Mors dag

Idag var jag nere vid ju-jutsun och kollade på barngraderingar, det jag såg tyckte jag såg bra ut. Barn är ju alltid barn. Det är lite kul att se att man lyckats lära dem något också.

 


Sen åkte jag hem till mamma. Middag och fika. Sen låg jag ute en liten stund och latade mig i hängmattan medan min bror klippte gräset. =)
Kom två små söta hundar på besök med. De var inte så stora och verkade väldigt snälla, så en sån kunde vi kanske ha. Den äter nog inte upp WIlma. =)
Tog en promenad med Jonas ikväll med. Det är ju så skönt ute nu.

 

Wilma sitter på min axel och pratar nu. Hon säger något nytt som jag inte hört henne säga innan. Hon säger "Fin fågel" Fast "Fin" hörs inte så tydligt.


Jag som hejade på Jarmo

Nej! Jag som tyckte Jarmo skulle vinna. Så vann Ellinor Robinsson. Jag tycker Jarmo förtjänar vinsten. Men men så är det. Hon var väl duktig hon med.

Nu borde jag gå och lägga mig så jag orkar upp imorgon. Då ska jag kolla när min barngrupp som jag har haft denna terminen när de graderar. Får se om jag lyckats lära dem något och om de klarar sig.
Sedan ska jag hem till mamma. Mors dag imorgon ju. Det får ni inte glömma!

Natti natti

Talang/Robinsson

Igår kollade jag på talang. Jag tyckte han som trollade och den pojken som spelade piano var duktigast. Det var väl de två som gick vidare till final med har jag för mig.
Fattar inte hur han trollade fram apelsin, lök och melon. Blir ju galen på sånt när jag inte fattar hur han gör.
Här är klippet:
Nu ska vi kolla på Robinsson som Jonas har spelat in =)


Jobba

Nu är det dags att åka till jobbet. Jag jobbar ikväll och imorgonkväll. Skulle egentligen varit ledig men har tagit två extrapass. Annars hade jag varit fyra dagarsledig, det är ju skönt egentligen. Men jag är ju ändå ledig två dagar sen söndag och måndag. Dessutom är det storhelg imorgon när det är pingstafton så då blir det lite extra pengar. Alltid trevligt =)

Vi hade personalmöte i onsdags. Vi fick reda på att vi ska få ny chef efter sommaren. Lite tråkigt för jag tycker att hon vi har nu är bra. Men jag hoppas att den nya också kommer vara bra.
Sen vet man ju aldrig ifall jag får vara kvar, ifall kommunen har många fastanställda som behöver placering så vet man ju inte. Jag är inte fast ännu så. Nu när de ska spara massa pengar med så blir de väl strängare med sånt också.
Men å andra sidan har vi ett ganska tungt jobb och det är faktiskt inte så många vill jobba där. Men jag trivs bra. =)
Jag får se vad som händer.

Nä nu måste jag köra.
Ha en bra dag!


Gott kaffe!

Idag har jag lärt mig hur man gör espresso på min espressomaskin som jag har haft sen Januari, bättre sent än aldrig!

Fia va här och hon var intresserad av min espressomaskin. Så jag gav henne fria händer och det blev jättegott kaffe! Nu vet jag ju inte om det blir lika bra när jag gör det men jag vet iaf hur man ska göra. Jag trodde inte att det gjorde så stor skillnad i smaken beroende på hur man gör, trodde snarare att det var maskinen det berodde på. Hihi nu kanske jag kommer använda den lite oftare. Om det inte blir bra när jag gör får jag väl ringa hit henne ;) Det går väl bra?
Hon gjorde till och med mönster med mjölken ju ;)


bild googlad


marknad/ trav

I fredags när jag kom hem från jobbet packade vi ihop oss och Wilma och körde ner till olofström. Vi åkte hem till Ricke på kvällen och spelade x-box. Vi var där tills klockan blev sent och vi trötta.

På lördag gick vi på marknaden en liten stund. Jag köpte inget men spelade bort 50 kr på chokladhjul. Jag vet jag hade fått mycket choklad för det, men det är ju inte alls lika roligt att köpa choklad som att vinna det. Visserligen vann jag ju inget men jag kunde ju gjort.
Vi passade på att hälsa på Jonas farmor med.
Sen åkte vi hem till Växjö igen.

