Spenatpaj med fårost

Jag har kommit på att pajer är ganska så lätta att göra och denna tyckte jag var god och nyttig med tror jag. Man kan göra vilket pajdegsskal som man känner för, detta gjorde vi. 
 
4 portioner
Pajdeg ingredienser:
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl, 50g, flytande matfett
1 dl mjölk

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman alla ingredienser till en deg. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ca 10 minuter.

Spenatpaj med fårost
Ingredienser:
pajdeg
250 g fryst spenat
2-3 vitlöksklyftor
1-2 msk olja
10-12 marinerade soltorkade tomater
ca 1/2 dl färsk bailika
100 g fårost
2 ägg
2 dl mjölk
1 1/2 dl riven ost
1/2 tsk salt
peppar

Gör ett pajdegsskal.
Sätt ugnen på 200 grader. Tina spenaten lite och skär den grovt. Skala och hacka vitlöksklyftorna fint. Fräs spenat och vitlök i oljan ett par minuter och fördela sedan i pajskalet. Skär/klipp tomaterna i små bitar, hacka basilikan, smula fårosten och fördela allt över spenaten. Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost med salt och nymalen peppar och häll i pajskalet. Grädda i ca 30 minuter.

Källa: Mat för liv och lust. Författare: Margit Eliasson & Gunilla Lindeberg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0