Ska lägga över bilderna på datorn sen och se om de blev bra.  

Bäst att återgå till potatisen och köttet nu.

Krångligt


 
bild googlad

Nu har jag suttit ganska länge och försökt lära mig lite mer om min Nikon Kamera. Jag använder alltid de automatiska program som finns. Men man kan ju göra en massa olika inställningar så att det blir som man vill ha det.
Men det gick inte så bra. Tycker det var krångligt och jag vet ju inte riktigt hur bländare och slutartid och allt vad det nu är påverkar korten. Men det är väl egentligen bara att experimentera sig fram, men det krävs ju tid och tålamod. Och jag vill helst att det ska bli bra på en gång. Kanske har fastnat något, men jag få fortsätta experimentera en annan dag. Nu är jag trött. Jag kom på att Nikon har ju egna kurser som de håller, undrar om de är bra och om man skulle anmäla sig till en sån?

Karl-Oscar dagarna

Så har det varit Karl-Oscar dagarna i Växjö. Lite kul när det händer något här med ju. Så igår var vi först nere på stan en liten runda och kollade lite. Hittade inget särskilt.
Sedan åkte vi ner en runda till på kvällen, det var rix fm festival, så vi tittade och lyssnade. Jag tyckte BWO och Velvet var bäst av de jag hörde igår.

Idag var jag nere med Fia på stan en runda och fikade. Mysigt. Efter vi hade varit på stan följde jag med henne hem. Hon hade satt upp väldigt fina tavlor i hallen. Hon hade framkallat motiven från två av "Twilight" böckerna. Schackpjäsen och blomman. Det var jättefint! Men iaf var hon rädd att de skulle ramlna ner för det var stora tavlor, och hon trodde att det egentligen borde borras. Så jag sa hon kunde få låna vår borr. Av någon konstig anledning slutade det med att jag skulle borra två hål i hennes hall, hur hon nu vågade låta mig borra vet jag inte. Jag har aldrig borrat förrut. Men det gick inte så bra, det var betongvägg och jag tror vår borr var för dålig för det. Vi gjorde ett hål på några millimeter sen var det tvärstopp. Tror man behöver någon annan borr för betongväggar kanske. Jag kan inte sånt där. Väggen ramlade iaf inte ner och inget annat hemskt hände heller, så det är jag nöjd med ändå ;)

Ikväll var Jonas och jag nere på stan igen och lyssnade på Melody club. De var bra. Efter det gick vi och köpte våffla av min bror, han stog där nere vid ett tält med några andra och sålde kaffe och våffla. Det var gott. Jag träffade Lovisa med. Första gången jag träffar dem sedan de förlovade sig, så nu fick jag äntligen se ringarna =) Så fina =)

Nu ska jag o Jonas ha korsordstävling. Det är kul för jag blir alltid klar först och vinner =)

Öland

Idag har vi varit på Öland och solat och badat lite, eller kanske inte badat men doppat oss. Det var fint väder, varmt och skönt. På hemvägen stannade vi till vid Borgholms slottsruin och gick in där.
Påväg till stranden så rätt som det var såg jag kameler. Jag blev förvånad, kameler ska väl inte finnas här tänkte jag. Men tydligen kunde man rida på dem om man ville. Kunde inte låta bli att stanna till och ta kort på dem. De låg i gräset och solade och verkade ha det bra.

När vi kom hem var Wilma på bushumör. Hon tycker det är väldigt kul att ta tag i linnet med klorna och slänga sig bakåt. Det tycker inte jag är kul för det går lätt hål i linnet av hennes vassa klor. Efter att jag sagt till henne några gånger så fick hon vara i sitt träd och busa av sig där isstället. Sen när vi la oss i soffan och kollade på TV hade hon lugnat ner sig. Då ville hon bli kliad hela tiden isstället och satt så stilla och snällt.
När Jonas nös sa Wilma direkt efter "prosit". Vet inte om det bara var ett sammanträffande eller om hon lärt sig att det hör ihop. Jag brukar säga prosit efter någon nyser. Ocn när Wilma härmar "Acccho" ljudet så säger jag prosit till henne.

