Regn och åska


Bild från fönstret. Syns inte så bra men det ösregnade verkligen och det är en stoor vattenpöl mellan sandlådorna.

Idag har det ösregnat och åskat hela dagen. Jag som trodde det skulle vara sol idag med. Wilma blev rädd för de höga smällarna. Men nu har det smält så mycket att hon vant sig.
Så eftersom det inte har varit så trevligt väder för uteaktiviteter har vi hållt oss inomhus och städat hela lägenheten. Nu är det rent och snyggt överallt. Så skönt när man har städat färdigt. Nu måste vi väl bara fixa lite middag med, och kanske gå till Ica och handla lite.

Trött i fötterna

Jag försöker passa på att njuta så mycket som möjligt av det fina vädret nu. Vi har varit vid sjön och solat och badat eller iaf doppat oss. Sedan åkte vi hem och grillade. Efter vi hade ätit tog vi en promenad, en långpromenad blev det vi var ute och gick över två timmar. Jag hade kameran med mig så det blev ju flera stopp påvägen. Det är nästan skönast att vara ute framåt eftermiddag kvällen, då är det precis lagom varmt. Tror jag har bränt huvudet, är väldigt öm på en liten fläck men det går nog över snart. Imorgon är det dags att jobba igen.
 
Några bilder från idag.




Påminner om Pippis sockerdrickaträd. Men jag hittade ingen läsk så det var det nog inte.


EFIT 27:e juni

Ett Foto I Timmen 27:e juni
Kl. 07.

Dagen börjar med en dusch.
Kl. 08.

Frukost.
Kl. 09.

Sitter i bilen påväg till Öland.
Kl. 10.

Tvätta bilrutan.
Kl. 11.

Äntligen framme.
Kl.12.

Dags för lunch. Sunnis goda pastasallad.
Kl.13.

Kallt vatten! Men vi doppade oss ändå.
Kl.14.

Solar.
Kl.15.

Glass.
Kl.16.

Dags att packa ihop.
Kl.17.

Letar efter något matställe.
Kl.18.

Mat.
Kl.19.

Dags att åka hem igen.
Kl.20.

Påväg hem.
Kl.21.

Snart hemma =)
Kl.22

Wilma har fått komma ut.
Kl.23

Wilma och jag bråkar om vem som ska ha datorn.
Kl.00

Oj vad tiden gick  fort. Dags att lägga sig.

Det var min dag det.

Öland

Idag har vi varit på Öland. Kom dit vid elva tiden. Vi la oss i solen och njöt. Vi kände på vattnet med fötterna och det kändes ju iskallt. Men jag ville ändå doppa mig, och det gjorde jag med. Kändes inte lika kallt när jag doppat mig men jag steg upp direkt igen. Var på stranden i ca fyra timmar. Hoppas inte jag har bränt mig men ännu känner jag inget, eller kanske lite på höger arm. Vi gick en liten promenad. Sedan åkte vi in till Borgholm och spelade minigolf och åt lite mat innan vi körde tillbaka till Växjö igen. Varmt och skönt har det varit hela dagen. Är så skönt att bara ligga och lata sig på stranden, läsa och äta glass. Härligt!



Dyrt bröd


bild googlad
Efter jobbet idag gick vi en liten runda. På hemvägen gick vi till ica för att köpa bröd.
När vi kommer till kassan och ska betala kostar det 349 kr.
Förstår inte hur vårt bröd alltid lyckas bli så dyrt, samma sak varje gång.
Man tänker att man bara ska ha en limpa bröd eller en liter mjölk, men innan man kommer till kassan hittar man alltid mer saker som man behöver och när man tillslut kommer till kassan är korgen full. Många bäckar små blir några hundralappar.

Är det bara mig det händer,eller finns det någon som känner igen sig?

Överraskad

Idag när jag kom hem från träningen, föresten så var det längesen jag tränade sist. Trodde jag hade glömt alltihop men det hade jag inte. 
Iallafall när jag kom hem så hade Jonas spolat upp skumbad, tänt ljus och köpt rosor.

När jag kom hem från jobbet tidigare så var maten redan färdig lagad. 
Tack älskling.

Det kan jag tänka mig att vänja mig vid =)

 Ett litet kul citat från en dokumentär på TV 3 "generation fett"  tror jag det var.
 Som jag råkade slå över till och såg lite av slutet.

- Vi säljer visst frukt! Vi har konserverad frukt.

haha, undrar om de vet hur färsk frukt smakar.

