Till Göteborg

Imorgon åker jag till Göteborg med jobbet. Vi ska vara där torsdag-fredag. Är lite halv nervös, rädd att jag ska glömma ta med något viktigt eller försova mig eller... Men det kommer säkert gå bra och bli roligt. Jag har inte jobbat där så länge så har aldrig åkt iväg med mina jobbarkompisar tidigare. Så det blir nog kul.
Tåget går kl. 06.57. Tidigt! Men det är iof inte tidigare än när jag jobbar morgon, då börjar vi ju sju. Men får nog ändå stiga upp lite tidigare än vanligt, så man slipper stressa och vara säker på att inte missa tåget.
När vi kommer fram så ska vi checka in på hotellet och äta lunch där. Sedan ska vi på studiebesök.
På kvällen är det bokat mat och underhållning till oss. Undra vad det blir för något.
På torsdag ska vi jobba i grupper lite, kommer inte ihåg med vad. Sedan på eftermiddagen har vi tid att göra vad vi vill innan vi ska hem med tåget igen. Då blir det nog shopping på stan. =)

EFIT 26 januari

Min allra första EFIT dag.

Kl 10.30

Blev lång sovmorgon men tillslut steg jag upp och tog fram kameran men Jonas ville inte va med på bild.

Kl. 11.39

Påväg ner till stan och möta upp lillebror.

Kl. 12.28

Hemma hos min bror, och han letar upp en väska jag ska låna(men bilväskan ville jag inte ha.)

Kl 13.42

Dags att börja med middagen, det ska bli "solgryta" som vi aldrig lagat innan.

Bonus bild

Wilma har fått lite grönsaker i sin skål för att äta, men som hon har slängt ut över hela bordet.

Kl. 14.27

Maten är färdig. Så här såg den ut i boken och.....


så här blev vår. Vi kom fram till att vi hade fel soja, har man rätt sort blir det säkert gott. Det blev ganska gott iallafall.

Kl 15.39

Kollar om aftonbladet har hittat något vettigt att skriva om idag.

Kl. 16.17

Nere i dojjon och ska hålla förtsa passet för nybörjarna, barn.  Det gick bra=)
Sen väntade jag en timme på att min träning skulle börja. Sen tränade jag själv drygt en timme. Så blev ett litet hopp till nästa kort.

Kl. 20.36

*trött av ett  hårt träningspass*
Äntligen hemma efter att tillbringat drygt fyra timmar nere i dojjon.

Kl. 22.08

Efter att ha duschat och ätit, tar jag det lugnt framför tvn och kollar på femmans dokumentär "half men, half tree" men reklampauser alldeles för ofta.

Kl. 23.00

Wilma är också med i soffan.

Kl. 23.52

Spelar en match "betapet" mot Jonas.

Kl. 00.18

Jag kan inte låta bli att läsa ett kapitel i min spännande bok innan jag släcker lampan för att sova.

Det var min dag det.

Biljard


bild googlad


Ikväll har vi varit och spelat biljard med Annelie och Henrik. Alltid lika trevligt att umgås med er =)
Bollarna gör ju aldrig riktigt som jag har tänkt mig. Några fick jag ner, men sen fick jag plocka upp dem igen när den vita bollen också åkte ner. Opålitliga saker det där. Vem vann då? Bra fråga, men vi vann nog lika många gånger var. Vet inte hur det räknas när den vita och svarta bollen åker ner samtidigt i olika hål? Förlorar man då? Isf har nog A och H ett poäng mer. Men det var kul så det får vi snart göra om igen!

gick bra ikväll

Jag kom hem från jobbet för en liten stund sen. Det har gått bra att jobba ikväll även att hon som hoppade in inte har jobbat hos oss innan, dessutom är det ju fredag kväll och då är vi en personal mindre än i vanliga fall, alltså var det vi två ikväll. Men som sagt det gick bra, flöt på bra och så =) Blev lite stressigt vid läggningarna men vi hann det med.
Men nu är jag trött. Skönt att det blir sovmorgon imorgon, börjar inte förrens ett. Men jag ska ändå försöka komma upp i någorlunda tid.
Nu ska jag äta lite och varva ner och sen gå och lägga mig.

Jobba o varit å simmat

Igår ringde de från mitt gamla jobb, korttidsboendet och frågade om jag kunde jobba på lördag imorgon. Sa att det kan jag väl göra, de blev väldigt glada eftersom de hade kris.
Förrut idag ringde de från mitt jobb där jag är nu och frågade om jag kunde jobba imorgon kväll en som hade blivit sjuk, sa att jag redan lovat att jobba på ett annat ställe. Nyss ringde min chef och sa att de hade försökt få tag på någon som kan jobba imorgon men inte hittat någon, många har ju planer på helgerna. Så nu blev jag inbeodrad på mitt vanliga jobb imorgon istället.
Tyvärr kan jag inte vara på två ställen samtidigt, och ringde och förklarade läget för dem. Känns inte bra att säga att man inte kan jobba där när man har lovat. Inte bra. nä känns inte så schysst, även om jag inte kan göra så mycket åt det.
Men det som är bra är att jag blir inbeodrad= mer pengar.