Idag har vi varit med kompisar i Tingsryd och kollat på Trav. Jag har aldrig varit på trav förrut. Jag hade ärligt talat inte höga förväntningar, men det var bättre än väntat. När man spelar lite på några hästar så har man ju ett nummer att heja på. Då blir det ju lite roligt och spännande. Så det var faktiskt trevligt. 
Vi vann lite men spelade för lite mer än vi vann.
Jag kan tänka mig att göra om detta någongång.

Ja det var nog helgen i stort sett.

Flightsuit till Wilma

Jako i Flightsuit ute på klippa vid vatten
Bild från gojskoj.se

Nu har jag beställt en flightsuit till Wilma. Tycker selen är mycket snyggare och jag tycker det borde vara bekvämare med den än en flightsuit. Flightsuiten ser lite klumpig ut men jag har ju aldrig sett en flightsuit på en fågel IRL. Så vi får väl se.
Flightsuiten behöver man ju inte trä över huvudet och tror det kommer gå lättare att få på Wilma den.

Tyvärr hittade jag ingen flightsuit på någon svensk internetbutik (eller vanlig butik), de var slut överallt. Därför har jag beställt en från USA så det dröjer ett tag innan jag får den.
Ska bli spännande att prova.

klarat lolo1

Wiihii! Nu har jag äntligen klarat hela lolo 1 på nintendo! Jag har bara fuskat på två banor, då har jag kollat på youtube hur man ska göra och sen har jag gjort det själv.
Jag har ju inte spelat så mycket egentligen. Någon bana då och då, så jag har ju inte suttit timmavis.
Annars hade man klarat spelet på en dag, men så länge orkar jag inte spela.

De sista banorna var  rätt svåra. När jag kom på hur man skulle göra så var det svårt att göra det. Men det gick.
Nu har jag bara 2an och 3an kvar ;)

Graderingen får vänta ett litet tag till...

Har nyss kommit hem från ju-jutsuträningen. Vi körde graderingsträning hela passet. Vilket visade sig vara nyttigt. Det var många detaljer som behöver slipas på och lite högre tempo behövs.  Det är bara tre träningar kvar tills det är gradering vilket inte känns så bra.

Det är kanske inte är så konstigt att vi inte är redo ännu. Eftersom vi bestämde oss ganska sent att vi skulle gradera, och vi har aldrig tränat tillsammans förrut. Det är alltid lättare när man har tränat ihop lite längre.

Så vi bestämde oss för att vi ska träna ett  tag till och vänta med att gradera. Det känns bättre att vänta och göra en bra gradering än att gradera nu och att det blir lite halvdant. Det känns faktiskt skönt med att vänta, så hinner vi öva in teknikerna ännu mer så att de sitter bättre. 

Antingen blir det gradering efter sommaren, eller om vi tränar en hel termin till. Det beror på lite hur mycket vi hinner träna i sommar och hur det känns då.

Wilma 1 årIgår fyllde Wilma ett år. Vi var på arken och köpte frö så vi passade på att köpa en ny leksak med. Hon tröttnar ju på leksakerna efter ett tag, så man måste byta ut dem med jämna mellanrum och då är det ju bra att ha endel och välja mellan.

Hon har tröttnat på de flesta leksakerna hon har utanför buren med nu så dags att leta upp lite nya. För hittar hon inget intressant så springer hon ju runt ända tills hon hittar något som ser spännande ut. Vilket tyvärr ofta blir Wilma förbjudna saker. Och det är jobbigt att ta bort henne från samma sak om och om igen för hon är envis och vill undersöka färdigt om hittar något kul. Så lättast för mig och Jonas är ju att lägga några saker på bordet som hon få ha, och förhoppningsvis hon tycker är roliga.

Firat mamma

Grattis mamma!

Idag har jag varit hemma och firat mamma som fyller år. Det va trevligt, äta mumsig mat och jordgubbstårta och träffa familjen. =) Men inte lätt att samla ihop alla på samma gång, men det lyckades ju en stund iaf.

Wilma fick också följa med. Hon ät lite feg men jag tycker inte hon ser rädd ut nu när vi kommer dit. Men hon är lite blyg för hon är väldigt tyst. Sa bara några ord. Men så fort vi kom hem började hon prata på.

