Helgen

Så var helgen slut igen, det går alltid lika fort men jag är nöjd med helgen. Lugn och skön.
I fredags var vi hemma och firade mormor som fyllde år. På kvällen gjorde jag ett till försök med att scrappa.

I lördags kom Jonas föräldrar hit och hälsade på. Vi var ute på stan en sväng. På kvällen fortsatte jag med min scrapping.

Idag åkte Jonas och jag till sommarstugan en liten sväng. Jag var lite nyfiken på hur det såg ut med all snö.
Sedan kom Fia hit och vi spelade "mulle" mycket kul kortspel och wii. Sen så råkade vi slänga ihop en blåbärspaj som var jättegod!
Vi har nästan klarat super mario på wiiet nu. Vi är på sista slottet, och det var inget litet slott Copa har! Mycket spännande. Få se om vi lyckas klara det nästa gång vi ses. 

När vi åkte till sommarstugan var vi faktiskt så smarta att vi tog med oss en snöskyffel. Vi hade tänka skotta undan lite, det var snö nästan hela vägen upp till staketet. Men det gick inte så bra med snöskyfflingen..... (se bild 2.) Så det blev nästan ingenting skottat. Bara 5-6 spadtag. Men snön smälter väl förhoppningsvis ändå bort snart.

 


Min tredje LO

Jag har ju varit ledig i helgen och hade tid att klippa och klistra lite.
Min tredje LO. Det tar alltid mycket längre tid än jag tror.


Mormors fosterbarn

Mormor passar en katt medan ägarna är utomlands och där skulle de vara ganska länge. Katten, Astrid verka trivas bra hos mormor.
Men det var svårt att fånga henne på bild, så fort jag kom nära med kameran sprang hon iväg och gömde sig... hon ville inte alls posera inför kameran. Men hon fastnade på bild till slut iaf =)Störigt!

Idag är det onsdag och barnträning som vanligt. Jag åkte ner dit och bytte om. Jag var ganska tidig men efter en liten stund tyckte jag att det var konstigt att inte någon av de andra instruktörerna dykte upp, eller några barn, brukar alltid vara någon som kommer tidigt.
Plötsligt kom jag på, Det är ju sportlov!! Alltså ingen träning.
Dessutom var jag ju där igår och höll ett pass då det var sportlovsläger.
Hur kunde jag glömma bort det, jag visste ju egentligen att det inte var någon träning. Typiskt mig.

Så det var bara för mig att köra hem igen. Visserligen är det ändå träning för vuxna, men jag hade inte lust att vänta där 1 1/2 timme. Nu tror jag att jag hoppar över min träning, orkar inte köra tillbaka. Jag tror att jag ska gå ut och gå en promenad istället.

När kommer våren?

Nu börjar även jag tröttna på vintern. Nu längtar jag till våren då det blir ljusare och varmare och förhoppningsvis kanske man blir piggare med. Jag är så trött, tycker alla säger att de är trötta, kanske beror det på att man får för lite solljus. Det är visserligen inget som jag själv har märkt av andra vintrar. 
Eller har jag någon förkylningen i kroppen som inte bryter ut, alla hostar och nyser och är förkylda på jobbet så jag bara väntar på att jag med ska bli förkyld. Men ännu så länge känner jag mig inte ett dugg förkyld. Peppar, peppar...
Fundera på om jag ska köpa sån där chisang eller vad det heter som de gör reklam för som man ska bli pigg av. Undra om det hjälper, någon som testat?

Nu ska jag se om jag får komma in i köket. Han sa att jag inte fick störa. Hoppas maten är färdig snart för jag håller ju på att svälta ihjäl.

Alla hjärtans dag

Idag har vi tagit det lugnt och slappat hela dagen, skönt.
Jag gjorde scones till frukost vilket jag tror Jonas uppskattade.

Jag fick ett hjärta med choklad i av Jonas. :)


Ikväll har vi varit ute och ätit, tre rätters middag. Det var gott och jag blev alldeles proppmätt.

Egentligen är det väl semel dagen idag med men någon semla har jag inte ätit. Men det åt vi igår isstället innan bion.

