Rosa duk

Nu har jag äntligen pärlat färdigt duken. Det är alltid lika svårt att få någorlunda bra bild på pärlsaker, fortfarande inte riktigt kommit på hur jag ska göra. Det är svårt för pärlorna i sig är blänkiga så det blir lite konstigt.
 
Så här blev den iallafall:


Hos Annelie o Henrik

Idag var vi bjudna till Annelie och Henrik. Julle och Nicklas var också där.
Vi åt god mat spelade lite spel, fikade och så lekte vi. Henrik hade skaffat sig en radiostyrd bil, och gjorde en bana som vi tävlade på. Man ska aldrig bli för vuxen för att kunna leka! 
Kul att vi kunde ses alla på en gång. Inte ofta det går att tima in. Så det var trevligt =)


Allt som behövs för att få ett gäng 20+ åringar att börja leka är, 1st radiostyrd bil, gamla konservburkar, tidtagarur.

Stort plus i kanten var att konservburkarna var väldigt fint målade. 
Kul med krita så man kan måla startlinje.

 

öppet hus

Idag var det öppet hus på Ingelstads naturbruksgymnasium. M som jag har tränat mycket med ringde till mig och sa det. Han jobbar där så han sa om du kommer hit ska du köra traktor. Haha tänkte jag.
Men vi körde dit. Vi kollade på de små söta smådjuren och fåglarna såklart. Fåglar är häftiga djur tycker jag. Jag vill ha en stor voljär med undulater och kanske någon större fågel med. Men först kanske jag vill ha en kompis till Wilma.
Sedan gick vi bort till traktorerna och jag fick köra. Men jag behövde ju bara styra så det var ju ingen konst. Värre hade det nog varit om jag skulle behövt ha koll på fler spakar.
 


Ingen lägenhet

Vi var och tittade på en lägenhet i onsdags. Den var väldigt fin och fräsch, dessutom med bra hyra. Vi hade tänkt tacka ja till den. Så Jonas ringde och kollade vilken plats vi låg på men det var 5 stycken före oss och två av dem hade tackat ja. Jag som trodde att det bara va de fem första som fick komma och titta på lägenheten. Troligtvis kommer vi inte få den, lite synd för jag gillade den. Det är väl bara till att fortsätta hålla utkik tills det dyker upp något intressant.

Ska du vaccinerna dig?

Nu vill de veta på jobbet hur många det är som vill vaccinera sig mot svininfluensan. Jag är lite kluven och vet inte riktigt hur jag ska göra.
Det kan väl vara bra att ta vaccinet och slippa bli sjuk.
Men å andra sidan känns det som om man nu skulle få svininfluensan så bygger man upp sitt imunförsvar så att man klara sig bättre nästa gång något liknande kommer.(dvs. om jag överlever vilket jag tror att jag skulle göra).
Dessutom är ju inte vaccinet färdigtestat så vilka biverkningarna eller om det är några vet man ju inte än.
Det är ju även en liten mängd kvicksilver i vaccinet. Men det är jag nog inte så orolig för, för det finns det väl i det vanliga influensavaccinet också och jag har inte hört att någon tagit skada av det.

Så just nu lutar det mot att jag avstår från det.

De som har dött i svininfluensan hittills har väl alla tillhört riskgrupperna, en hade cancer, en hade kol osv. Eller har jag fel? 


Hur hamnade vi där?

Idag råkade vi hamna på ikea, ingen aning om hur det gick till ;)
Vi bestämde oss för att köra dit och kika lite, jag var ute efter en trådback(heter det så?). Vi har redan en men jag såg en bättre i ikea katalogen med en bräda överst, då får man ju en "hylla" till att ställa saker på.
Men sen kom vi på att man behöver ju inte köpa en helt ny utan bara själva brädan. Så det gjorde vi. 
Jag köpte också en brödform, jag har aldrig bakat bröd förrut men får väl göra det nu. Sedan köpte vi några plastlådor att lägga alla Wilmas grejjer i. Men jag är väldigt stolt över mig själv att jag inte gick och plockade på mig massa annat som jag inte behöver, utan köpte faktiskt bara de tre sakerna. Det är ju alltid kul att gå och titta =)

När vi kom hem igen så träffade jag Fia. Vi tog en promenad sen gick vi hem och spelade lite kort och pratade. Alltid trevligt, tyvärr blir det inte att man ses så jätte ofta trots att vi bor så nära. Men vi brukar ha väldigt dålig timing och alltid jobba omvarandra.