Kameran hade jag med mig hem till mamma, men när jag skulle ta kort så upptäckte jag att batteriet var slut. Men nu är det laddat igen.
 
Har tittat lite på talang ikväll.
Och han som kunde räkna hur många bokstäver det var i meningar var ju lite häftig. Sånt är ju konstigt...svårt att förstå hur hans hjärna fungerar.
Sen tycker jag det var lite konstigt att de tjejerna som sjöng, de belv ju nedröstade påväg ut ropar Bert igen. En av tjejerna sjunger och går vidare. Knäppt men kul för henne!
Just det han som pratade som en femåring var ju lite häftig med.

Här kommer två klipp.

Lolo

Har suttit och spelat lolo 1. Har ju bestämt mig för att klara hela spelet.
Men jag körde fast på en bana. Sånt är jobbigt. Efter promenaden med fia kunde jag fortfarande inte komma på hur jag skulle göra, fast det kändes som jag va väldigt nära lösningen.
Tillslut tog jag internet till hjälp och sökte på youtube. När man väl vet hur man ska göra så är det ju så självklart och lätt. Men jag gjorde faktiskt rätt så långt som jag kom på den banan.
Nu har jag klarat den banan med och nästa verkade också lite klurig men den kan jag nog lista ut. Men behöver lite mat först. Ska kolla lite på tv med och se om det är något bra.

Växjös fina rondeller....

Eller? Vad tycks?
nintendo 8bit

Igår var vi och häldade på Annelie och Henrik. De har flyttat så det var kul att se hur de bor nu. Det var fint =)
Vi kollade på Robinsson och sen så började vi spela tv-spel. Gamla hederliga nintendo 8 bit. Okej inte riktigt på på rikitigt men nästan, vi spelade genom datorn, men det är samma spel och med riktiga kontroller. Tycker de spelen är mycket roligare än alla nya typ x-box och sånt. Det va kul. Spelade något som hette super mario forever.
Klockan gick väldigt fort och det blev senare än vad vi hade tänkt oss men det var trevligt.

Idag så var jag ju sugen på att spela mer nintendo. Orkade inte koppla in det gamla nintendor. Så Jonas har hjälpt mig så nu har jag massor av nintendo spel på datorn. Och så åkte vi till Media markt och köpte två kontroller med. =)
Jag har tänkt att jag ska klara Lollo 1 nu. Har gjort några världar hittills och har väl ganska många kvar tror jag.

Jag har varit och tränat idag. Tycker vi kan teknikerna bra nu, hoppas de som gradera oss också tycker det.
7 juni gäller det.

Nu ska jag spela lite mer Lollo.

Nu är det helg

Har jobbat ikväll och kom hem för någon timme sen.  Så nu är det helg... och ännu bättre jag är ledig i helgen. =)

Å nu gjorde Sverigen ett mål i hockeyn. Men det behövs väl två mål till, har inte kollat, är inte så intresserad. Igår kollade jag iof på sverige-tjeckien. Men jag somnade någon gång i sista perioden.

Har egentligen ingenting att skriva så. Trevlig helg på er!!


bild googlad


Misstänksam

Satt och kollade på lite kort på datorn.
Hittade det här kortet på mamma.


Tänkte oj vad mamma ser misstänksam ut.
När jag tittade på nästa bild förstog jag varför...Wilma va nog orsaken, hon sitter och äter morot och slänger smulor, smulorna flyger rätt så långt iväg när hon skakar på huvudet för att få bort smulor från näbben eller om hon börjar flaxa med vingarna. Så dammsugaren bruka få komma fram efter att man gett Wilma något att tugga på utanför buren.

Wilma fyller snart ett år.
Idag har hon lärt sig ett nytt ord. Hon sa "goja".
Hon kan nog ett tiotal ord nu, och massa andra konstiga ljud.

"aha 2008"

I eftermiddags när jag hade somnat på soffan (det var väldigt längesen sist som jag sov på eftermiddagen) men just idag när jag hade somnat så ringde det på dörren. Så jag gick och kollade genom nyckelhålet och öppnade yrvaken. En man som sa att de besökte alla mellan 18-25 år eller nåt sånt och bla bla bla. På honom lät det som om han ville komma in och informera vad som hände i Växjö typ och att han va med i något projekt och något om statistik sa han också.
Jaja jag sa att han fick komma in. Typiskt mig. Men Jonas va hemma annars hade jag nog inte släppt in en främmande person.

