Hund + fågel hälsar på varandraNu har Kiara åkt hem till husse och matte igen. Väldigt snäll och lugn hund. Vi märkte att hon inte brydde sig så mycket om Wilma så därför tog vi ut Wilma och lät dem hälsa på varandra lite. Vi satte Wilma bordet en bit bort från Kiara. Bordet var precis lagom höjd för Kiaras nos. Wilma gick mot Kiara och de tittade misstänksamt på varandra. Det gick bra. Båda var nyfikna och lite rädda för varandra.

Det gick så bra och det verkade inte vara någon fara att ha Wilma ute från buren med. Så vi låg i soffan och kollade på tv med Wilma på axeln som vanligt. Kiara var inte så intresserad och la sig under bordet. Jag försökte få Kiara att hoppa upp i soffan, men misstänker att hon nog inte får vara i soffan hemma hos sig så  det är dumt att lära henne några dumheter, så då fick hon ligga under bordet.
Men det var inga problem att ha dem i samma rum.


4-bent nattgäst

Catta ringde idag och frågade om vi kunde passa deras hund. De skulle iväg. Jag jobbar ju hela dagen imorgon men jag sa att Jonas är ju hemma och har nog inte så mycket emot om det är en hund här.
Så ikväll när vi kom hem från olofström och hade packat upp all vår packning så åkte vi och hämtade Kiara.
Hon följde med så snällt och hoppade in i bilen direkt.

Hon ska bara vara här till imån kväll. Hon gör inte stort väsen av sig, väldigt lugn och snäll så hon är väldigt lättpassad.

Jag trodde Kiara skulle vara lite mer intresserad av vår fågel. Men hon gick bara fram till Wilmas bur och nosade lite. När jag lyfte upp Kiara i jämnhöjd till Wilma så brydde hon sig inte heller, bara Wilma som burrade upp sig lite.

Vi har inte haft Wilma ute ikväll men jag tror inte det skulle vara någon fara att ta ut henne, för Kiara verkar ju inte vilja äta upp henne, eller något annat elakt heller. Men Wilma har varit väldigt nöjd med att få komma hem igen till sin stora fina bur, och inte brytt sig om att hon inte fått komma ut.(Hon har ju varit med i Olofström då har fått ha sin transport bur som är mycket mindre än hennes vanliga bur). Så nu är hon nöjd när hon har mer utrymme igen.

Julhelgen

Julafton.
Jag jobbade på dagen på julafton. Det är rätt mysigt det med, vi åt gott julbord på jobbet.
Sedan kom jag hem till mina föräldrar lagom till Kalle Anka som vi ändå inte tittade på så mycket.
Sedan var det förstås julklappsutdelning och jag fick många fina grejjer. =)

Vi spelade lite spel. "Med vilda gester! Mycket roligt spel!
På kvällen var vi på midnattsmässa i Ulriksbergskyrkan. Det var fint och bra. 

Juldagen
Det var lite jobbigt att stiga upp och börja jobba klockan sju när jag hade varit iväg sent på kvällen.
Men det gick bra. Jobbade bara till tolv.
Då åkte jag hem och lämnade tillbaks mammas bil som jag hade lånat. Jag åt middag hemma hos dem.

Sedan kom Jonas och hämtade mig och vi åkte till hans föräldrar.
När vi kom hit fick jag ännu mer fina julklappar. :)

Annandagen
Igår var vi på mellandagsrean i Kristianstad. Jag köpte lite mer än jag tänkt mig. Men allt var på rea utom en tröja. Det bästa kapet var nog jackan jag köpte som var fin och billig.

Vi spelade frågespel på kvällen. Det gick inte så bra för mig :P Men jag får skylla på att jag var trött.

Söndag
Vi är fortfarande hos Jonas föräldrar och jag har ockuperat datorn. Idag ska vi till Jonas farmor och äta middag. Ikväll åker vi hem igen.

Vi har mest latat oss när vi varit här och fått god mat och ätit massa godis. Tur att det bara är jul en gång om året ;)

Hoppas ni har haft en trevlig jul!

 

 


Uppesittarkväll

Ikväll ska vi göra något som jag inte har gjort på säkert 10 år.... och då brukade jag alltid gå upp till mormor och hjälpa henne med det. Men vi vann sällan något.

Jonas och jag fick ett infall när vi var och handlade idag att vi skulle köpa varsin bingolott, det är tydligen uppesittarkväll.
Alltså det vi ska göra ikväll är att spela bingolotto. Håll tummarna för att jag vinner en bil eller någon miljon. (kan man ens vinna en miljon, har ingen aning om vad det är för vinster)

Jag vill önska er alla en riktigt god jul!
Hoppas alla barn har varit snälla och får besök av tomten.

bild googlad

Fia och jag i köket

Ikväll har vi bakat julgodis, vi gjorde jättegod knäck och fudge! Så bakade vi några pepparkakor med. Mycket trevligt. När det var färdigt drack vi glögg och åt upp allt! Nej inte allt, bara lite av varje =)