Kastat skräp

Idag har jag varit ledig. Det har varit så härligt väder idag. Vi har varit i sommarstugan med mamma och mormor. Vi tog med oss släpkärran för att kunna slänga massa skräp, och det tog inte lång tid att fylla den. Vi kan fylla den många gånger igen utan problem. Nästa gång kanske vi hyr en stor släpvagn med tak så man får plats med lite mer. Jag träffade på många grodor eller några stycken iaf. Tycker de är ganksa så söta faktiskt. 
Efter att vi hade varit duktiga och jobbat lite hade vi förtjänat lite fika. Påvägen hem såg vi ett litet rådjur, det stog mitt på vägen och tittade. Men det blev rädd för bilen och sprang in i skogen. Så söta de är!
Vi åkte till miljöstationen och sorterade så gott vi kunde. Bildäck tar de inte emot. Tycker jag är lite konstigt.




  










Midsommar

Midsommarafton var en lugn och trevlig dag, lite tråkigt väder men det brukar ju alltid regna på midsommarafton.
Det blev sill och potatis x 2, jordgubbar såklart och också grillning på kvällen.
Först var vi hemma hos mina föräldrar och åt. Sedan på kvällen var vi bortbjudna.
Det var en trevlig dag och kväll. Ångrade mig nästan och funderade i torsdags om jag skulle ta ledigt på lördag. Fanns en som sa hon kunde jobba. Men nu när man har jobbat helgen så känns det bra, och det blir trevligt när lönen kommer.

 


Gnällig


bild googlad
Rivjärn - Jamie OliverJag blir så gnällig när jag är sjuk. Stackars Jonas. Tur för honom att jag är sjuk så sällan.
Har haft fullt upp på jobbet idag så då har jag inte hunnit tänka så mycket på att det klias.
Men det klias i halsen! Jag håller på att bli galen. Vet inte hur mycket halstabletter jag har ätit bara ikväll. Känns som om de hjälper en gnutta. Tänkte jag ska dricka lite honungsvatten nu. Jag har stor lust att sticka ner något i halsen och klia med. Det borde uppfinnas en halskliare.
Jag hoppas att jag håller på att bli bättre, får absolut inte bli sjuk i helgen, då blir de inte glada på jobbet. Hade kanske behövt vara hemma och vila hela dagen imorgon. Så blir det inte riktigt, men det blir nog rätt lugnt ändå. Jag kanske är bättre imorgon. *hoppas*

Nu har jag fått gnälla av mig lite =)

Samla burkar och bli rik

En man som samlat burkar i många år, hade slitna kläder, aldrig unnat sig något, levde själv och levde som en fattig man. När han gick bort visade det sig att han var rik och hade tillgångar på flera miljoner.
Den som spar han har, men jag undrar varför han aldrig unnade sig själv något. Vänner och familj är värt mycker mer än pengar. Kanske han inte hade några vänner heller? Men även om han inte hade några vänner så skulle han väl kunnat unna sig själv något kul, en resa eller vad som helst. 
Hittade artikeln på aftonbladet.


Bilder

Jag har tråkigt, tröttnat på att kolla på tv nu. Så lägger upp lite bilder från helgen istället, från sommarstugan.  
       

Ingefärsdryck vid förkylning

Idag mår jag lite bättre, jag kan prata idag men är väldigt hes. Tror inte jag har någon feber längre.
Hittade detta recept. Det ska lindra vid förkylning men också vara allmänt stärkande och uppiggande. Det var ganska okej men jag föredrar nog vanligt te. Lite mindre citron och mer honung tycker jag det ska vara än vad som står.  

Lägg ingredienserna i en kopp och slå på hett vatten. Cirka 1cm lång bit färsk ingefära som du har skalat och strimlat, 1 tsk honung och 2 msk pressad citron. Låt dra en stund innan du dricker.


Kan inte prata

 
Bild googlad.
Idag har jag varit hemma från jobbet för jag är sjuk. Har feber, ont i halsen och har tappat rösten. Väldigt jobbigt att inte kunna prata. Egentligen är det jobbigare för stämbanden att viska än att prata vanligt.  Men idag har jag inte haft något annat val än att viska eller så har jag skrivit på papper när jag ha velat något.

När jobbet ringde i eftermiddag fick Jonas svara och prata, och säga att jag nog blir hemma imorgon med. Känns ju nästan som när man var liten och mamma ringde och sjukanmälde en till skolan. Men har man inget val så. Tror inte det hörs så bra i telefonen om man viskar.

Konstigt för det känns som om förkylningen bara satt sig i halsen och att jag har feber. Men jag är inte alls täppt i näsan brukar man ju alltid bli när man är förkyld. Konstigt.