Gränna

Igår var vi i Gränna.
När vi kom dit åkte vi först över till Visingsö. Mysigt där tycker jag. Vi åkte så klart häst och vagn. Vi stannade till vid den gamla kyrkan där och klättrade upp till tornet. Det var ju jätteläskigt, först mörkt och smalt som bara den och ojämna trappsteg. Det var bara första biten som var så trång och ojämn men sen blev det ju isstället väldigt långt mellan trappstegen och det var också lite läskigt tyckte jag. Men det var fin utsikt däruppifrån, 24 meter upp var det.  Efter åkturen gick vi runt på ön lite. Jag undrar hur det är att bo där egentligen. Finns ju nästan ingenting, men det kanske skulle vara skönt, eller långtråkigt? Om man får för sig en kväll att nu vill jag över till gränna och kanske gå på bio hur gör man då? För båtarna slutar väl gå typ vid sextiden? Då får man låta bli. Eller om man missar sista båten tillbaka, så har man inget annat val än att stanna? Eller har de egna båtar och tar sig över?

Sedan åkte vi tillbaka till Gränna. Åt lite och gick därefter runt och kollade lite i affärerna. Köpte såklart lite polkagrisar. När vi kände oss färdiga där åkte vi mot Växjö igen.
Men vi kom på att vi ville stanna till i Jönköping och gå på A6 lite. Gick inte där så länge utan vi råkade hamna inne på Ikea istället =)
Därifrån fick vi med oss hem lite småsaker mest till köket och en ny matta till vardagsrummet. Det  behövdes för den vi har haft är gammal och många fläckar som inte går bort. Nu köpte vi en svart och jag hoppas att alla nya fläckar inte kommer synas ;)

Kyrkan som vi klättrade vi upp vi.

Häst och vagn


Gamla mattan                     Nya mattan


Ah just det påvägen till gränna stannade vi ju till på biltema och köpte pennor. Varför? Jo för att vi har en fågel som har ätit upp alla våra och snart har vi inga fungerande kvar. På biltema är de billiga. Vi köpte ett pack roliga pennor, dvs med gummi runt, till Wilma. Så nu har hon pennor hon får gnaga på. Men jag tänker inte tala om för henne att de är tillåtna för då kanske de inte blir lika roliga längre ;) Ett par nya vindrutetorkare passade vi också på att köpa där.  

Bilmuseum

Idag fick vi för oss att vi skulle åka till ett bilmuseum. Tror det heter Smålande bil, leksaks och instrument museum.
Vi har kört förbi där många gånger men aldrig stannat där och tittat.
Fanns endel gamla häftiga saker, men jag är egentligen inte jätte intreserad av antika grejjer. Men lite kul var det, och nu har jag ju varit där iallafall.

En Ferrari 308, 85a. Lika gammal som mig =)


Denna tyckte jag var cool, en slags trehjuling.


Denna ville jag har, tänkte jag kunde åka till jobbet med den. Liten och smidig.
Den gick mig upp till knäna ungefär.


En gammal lyxig Rolls Royce


Fattas det något på bilden?

Snart läggdags men jag kan inte låta bli att skvallra på vår "gnag tokiga" fågel.