Här kommer ett hjärta till min familj och mina vänner:


Tack för att ni finns! =)


Farsan


Vi har varit på bio ikväll och sett filmen Farsan.
Den var väldigt bra! Mycket rolig. Den tycker jag man ska se om man är sugen på en komedi!

Den får  av fem stjärnor av mig.

 


vi städar- Wilma badar

Varje gång när vi dammsugar och torkar golven här så börjar alltid Wilma bada. Hon badar i sin vattenskål och skvätter ut mycket vatten. Varför hon alltid vill bada när vi städar vet jag inte men det är bara då hon badar, aldrig annars. Undra om hon fattar att det blir rent och snyggt när vi städar så att hon också vill bli ren? Det låter lite långsökt.

När hon badar så tar hon ner näbben i vattnet tar upp vatten och skvätter runt så att både hon, buren, golvet och altandörrsfönstret blir alldeles blött. Eller försöker hon doppa ner magen i vattnet och skvätter. Mycket svårt att fånga på bild.

Dessutom tycker jag det är konstigt att hon använder sin vattenskål som badkar(visserligen har jag hört fler fåglar som använder det som badkar) men det får hon ju inte plats i.
När vi har sett att hon badar har vi tagit ut henne och erbjudit henne ett större "badkar" där hon får plats. Men det kvittar vad vi försöker med så duger inte det. Det enda som duger är vattenskålen.33 timmar på 3 dagar.

Nu har jag jobbat 33 timmar på tre dagar. Lör: 13-21.30. Sön. 07.00-21.30. Mån. 07.00-17.00 Slå det om ni kan  ;)
Jag kommer hem på kvällen och sover sen åker jag direkt till jobbet igen. Så jag har ju bara varit hemma och sovit de senaste dagarna. 
Glöm allt vad 11 timmars dygns vila heter, sånt följs bara så länge det går. Blir det för dyrt så finns det kryphål så man kommer runt det. 
Men jag föredrar nog att jobba så isstället för att ha delade turer och att jobba varannan helg. Så jag ska väl inte klaga för mycket.  

Idag direkt efter jobbet så tränade jag. Men när man är trött är det svårt att koncentrera sig och det behövs när man ska göra krångliga grejjer. Tog lite längre tid än vanligt innan jag fick det att fungera, men det gick väl rätt bra ändå. 

Nu är jag trött!
Godnatt

varför klaga på snön?

Jag skulle ta kort på snön...

Och fick syn på en fågel

Men den ville inte vara med på kort och flög sin väg.


Jag förstår inte varför folk klagar på snön. Okej det kan vara jobbigt att köra om det är halt och slirigt och är det för kallt är det ju inte skönt att vara ute.
Men det är ju faktiskt vinter och om jag inte har fattat det helt fel så ska det vara kallt och snö. Dessutom är det väl mycket trevligare när snön ligger kvar hela vintern isstället för att det bara är blött och blaskigt flera månader innan det blir vår. Någon som håller med mig?

Fredagsmys

Ja det funkade! 
Jag har sett till så att Jonas och jag har kollat på "Halv åtta hos mig" några gånger som går på tv4. Idag så tyckte han att vi skulle laga något därifrån. Så till middag blev det: Tagliatelle med ädelost, lammfilé, rödlök, ostsås. Här hittar du receptet. Det blev gott, särskilt såsen, den var jättegod! Den kan man ha till fler maträtter så den kommer jag göra många gånger igen tror jag.
Det är ju faktiskt fredag idag så ikväll blir det chokladpudding! Men nu ska vi ut och promenera en sväng så att jag blir av med några kalorier, så kan jag ha lite bättre samvete när jag äter chokladpuddingen :)

Middagsmaten:Klippt och klistrat

Idag tog jag mod till mig och försökte mig på ett nytt försök att scrappa.
Så här blev resultatet, inget avancerat alls.Idag fick jag hem lite bilder som jag har framkallat. Bilderna var i olika storlekar och jag fattar inte varför, jag kryssade ju i en ruta vilken storlek jag ville ha. Konstigt. Men det var inte så många bilder iallafall. Men lite irriterande, nu får jag klippa till endel av bilderna så att de får plats i fotoalbumet. Jobbigt. 
Nästa gång jag ska framkalla bilder ska jag kolla noga så att jag kryssar i rätt.

RSS 2.0