Idag har jag ätit halstabletter, honungsvatten, mer halstabletter och mer honung. Vet inte om det hjälper, antagligen inte. Det känns kanske lenare i halsen men det gör nog inte så att jag får tillbaka rösten fortare.



Spenatpaj med fårost

Jag har kommit på att pajer är ganska så lätta att göra och denna tyckte jag var god och nyttig med tror jag. Man kan göra vilket pajdegsskal som man känner för, detta gjorde vi. 
 
4 portioner
Pajdeg ingredienser:
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl, 50g, flytande matfett
1 dl mjölk

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman alla ingredienser till en deg. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ca 10 minuter.

Spenatpaj med fårost
Ingredienser:
pajdeg
250 g fryst spenat
2-3 vitlöksklyftor
1-2 msk olja
10-12 marinerade soltorkade tomater
ca 1/2 dl färsk bailika
100 g fårost
2 ägg
2 dl mjölk
1 1/2 dl riven ost
1/2 tsk salt
peppar

Gör ett pajdegsskal.
Sätt ugnen på 200 grader. Tina spenaten lite och skär den grovt. Skala och hacka vitlöksklyftorna fint. Fräs spenat och vitlök i oljan ett par minuter och fördela sedan i pajskalet. Skär/klipp tomaterna i små bitar, hacka basilikan, smula fårosten och fördela allt över spenaten. Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost med salt och nymalen peppar och häll i pajskalet. Grädda i ca 30 minuter.

Källa: Mat för liv och lust. Författare: Margit Eliasson & Gunilla Lindeberg.

Får det lov att vara en åktur?


Vi var en liten sväng i sommarstugan idag. En liten bit in i skogen finns den här fina bilen.
När jag och min bror var små brukade vi leka i den bilen, nu har sätena ruttnat sönder så det är inte så bekvämt inuti längre. Men tycker ändå att den är lite charmig.



Förr så slängde man ju alla sopor och skräp ute i skogen i en hög.
Så här kan man hitta både skor, vattenkokare?, glas och massa annat skräp.



Jordgubbschoklad



Choklad tycker jag om. Jordgubbar älskar jag. Så choklad med jordgubbar låter ju perfekt. Tänkte att jag måste ju köpa marabous ny choklad och smaka. Den var ganska god, smakar ju inte riktigt jordgub men lite. Jag föredrar nog ändå schweizernöt. (svårt ord att stava). Men visst ser förpackningen somrig ut.

Bokstaven S

Nu har Wilma lärt sig uttala bokstaven S också. Så nu säger hon JonaS isstället för Jona som nästan blir Jonna ;)
Jonas har lovat att han ska sluta reta Wilma nu när hon har slutat reta honom så nu får hon heta Wilma och slipper smeknamnet William.
Får väl se om hon lär sig säga mitt namn också.



träffade chefen idag

Idag vaknar man och känner sig hur trött som helst. Måste lära mig att lägga mig tidigare. Visserligen la jag mig tidigt men vi kollade på film och sen låg vi nog vakna halva natten och pratade.

Det var bara att pallra sig upp och åka till jobbet för att träffa chefen och sedan personalmöte. Igår kollade jag också upp hur många dagar jag har jobbat i kommunen vilket var mer än ett år. Då borde jag ju fått en tillsvidareanställning tyckte jag men chefen sa att det funkar inte riktigt så (de har ju ändrat policyn) . Försöka går ju alltid tänkte jag.

När jag kommer till jobbet och vi har satt oss ner tar hon fram lite papper och säger att hon pratat med den och den om mina dagar och så där. Så nu får du en tillsvidare anställning säger hon. OJ det var inte alls vad jag trodde! Jag som trodde jag skulle bli arbetslös. Tillsvidare inom omsorgen så de kan ju placera mig var de vill men de har ju ändå skyldighet att ge mig jobb, så det är ju bra. Sen säger hon också att jag får mitt vikariat där jag är nu förlängt året ut.
Så det var väldigt positivt!

Sedan har vi personalmöte och efter det sitter vi kvar en liten stund och pratar. Sen kör jag hem. Påvägen hem ringer jobbet. "vad vill dom? var ju inte ens fem minuter sen som jag körde" tänker jag.

-Hej, jobbar inte du ikväll?
- Nej
- säker? har inte du tagit K:s tur?
- Vänta lite
Jag stannar bilen, kommer på att jag skulle jobba en kväll extra
kollar almanackan (som jag kollade i precis innan jag körde till jobbet) ser nu att det faktiskt står att jag jobbar
till 20:00.
- Jag kommer snart!

Bara till att vända och köra tillbaka till jobbet . Fattar inte hur jag kunde missa det. Men så kan det va, de hade ganska kul åt det på jobbet iaf.