Vi hade inga pepparkaksformer förutom ett stort hjärta. Så vi gjorde två stora hjärtan och några runda pepparkakor med hjälp av en mugg. Man tager vad man haver. =)

Fjärde advent


Fjärde ljuset brinner....
och nu är äntligen alla julklapparna inhandlade. Det känns skönt och de flesta är också inslagna så nu kan jag ta det lugnt och koppla av.
Helgen är redan slut, vi har inte gjort så mycket. I fredags var Erik och Lovisa, mamma och mormor här och drack lite glögg. Igår var det tänkt att ett par kompisar skulle komma hit och vi skulle laga lite mat, men tyvärr så blev de sjuka. Så det får bli en annan gång.
Både idag och igår har jag varit nere på stan och köpt de sista julklapparna. Väldigt mycket folk ute i affärerna igår! Idag var det väldigt lite folk, blev lite orolig när jag kom till stan att det var stängt eftersom jag såg så lite folk.


Ren och fin bur

Idag har vi varit ute på lite julshopping. Jag hade tänkt köpa resten av julklapparna men så blev det inte riktigt, köpte bara en julklapp. Så jag har fortfarande 2-3 stycken kvar att köpa. Däremot kom jag faktiskt ihåg att både köpa julkort och frimärken. Dessutom har jag även postat dem idag. *duktig*

När vi kom hem så "julstädade" vi Wilmas bur. Det behövdes verkligen men det är så tråkigt för den bli lika skitig igen väldigt snabbt, trots att vi byter papper och damsugar buren varje dag. Vi skruvade bort sarjen eller vad det heter som skyddar så att inte lika mycket frön flyger ut från buren och satte den i badkaret och duschade av den. Även att det är lite jobb med det så går det fortare än om man ska skura med en trasa runt om. Det är inte så lätt att komma åt överallt.
Men nu är den ren och fin :)


Äntligen snö

Äntligen har det kommit lite snö!
Inte för att jag tycker det är så kul när det är kallt och halt ute. MEN det är ju så fint med snö och jag får mycket mer julkänsla! Vi var ute på en liten promenad ikväll och det var så härligt, det känns genast mycket mer juligt och det blir ju lite ljusare med snön också.
Hoppas snön ligger kvar ett tag nu.


Lite julbak

Idag har jag bakat lussekatter.


Under tiden jag gjorde det passade Jonas på att göra kola och riskakor. Det var lite oväntat, men han kan om han vill :)Så har jag köpt två julklappar idag också. Känns skönt. För en vecka sedan hade jag inte en aning om vad jag skulle köpa till någon. Men nu så har jag kommit på till de flesta, och köpt några, så det löser sig nog i år också :)

Ikväll har vi tittat på idol, jag har inte följt det så mycket i år. Men jag gissar på att Erik vinner.
Godkväll!

Är det jul snart?

Jag har inte riktigt fattat att det är jul. Snart är det redan tredje advent. Det går så fort. När jag var liten tyckte jag alltid att det var jättelång tid kvar till julafton när det blev 1:a december. Men nu bara svichar det förbi.
Ingen riktig vinter ute heller, hade det varit lite kallare och lite snö ute hade man fått lite mer julstämning.

Julklappar har jag inte ens börjat med. Eller jo, idag har jag fixat en. Bara resten kvar ;)
Har inte funderat ut vad jag ska köpa till alla. Men jag får väl ta tag i det någon dag snart, köpa till dem jag vet vad jag ska köpa för något. Så kanske jag får inspiration i affärerna och får idér vad jag ska köpa till resten med.
Alltid lika klurigt med julklappar och presenter.


Dålig uppdatering

Ojojoj sån dålig uppdatering det har blivit nu. En hel vecka sedan jag skrev något nu ju. Det har ju iof inte hänt något särskilt heller.
Julpyntet har kommit upp, Jonas var så duktig och fixade allt det medan jag jobbade förra helgen.
Wilma är en liten söt marodör, hon kommer ju aldrig lära sig flyga, rätt som det är blir hon rädd för något, kraschar och bryter av en fjäder.

Jag var föresten med om en ottäck sak på jobbet för några dagar sedan. Det var en som fick ett epilepsianfall i vattnet när vi badade. En riktigt stor kramp och det var lite otäckt att se. Jag har sett många kramper, det händer ofta på jobbet så det har jag blivit van vid. Men jag har aldrig sett en sådan stor och som håller i sig så länge. Allting gick bra vi fick upp personen och den mår bra. Men lite skärrad blev jag allt och de andra som var med också tror jag.

Igår gjorde Wilma ett litet hyss, inte så farligt men ändå. Det går snabt. Jag smörjde in mig med lotion ställde flaskan på bordet med locket öppet insåg snart att Wilma kommer välta den. Så jag stängde locket och la flaskan ner. Hon var direkt på den och skulle undersöka. Tre sekunder senare kom jag på att hon kan faktiskt bita hål i flaskan och flyttade den, men försent då hade hon redan gjort ett hål längst ner.  Så nu måste den ligga ner annars rinner det ut.  Nästan helt ny flaska med.


Wilma med en nästan avbruten fjäder.

RSS 2.0