Jaja nu måste jag köra, ska jobba ikväll.
Men har varit riktig effektiv idag på förmiddagen. Ställde klockan på halv nio, steg upp vid nio och så åkte vi till simhallen och simmade. =)
Däremot har jag inte lyckats så bra med att lägga mig tidigare om kvällarna, måste bli lite bättre på det.
Har sådan träningsverk! Visste jag skullle få det, tror att det är från ju-jutsun i onsdags. Men det går nog över tills imorgon.

Föresten ska det bli lite spännande att jobba ikväll, eller blir det jobbigt. Men hon jag skulle jobba med ikväll är hon som är sjuk och skulle jobbat imorgon. Så ikväll kommer jag jobba med någon som i vanliga fall jobbar på en daglig verksamhet där våra boende är på dagarna, och alltså inte kan våra rutiner. Men vi får se hur det går =)

Wilma pratar?

Det låter faktiskt som vår lilla fågel försöker härma oss nu. Hon säger "Goddag" och "Wilma" Det är lite otydligt ännu, men övning ger ju färdighet. Så hon borde kunna lära sig att säga det lite tydligare.

Jag tror också att hon börjar fatta att hon inte får springa rätt över min dator, utan att hon ska gå vid sidan isstället. Men hon är för ivrig att komma fram för att bry sig om det. Nuu går hon iaf oftare runt än vad hon gjorde förrut. Så det finns hopp.  Men min "Ctrl" knapp har fått lite stryk. Den är lite högre upp än de andra tangenterna.
Det beror nog på att när hon går över så lyfter jag upp henne, då grabbar hon tag med klorna runt tangenterna för att hålla sig kvar. Eller kan det bero på att hon velat gnaga lite och fått tag med näbben.
Inte lätt att ha en nyfiken liten pappegoja. hemma.

Ju-jutsu


växjö ju-jutsuklubb


Idag var det nybörjaruppvisning i ju-jutsun. Nybörjar start nästa vecka. Så kom och testa på en gång och se vad ni tycker. I Växjö simhall nerför trappan. Jag var där och tittade och skrev upp lite namn på nybörjar barn. Blir kul på måndag, första passet. Får se hur många som dyker upp =)

Efteråt så var jag med på träningen. Kul träning och trött blev jag. Var ju jättelängesen jag tränade sist. Kommer ju knappt kunna gå imorgon av all träningsvärk.

Jag borde väl hoppa i säng nu med, skulle ju börja lägga mig tidigare hade jag tänkt. Ska upp tidigt imorgon och jobba så behöver nog mina timmars sömn.

Tid

Har läst igenom några av de första inläggen jag skrev. Det känns som att det var så längesen men ändå inte. Jag kommer ihåg när jag skrev dem och känslan jag hade och vädret. Konstigt att jag kommer ihåg vädret sånt brukar inte jag komma ihåg, men det höll på att bli vår =)
Jag hade nog inte kommit ihåg så mycket om jag inte skrivit. Det är iof mest därför jag skriver, för jag vill komma ihåg lite mer.
Så var det väl lite speciellt med jobbet då med, hade precis sagt upp mig.
Hmm ja, längesen men ändå inte, knappt ett år sen. Allt går så fort och mycket har ändrat sig, men ändå är vardagen rätt så lik.
Tiden är konstig. Det bara är så.

Stick i fingret

Idag var jag på vårdcentralen. Det var Jonas som hade övertalat mig att boka tid, han har tjatat länge att jag borde gå och kolla upp så att jag inte har järnbrist. Jag klagar ofta på att jag är trött, typ varje dag.
Så till slut tog jag mod till mig. Jag hatar allt vad blodprover och sprutor heter, att sticka andra går bra, men på mig då tycker jag det är läskigt!

Men ett litet stick i fingret var ju ingen fara.
Sköterskan sa att det var inget fel på mitt värde utan tvärtom var det bra. Jag vet inte vad man ska ha men jag hade 150.
Nu vet jag iaf att jag inte har järnbrist =)

Sköterskan tyckte jag borde ta blodstatus med då man ser lite mer, så hon bokade in en ny tid. Har inte bestämt mig ännu om jag ska ta det provet eller inte. Då sticker de ju i armvecket och behöver mer blod = läskigt!


Egenltigen tror jag inte att det är något fel. Lite mer motion och att lägga sig tidigare om kvällarna så kommer jag säkert bli piggare. Samtidigt som det kanske är lika bra att ta det provet också bara för att vara på den säkra sidan. Så vet man ju sen.


Jag har iaf tänkt att vi ska börja motionera lite mer nu. Får se hur det går med det. Men vi åkte iaf till simhallen och simmade ikväll. Vet inte om jag ska till träningen imorgon och träna ju-justu. Förra terminen tränade jag nästan ingenting. Jag instruerade bara barngruppen jag hade en gång i veckan, och det ger ju inte mig mycket träning. Jag får se hur jag gör. 