Pojke eller flicka?

Läste precis på aftonbladet att nu kan man köpa ett test och göra hemma för att se vad det blir för kön på bebisen. Det finns inte i Sverige men har börjat säljas i USA.
Jag tycker nästan att det börjar gå lite för långt, könet på bebisen ska ju inte spela någon roll och då kan man väl lika gärna vänta tills man gör ultraljud. Då får man ju dessutom veta säkert, testet är upp till 80% säkert.
Eller vad tycker ni?


Möte med chefen

Imorgon ska jag träffa chefen och jag har lite onda aningar. Mitt vikariat går ut sista augusti och kommunen ska ju spara pengar. Visserligen kan de inte bara ta bort den tjänsten för det skulle aldrig fungera men däremot kan det ju finnas fastanställda som behöver placering och som då går före mig. Så jag tror inte jag får vara kvar där.
Men det återstår att se imorgon.

Synd att kommunen har ändrat sin policy alldeles nyligen. Förrut var det så att hade man utbildning och jobbat 1år i kommunen så blev man tillsvidareanställd. Hade man ingen utbildning så var det två år man behövde jobba. Men det är ändrat så att det är två år för alla både utbildade och icke utbildade. Vilket är väldigt synd eftersom jag har jobbat 1 år i Växjö kommun och har ju utbildning. Men jag är ändå Lasad eller vad det heter och gå väl före endel andra, jag har ingen koll på det där . Får nog kolla upp det lite bättre.

ingen sovmorgon idag




bilder googlade

Jag som hade tänkt hinna göra så mycket idag när jag var ledig. Men jag vaknar av att min telefon ringer.
"Hej kan du jobba idag" Det var från mitt förra jobb och hennes assistent var sjuk.
Jag tänkte att jag har ju inget som jag MÅSTE göra idag och det var längesen jag va där, men man har aldrig lust att jobba när man blir väckt på morgonen och är allmänt förvirrad.
Men jag bestämde mig ändå för att åka dit. Det var faktiskt trevligt att få träffa henne igen.
Jag kom ihåg mer än vad jag trodde att jag skulle göra så det gick bra.

Sen ringde de från mitt vanliga jobb med och ville jag skulle jobba för det var en som var sjuk där med. Men det hade de fixat när jag ringde upp dem.  Det var nog meningen att jag skulle jobba idag.

Nu är jag trött, men det är alldeles tomt i kylskåpet och skafferiet. Alltså måste vi handla lite mat.

Gissa vem!!

Vem är det som är inuti chipspåsen?


Jodå hon vet mycket väl vad som finns där inne(hon hade ju sett när vi åt) och vad gör man inte för att få smaka lite gott.

Wilma brukar ibland stå nere på golvet i hörnet i buren och krafsa med ena foten så att det låter lite. Varför vet jag inte men antagligen för att få uppmärksamhet. Men ingenting som vi har gett henne uppmärksamhet för. Men redan hos uppfödaren hade hon börjat med det, för de sa "hon där bruka stå och krafsa med foten i hörnet." Konstig filur och lite smart. För nu har hon kommit på att hon inte behöver stå på botten för att krafsa, nu klättrar hon upp en bit på gallret och håller fast sig med näbben och en fot och krafsar med den andra. Hon lär sig nya saker hela tiden.

Ett litet videoklipp på Wilma när hon leker i sin bur:


Promenixat

Idag har jag varit plikttrogen och röstat. Man måste ju utnyttja sin röst, men jag är inte alls insatt men känns ändå som man måste rösta.

Jag har också varit och kollat på ju-jutsugraderingen. Så nu vet vi vad vi har att vänta när vi ska ta vårat bruna bälte. Det var fyra som graderade till brunt idag. De var duktiga och alla klarade sig. Nu måste vi med försöka träna så vi kan gradera senare.

Har varit ute och promenerat med Fia för en stund sen. Skönt att komma ut och rör sig lite och att träffas. Vi såg några fåglar vid sjönn kommer inte på vad de heter. Men de brukar flyta runt på vattnet och gå runt på land med. Det var en mamma och en pappa och deras barn. När jag skulle ta ett kort på dem så började mamman och pappan fräsa åt mig så jag blev lite rädd och vi gick vidare.


6 juni


bild googlad

Godmorgon eller godmiddag kanske.
Det är Sveriges nationaldag idag, jag brukar aldrig fira den. Idag ska jag fira den med att gå och jobba :P
Minns jag rätt ska vi på utflykt med två av de boende och vi ska grilla korv. Ser ut att vara ganska fint ute, solen skiner och det hoppas jag att den fortsätter göra i eftermiddag. Undra om nationaldagen räknas som storhelg.