Så slänger han upp en bild på "aktuellt"- böcker. Då fattar jag, han vill sälja böcker!
Det va de här böckerna som kommer ut en gång om året där det står allt vad som hänt om allt möjligt. Mormor har en hel bokhylla nästan med sådana böcker.

Men nu hade de gjort en ny bok som isstället för "aktuellt" heter den "aha". Som tydligen vänder sig till lite yngre enligt honom. Jag som är så lätt påverkad och har svårt för att säga nej köpte givetvis boken. Och den va inte billig. 
Dessutom tror jag att jag har bundit upp mig att köpa fyra till, så jag kommer ha "aha"-böcker från 2008-2012. 

Om Jonas hade öppnat hade han aldrig släppt in honom.
Å nu sitter Jonas och läser och bläddra  i boken :P 

Känner mig lite lätt lurad, men nu har jag en fin bok klädd i äkta skinn och det ser väl sofistikerat att ha sånna böcker i bokhyllan :P

Så vill ni veta vad som hände ett speciellt datum år 2008 är det bara att fråga :D

Idag har jag äntligen satt upp mina gardiner som jag köpte för 1-2 månader sen. Bytte gardinerna både i köket och vardagsrummet. Och jag blev nöjd med de nya gardinerna de ser lite våriga ut. Jag va till och med så duktig så jag strök dem innan jag hängde upp dem.

Imorgon blir det lång dag på jobbet från 9.30- 20.00. Vi ska ha p-möte och målplanering och så ska jag jobba kvällen.
Vi ska prata ekonomi på mötet, få väl se vad chefen säger.... inte kul med ekonomi i dessa tider. Det ska dras in och sparas på varenda krona som går.

Nu ska jag sova.
Natti natti.

Det växer =)

Det jag har planterat på balkongen har börjat komma upp nu. =)
Inte allt men endel, och det är ju alltid något.
För att bevisa det har jag tagit lite kort.


Smörgåskrasse


Ärtor


Dill

Det som inte har kommit upp ännu är oregano, mejram, paprikabusken och gräslök. Förhoppningsvis så kommer det också snart.

Jag har tränat ikväll, graderingsträning för fullt nu. Det går så fort, och jag kommer missa många träningar eftersom jag jobbar endel kvällar och folk fyller år med mera med mera. Men det känns rätt bra. Hoppas det kommer gå bra.
Nu ska jag kolla på tv.


sj är pålitligt...eller?

För några dagar sen kom vi in på tåg-snack på jobbet. Jag säger, "men tågen är ju aldrig i tid, så man måste ha goda marginaler." Der är iaf den uppfattningen jag har. Och inte blev jag motbevisad idag...

Efter jobbet åkte jag hem till mamma, hon skulle hämta min bror vid stationen kl 22.50. Men det var längesen jag träffade honom så jag säger att jag kan hämta honom istället.

Så 15- 20 min. innan tåget ska vara här får vi sms av honom. Tåget är lite försenat. - Ja det var ju inte så förvånande.
En stund senare ett nytt sms, tåget står still någonstans ute i skogen. - okej.
Efter ett tag får de igång tåget, och vi får ett sms att han är i Alvesta. - Ja men då är han ju här om iaf 15 min.
Ännu en stund senare ett nytt sms, tåget står still mellan Alvesta och Växjö.  - jaha.
Ca klockan 24.20 kommer tåget hit. 1 1/2 timme försenat!

Jag är iaf ledig imorgon så jag kan sova. =)
Det ösregnar ute! Var tog sommaren vägen? Men det behövdes ju regn så det va väl bra.
Wilma sitter i sin bur och gör konstiga små gulliga ljud, väligt tyst. Vet inte vad det är hon försöker härma.

Nu är det läggdags.
Godnatt

Klappat grisar

Idag har vi varit och hälsat på fyra grisar. De va söta och ganska små. Större kommer de ju bli iaf.
Här är lite bilder, men de blev inte så bra.


vila


mat! Då kan man inte vila längre


mums mums


de är ganska tama och går att klappa.


RSS 2.0