Nu vet jag!

bild googlad

Om jag ger dinosaurien här utanför köttbullar kanske han blir tyst och snäll! :D Vad tror ni om det?
Så gjorde de ju i "Bamse". Fast det var ju en drake, men dinosaurier kanske också tycker om köttbullar?

Draken åt upp bamse, så gammelfarmor gjorde köttbullar till draken. När draken åt smet bamse ut. Men draken ville ha mer köttbullar. Så hon fick göra massor, men när draken till slut var mätt så somnade den väl igen och blev tyst och snäll. Eller var det inte så?

Dop

Igår var vi på Barndop. Det var Cattas och Aniss lilla Maximillian som döptes. Han döptes i Aneboda kyrka, söt liten kyrka tror inte jag har varit där förrut. Fint dop.
Efter bar det av till Lammhult. Där fick vi mat, pasta, med massa olika sallad, bröd och jättegod tsatsiki! *mums* Till efterrätt var det kaffe, tårta, kakor och godis.
Sen var det dags för lilla Max att se vad han fått för presenter, Det var många fina presenter. Jonas och jag hade köpte ett fotoalbum där framsidan var av metall och såg ut som en ram. På framsidan skulle man sätta in ett kort för varje månad.
Max är så söt, och det var en till liten söt bebis där också. Så var det lite äldre men ändå små komiska barn där =)
Bebisbaciller är farliga!!
Det var ett trevligt dop =)
Kommer kanske upp lite bilder sen med.

Dinosaurier utanför fönstret


 

Eller kan det vara en lyftkran, men tycker det påminner om en dinosaurier, de hade väl långa halsar. Och det är bara "halsen" jag ser när jag tittar rakt ut genom fönstret. Låter gör den med. Klockan sju på morgonen vaknar den till liv, men nu är det ju helg så då håller den sig lugn hela dagen. Men de var faktiskt lite tystare av sig i fredags, men man hör hur de bankar och har sig på taket. Hoppas de snart är färdiga så man slipper vakna klockan sju hela nästa vecka med.

bio

I förmiddags var vi och tvättade bilen, det behövdes verkligen. Vi var i en "gör det själv" hall. Tycker det är lite kul att spruta med högtryckstvätten, men jag tröttnar fort. Som ett litet barn :P

Ikväll har vi varit på bio och sett Wallander- hämnden. Tyckte att den var rätt så bra, som de andra Wallander filmerna ungefär. Tycker det är lite mysigt att gå på bio.

Jag är ledig imorgon med så får väl se vad man hittar på då, kanske åker hem till mamma en stund.
Men kommer väl vakna klockan sju imorgon med. De håller på att laga taket på huset här. Det låter väldigt mycket! Höga skrikande ljud, de bankar och det låter som att taket kommer braka sönder när som helst. De börjar jobba klockan sju, så då vaknar man. Hoppas de är färdiga snart.

Tomteluva

Bättre sent än aldrig ;)


natti natti

Ojoj hur ska jag orka stiga upp kl 06.00 imorgon. Jag har varit ledig några dagar nu och vänt på dygnet, lagt mig sent och stigit upp sent. Idag ställde jag klockan på 10 och när den ringde var jag jätte trött. Imorgon ringer klockan 4 timmar tidigare. *gäsp*

Nej bäst att gå och borsta tänderna och hoppa i säng.


Ps. Trots att Wilma fick en egen så var det ju ändå Jonas tandborste som hon skulle ha.

Rätt svar...

Grattis Annelie och Henrik!
Det ska föreställa en fågel och en elefant.
Jag kan väl skylla på att bilden jag la upp var dåligt tagen ;)
När jag gjorde fågeln hade jag inga bra färger, så det påminner om en geting.

Pärldjur



Ser ni vad det  ska föreställa för djur?
Blev inte riktigt som det var tänkt.

Oj vad tiden går



Ja, nu så har man varit 24 år i nästan precis ett dygn. Tack så jätte mycket!! för alla grattis medelande, sms o andra saker som har kommit från lite olika håll här och där =)
Jag kan inte förstå hur tiden kan gå så fort, det går bara fortare och fortare för varje år. Men bara så ni vet så från och med nästa år så har jag bestämt mig för att inte fylla år fler gånger. :D  
Igår så var vi hemma hos mamma och pappa och åt lunch och tårta o öppnade presenter. 
Idag var Jonas föräldrar här o hälsade på.
Jag och Jonas mamma hann med en liten runda på stan innan affärerna stängde.

Vi försöker lista ut hur min espressomaskin som jag fick fungerar. Behövdes några försök och många koppar innan vi hade lärt oss.


så här blev resultatet. Ser väl ganska bra ut iaf?


 


Nyårsafton

Vi firade nyårsafton hemma hos Annelie och Henrik, det var en rolig och trevlig kväll.
Här kommer lite bilder.
Henrik det är bara att säga till om du vill censurera något ;)

Finklädd fågel (i några sekunder)


Hemma hos Annelie och Henrik:


Rackartyg på gång? ;)


Duktig kock var det på kalaset =)

RSS 2.0