Mopeden fixad

Hemma igen efter en helg i olofström.
Mopeden är fixad, jag tackar för hjälpen det hade vi aldrig fixat själva.

Promenader i skogen har det också blivit. Det blev lite blött en av gångerna det började regna och åska. Lite kantareller har vi hittat.

Vi hann också träffa kompisarna och spela biljard. R hade till och med kopplat in segat så vi spelade worms. Det var häftigt men svårt... inte som att spela det på datorn som jag brukade göra mycket när jag var yngre.
 

Idag skyndade vi oss hem för jag skulle på möte. När jag kom dit var det bara en till där, och han sa att det var inställt. Retfullt! Då hade vi ju inte behövt ha så bråttom.

Trevlig helg. Imorgon är det måndag igen och lång dag men det kommer nog bli rätt så lyxigt ändå på jobbet.

Fin svamp som jag hittade, men den är säkert inte ätlig.

 

 


Brorsans bröllop

Kom på att jag aldrig la upp några bilder från bröllopet. Här kommer iaf några.Min moped

Vi skulle fixa min moped förra veckan så att den blev lite mer lättstartad. Det gick inte riktigt som planerat...
Nu kan den bara ha full gas eller ingen alls. Det är ju inte så bra.
I helgen ska vi få hjälp av en "expert" att fixa den så sen hoppas jag att den kommer fungera fin fint!

Igår var jag hos mormor och skulle hjälpa till att rensa bären som vi plockade. Men hon hade redan rensat alla blåbären. Så det var bara lingonen kvar och det var ju inte så många. Det gick fort när vi hjälptes åt.
Blåbären håller just nu på att bli saft. Det ska nog bli gott =)

Det bidde inga lingon

I helgen var vi ute i skogen och letade svamp. Vi hittade inte jättemånga men lite kantareller hittade vi. Vi såg mycket bär. Men det var ju svamp vi letade efter så bären lät vi vara.

Idag åkte jag o mormor dit igen för att plocka lingon. Vi hade ju sett många ställen där det var rött och fint i helgen. Men efter bara en liten stund hittade vi alldeles blåa blåbärsris, stora fina blåbär och massor. Vi kunde förstås inte låta bli att plocka dem. Vi hade två spannar med oss så vi bestämde att det fick bli lingon i en och blåbär i en.
Efter en kort stund upptäckte vi att blåbärs spannen var full. Nu får vi inte plocka mer blåbär för det får inte plats sa jag. Det får bli lingon nu. Bara det att det fanns ju massor av blåbär kvar och stora var de, det var inte lätt att slita sig. Dessutom hittade vi ju inte så mycket lingon. 

Vi hann inte plocka så länge idag för vi hade en tid att passa. Det blev mer blåbär än lingon, ca 5 liter blåbär och 2 liter lingon. Måste nog åka tillbaka en annan dag när vi har mer tid och plocka lite till. Gick fort att fylla en liten spann. Lingonen behöver kanske ett tag till på sig, för de var rätt så små ännu.  


Rena skinande fönster

Jag vaknade av att klockan ringde. Å nej inte stiga upp redan! Efter en liten stund kom jag på att jag behöver ju inte stiga upp. Det var Jonas klocka som ringde och jag kom på att jag är ledig idag. Så det var bara att lägga sig till rätta igen och somna om. Det är skönt när man faktiskt får sova vidare och inte behöver släpa sig upp.
Men det var inte mer än rättvist för jag har stigit upp tidigt och jobbat hela helgen.

Jag har varit duktig idag och putsat fönster. Nu ser man ju ut genom dem igen ;)
Häromdagen när jag putsade fönser på jobbet kom jag på att jag har nog putsat fönstrena fler gånger på jobbet än vad jag har gjort i vår längenhet. Jag har bott längre här än vad jag har jobbat där. Sen när jag tittade på våra fönster så såg jag att de var riktigt skitiga så det behövdes. Nu är de rena och fina!

Idag sätter träningen igång igen. Det har inte blivit mycket tränat för mig i sommar, men nu sätter terminen igång igen så nu blir det bättre. Ska bli kul att träna ikväll.

Skogssnigel

Denna, och många fler, träffade jag på när vi var ute i skogen o promenerade i Olofström för ett tag sen.
En äkta skogssnigel. Fin va.
I Växjö ser man ju mest de bruna mördarsniglarna, undrar hur lång tid det tar innan de svarta försvinner.

Mitt nya färdmedel

Ja jag är lite tokig, men jag tänkte att detta sätt är väl ett bra sätt att ta sig till jobbet. Eftersom jag är för lat för att cykla hela vägen, bussarna håller aldrig tiderna och bilen kommer ju Jonas behöva ibland.
Därför har vi köpt oss en moped. Tänkte jag skulle prova att köra med den till jobbet idag.
The Ark

Igår var jag och Jonas nere på stan en liten runda, det är KarlOskar-dagarna. Vi gick dit och lyssnade på The Ark som spelade en stund. De var bra tyckte jag. Mycket folk var där också.

Bilen

Tänkte att jag måste lägga upp en bild på vår nya bil. Här kommer den:


Lite skillnad mot den förra som såg ut så här:

Jag kommer säkert att få problem någon gång när jag ska parkera bilen där det inte finns så mycket plats. Jag är ju van vid vår lilla smidiga gröna bil. Den nya är ju mycket större.

RSS 2.0