När jag kollar på TV och har Wilma ute försäkrar jag mig först om att alla fjärrkontrollerna är utom räckhåll för henne. De bruka få ligga på golvet. Ligger de på bordet hoppar hon direkt dit och ska smaka, ligger de i soffan är hon där på noll sekunder. På golvet hoppar hon inte ner. Ibland gömmer jag dem under kudden med.
Iallafall Wilma och jag kollade på film i soffan, jag ska resa mig upp och hämta något på skrivbordet. Jag lägger fjärrkontrollen under kudden vänder mig om tar det jag ska ha och nästa gång jag vänder mig om ser jag Wilma sitta och tugga på något. Förstår inte vad det är för finns inget i närheten som hon kunnat tugga på. Trodde jag. Jag kollar vad hon har i näbben ser någon liten gul bit. Sen ser jag fjärrkontrollen, där det saknas en bit. Jag tar ifrån henne den biten hon har i näbben. Jag hade inte gömt kontrollen tillräckligt utan den syntes och då var hon genast framme. (man måste lägga den under kudden så att den inte syns alls).
Hon hade tagit en bit av en knapp från kontrollen. Inte så stor bit så knappen funkar ändå, och det var en knapp som jag inte vet vad den är till för,  jag har aldrig använt den, så ingen större skada skedd.
Men hon är så snabb! Vände mig ju bara om några sekunder, men å andra sidan borde jag lärt mig vid det här laget.

En liten bild med, syns inte jätte bra.

EFIT 1:a augusti

Så var det dags för Ett Foto I Timmen igen.

Kl. 09.30

Wilma sitter och tittar så jag städar hennes bur ordentligt.

Kl.10.30

Jag kan inte hålla mig borta från skogen, ska precis hoppa in i
bilen och köra till sommarstugan och plocka blåbär med mormor.

Kl.11.30

Jag har precis kommit fram.

Kl.12.30

Mormor med bärplockaren i högsta hugg

13.30

Några liter har det väl blivit iallafall

14.30

Man blir hungrig av att vara ute i skogen.

15.30

Bären ska rensas också.

16.30

Vi sitter fortfarande ute i solen. Tar kort på vår lilla trädgårdsanka,
som måste ha krympt för när jag var liten var den jättestor!

17.30

Plockar med mig lite vinbär hem till Wilma också.

18.30

Jag försöker lösa suduko

19.30

Dags att åka hem igen till Wilma och Jonas

20.30

Hemma igen, dags för en dusch

21.30

Påväg till bion, stannar för att tanka bilen.

22.30

Obs, bild från sf.se
Vi var inne på bion och kollade på baksmällan.
Kunde inte fotografera då.

23.30

Nu har bilen fått komma in i garaget.

00.30

Kollar nätet lite innan jag lägger mig.

Baksmällan


bild googlad

Ikväll har vi varit på bio och sett Baksmällan. En riktigt rolig komedi.
Den handlar om fyra vänner som ska på Svensexa i Las Vegas. När de vaknar upp nästa morgon minns de ingenting och hotellrummet är i en enda stor röra. De har tappat bort sin vän som ska gifta sig och börja leta efter ledtrådar för att lista ut vad som kan ha hänt. Det blir bara värre och värre ju mer de listar ut. De får allt mer bråttom att hitta sin kompis för att hinna i tid till brölloppet.
 
En riktigt rolig komedi, bästa komedi jag har sett på länge. Absolut sevärd. Denna filmen rekommenderar jag att se om man vill få sig ett gott skratt.
Den får  av fem stjärnor

Tokig i bär


Wilma ute och äter vinbär, mums mums!

Min fågel är lika galen i bär som jag. Hon sitter i buren och smaskar i sig massa blåbär och det har hon gjort en stund nu. Kan ju inte få plats så många bär till i henne så stor är hon ju inte. Hon väger 438g, vägde henne på köksvågen idag.
Måste torka hennes näbb innan hon kommer ut och torkar den mot min tröja vilket hon alltid brukar göra när hon känner sig smutsig om näbben.

Twilight

Nu har jag tittat på Twilight- igen. Den är ju faktiskt väldigt bra. Det var mycket bättre kvalité på min köpta dvd än den andra och det gjorde stor skillnad. Så nu blir jag tvungen att höja betyget på filmen. Men jag håller fast vid att boken är bättre.
Någon som vet om det kommer fler filmer? Det finns ju fyra böcker.

RSS 2.0