Imorgon är det val. Vilket man inte glömmer bort. På morgonen damp det ner en tidning i brevlådan från vänsterpartiet. Nu plingade det på dörren och det var socialdemokrater som delade ut reklam. Skönt att åka till jobbet så få Jonas ta emot reklam från resten av partierna :P

Dags att äta upp resten av jordgubbarna och göra sig iordning.
Ha en trevlig nationaldag!

Göteborg

I onsdags och torsdags var vi i Göteborg. Hela onsdagen var vi på Liseberg. Alldeles lagom mycket folk, det var nästan inga köer alls till åkattraktionerna. Mellan 0-10 minuter kö. Skillnad mot vad det kan vara ibland mitt i sommaren då man kan få vänta en timme för att åka. Vädret var helt okej också, lite sol och lite molnigt. Kom någon liten skur men inte farligt alls. Då blev vi mer blöta av flumerider och Kolorado. Åh vad det är kul när man själv inte blir blöt och kan skratta åt någon annan som blir blöt ;) Lite skadeglad får man väl va?
Favoriterna är Balder, Kanonen och Lisebergsbanan, det var också de tre vi åkte mest.
Vi spelade lite på de olika hjulen, vann en chipspåse och en ask bilar, alltid något.

På Torsdagen gick vi i nordstan några timmar. Det är svårt att hålla i pengarna när de hela tiden försöker smita från mig.
Köpte skor, linne, ett par byxor. Vi köpte en ny leksak till Wilma också som hon inte har fått ännu.
Sedan åkte vi till universum och gick där en stund. Söta fåglar hittade jag där, två gröna papegojor men då påminde mig Jonas om att jag hade en papegoja hemma att hämta.
Vi var också på casino cosmopol, jag har aldrig varit på något Casino förrut. Jonas hade tänkt spela poker men det började inte förrens senare så vi var där inte länge. Vi provade bara några spelautomater för skojs skull.

Sedan begav vi oss hem igen. Vi hämtade Wilma som mormor var så snäll och lät bo där medan vi var iväg. Det var inte lika mycket frö överallt denna gången som förra gången vi hämtade henne. Men Wilma är tydligen en envis liten fågel som inte ville in i buren när de försökte sätta in henne. Men det hade gått bra sa mormor.
Hon fick gärna bo där igen om vi behövde sa hon, men jag är inte säker på att hon menade det. Men mormor är alltid snäll och ställer upp så det får hon säkert.

Men finns det några frivilliga fågelvakter i juli? så är det bara att säga till ;)

Alldeles lagom med kö

snacks paus

Jonas på hotellet

universum

en (nästan)livs levande isbjörn



skäggdopping, tycker han har fin frisyr




Pilgiftgroda, syns inte så bra men det är den blåa saken som är en groda 

Vår vinst på Liseberg

En sån smitare

Blev förvånad idag på morgonen när jag steg upp och såg detta:



Wilma utanför buren. Tur att hon inte hade tagit sig längre bort. Hon har kommit på att man kan krypa ut genom luckan där matskålen ska sitta. Det gör hon på morgonen när man ska ge henne ny mat om man inte stänger ordentligt med haspen. Igårkväll var vi så trötta när vi kom hem. Så jag tog bort den matskålen, så hade hon bara frö och vatten över natten vilket hon klarar sig på. Men jag måste glömt att sätta dit haspen.
Hon såg väldigt nöjd ut när jag fick syn på henne.

Bokat hotell och ny flightsuit

Wilma har bokat in sig på mormor hotellet och jag och Jonas på scandic hotell när vi ska till Liseberg =)
Jag tror Wilmas hotell är billigare och kanske till och med lyxigare. Det blir säkert en och annan smakbit av allt mormor äter. Måste påminna mormor om att choklad och kaffe är förbjudet.

Wilmas flightsuit kom idag med posten. Spännande. Får se när vi provar den. Vi ska ta det lite lugnare med den, hon får vänja sig vid den på avstånd och undersöka den lite försiktigt med näbben så hon inte är rädd för den. Vill ju inte att hon ska bli rädd för den med som hon blivit för selen. Visserligen har vi inte provat selen på ett tag nu men sist verkade hon livrädd för den. Nu tog hon tag i kopplet till flightsuiten, vet ju inte om det är så bra att hon gnager på det. Det ska hon ju inte vänja sig vid. Aja hon är iaf inte rädd =)
Jag hoppas flightsuiten kommer fungera bra.


Wilma tjuvar frukt från fruktskålen. Visste inte att hennes hals kunde bli så lång.


RSS 2.0