första advent

Nu är det vinter på riktigt, och har varit i ett par dagar. Mycket snö och flera minusgrader.
Imorgon är det första advent (ifall ni nu skulle ha råkat missa det). Så då är det egentligen rätt så mysigt med snö.
Ikväll har Jonas och jag julpyntat. Adventsljustakar, stjärnor, tomtar och julgardiner har fått komma fram. Då blir det riktigt fint när man släcker taklamporna och julsakerna får lysa, då passar det in att det virvlar lite snö utanför fönstren. Men jag kan som vanligt inte förstå att julafton redan börjar närma sig.  


Facebook

Farligt med facebook, på senaste tiden har jag börjat logga in mer och mer där. Jag uppdatera statusen där och så glömmer jag bort att blogga här.

Inte för att det händer så värst spännande saker.
I fredagskväll var jag ute med jobbarkompisarna och åt. Det var god mat och trevligt.

Hela helgen har jag varit på barninstruktörskurs (ju-jutsu). Så nu har jag fått min licens förlängd =)

Vi tyckte vi hade så god tid på oss när vi körde dit. Vi kom fram i god tid också, körde runt och letade lite, sen när vi äntligen hittade så var det ingen där. Låst och bara folk med innebandyklubbor såg vi.
Vi blev tvungna att ringa kursledaren och fråga var de höll hus. Det visade sig att de var på ett helt annat ställe. Efter lite mer letande och guidning kom vi äntligen fram, något försenade.

Mycket kom jag ihåg från förra gången jag gick utbildningen. Det som jag tyckte va bäst va praktikpassen, mycket bra. Imorgon på träningspassen kommer jag tänka på balansbrytning och kraftcirkel. Barnen ska snart gradera så jag ska inte peta för mycket i deras tekniker, men när jag själv tränar efteråt ska jag tänka efter vad jag gör för något.

Nähä undra om jag ska logga in på facebook igen och se vad folk äter för något, vad de gör, vilket tv-progrma de tittar på, hur läggningar med barn går, hur många som är förkylda. Vilka som är trötta, glada, ledsna, ska jobba osv. Folk som jag knappt känner. Konstigt fenomen det här med facebook egentligen.


Yes! Äntligen bokat!

Idag var vi nere på resebyrån och bokade vår Thailandresa. Ska bli spännande, jag har aldrig varit där innan. En vecka på Koh lanta och en vecka på Karon beach. Tror det blir bra. Nu ska vi bara betala med ;) och så måste vi boka ett Wilma-hotell också. Men det ska nog lösa sig. 

 

Pepparkaksfil och bodaborg

Titta vad jag såg i affären! Pepparkaksfil! Undrar om det är gott, pepparkaka och mjölk är ju gott så pepparkaksfil är nog inte fel. Jag köpte den inte, tycker det är lite tidigt ännu, pepparkakor o annat "juligt" får vänta tills december. När det blir december så måste jag nog prova. 

Igår blev det en heldag på bodaborg. Det var kul. Vi klarade många banor, men killarna klarade ett par fler än oss. Vi hoppade, klättrade, kröp och tänkte. Vi var där många timmar. När vi sen kom hem till mamma o pappa var vi alla helt slutkörda. Då var det gott med mat o tårta. Bra avslutning på dagen. Vi blev alla också några blåmärken rikare.


Enkel,billig och uppskattad leksak

En uppskatttad leksak av Wilma som tar 5 minuter att göra.
Jag klippte av botten på ett juice paket. Trädde i ett snöre. La i lite spiralmakaroner, solrosfrön och ihopknycklat tidningpapper. Jag tog också korken till juicepaketet och gjorde hål i och trädde på snöret. Färdigt att hänga in i buren! Hon brukar tycka om att ta sönder kädnypor så jag satte dit en sån också för lite extra sysselsättning till henne.

Trevligt besök

Ojoj, ingen bra uppdatering här på bloggen.
I eftermiddag har vi haft besök av Julle o Nicklas och deras stora söta hund shiro. Det var trevligt, vi åt äppelpaj och spelade lite mario. Hoppas det går bra på utställningen imorgon för Shiro!

Imorgon ska vi till Boda Borg! Det var väldigt längesedan jag va där, få väl se om vi klarar några banor. Ska bli spännande och se. Efteråt ska vi hem och fira lillasyster.

 


RSS 2.0