Imorgon ska jag jobba igen. Men inte så länge. På eftermiddagen har Jonas planerat något men jag har ingen aning om vad, och han vill inte berätta heller. Jag är nyfiken. Skulle gissa på mat och bio eller något sånt, men jag vet inte. Inte har jag fått några ledtrådar heller. Så får se vad det blir för något. 

Dags för sängen, natti natti

Har jag blivit gammal?

Idag så var det dags för träning igen. Först barnträningen. Många barn att hålla reda på och en instruktör mindre idag. Vi brukar vara tre men idag var vi två. Men det gick bra. 
Sen tränade jag direkt efter. Det gick också bra, riktigt kul att träna!

Bland de första barngrupperna jag hade (för ca 6 år sen kanske) har det fortsatt barn som inte längre är barn. De börjar bli stora och har övergått till vuxen grupperna och har hunnit gradera några gånger. Så nu tränar jag tillsammans med dem. I vår grupp är det olika bälten så de har inte hunnit ifatt mig riktigt än. Det är lite häftigt att de har fortsatt och att se hur duktiga de har blivit. Lite kul att se.
Men ifall de har blivit stora och jag var stor när de var små och jag var instruktör för dem så måste det betyda att jag är.... gammal? Usch va tiden gå fort!

Skulle ju varit ledig idag men de ringde igår och frågade om jag kunde komma och jobba där. Så på förmiddagen har jag jobbat. Sa att jag kunde jobba till 13. Eftersom barnträningen börjar vid fem så kunde ju inte jobba ända tills dess. Sen så kände jag att det är rätt skönt att komma hem så man hinner laga lite mat och så med. Så tänkte att det är väl bra tid att byta mitt på dagen så någon annan kommer då.  
Det gick bra att jobba där fastän det var längesen jag var där sist. Kommer väl ihåg det viktigaste men mycket har jag glömt bort.


Schema!

Nu har jag fått mitt nya schema!
Tycker det verkar ganska okej. Men det vet man ju egentligen inte förrens man har jobbat igenom hela schemat en gång. Det kan säkert bli lite mer förändringar ifall folk tycker det är konstigt på vissa ställen.
Någon vecka ser lyxig ut medan en annan ser lite tuffare ut men det jämnar nog ut sig då.
Min fyra dagars ledighet försvann ju men något annat hade jag inte räknat med heller när jag ska jobba heltid. Däremot har man ju några gånger då man är ledig fre, lör, sön. Och vara ledig tre dagar i rad är ju inte fy skam det heller =)
Så förhoppningsvis blir det nog bra. =)


Rönnbär är nyttigt

Sådan förståndig fågel vi har som glufsar i sig rönnbär. För det är väl så att rönnbär ska vara nyttigt? Har för mig att jag hört det iaf. Det måste ju Wilma också ha hört, för det skulle väl inte finnas någon annan anledning till att hon vräker i sig rönnbär när hon får en kvist.Hon åt och åt och åt, ända tills de var slut. Slut enligt henne iaf, de låg ju "skalade" o slängda över skrivbordet.
Vi brukar ta in en kvist rönnbär till henne med jämna mellanrum och sätta i buren för hon tycker det är gott och det är nog roligt att gnaga på kvisten också.

Skrivbordet och hennes näbb blir inte så fina efteråt men är man så dum och inte håller sig till att ha det inne i buren så får man väl skylla sig själv. Det gäller att hinna torka hennes näbb innan hon hittar ett lämpligt ställe att torka av den på.
Träning


Idag fick jag inviga mitt nya fina bruna bälte =)
Alltså har jag tränat ikväll. Det var skoj. Kul att köra lite annat än graderingstekniker som vi har gjort så mycket nu. Det känns också lite konstigt att träna med andra när man är van vid samma person, då vet man exakt var man har den andra. Har ju bara tränat med Mikael nästan ända sen vi bestämde att vi skulle gradera ihop. Så när man kör med andra nu som är kortare eller längre eller ja så får man ju anpassa sig efter det. Det är nyttigt!
Vi gjorde lite kast idag, och det är mycket lättare att kasta någon som är i ungefär samma storlek som man själv, flyger mycket mer, än om det är en större och tyngre. Så idag kände jag ju mig duktig på kast. Jag har nästan alltid fått kasta större o tyngre personer än mig själv. Kan ju iof bero på att jag själv inte är så stor. Men när man väl kör med någon i sin egen storlek då så blir det bara extra kul.
Det var roligt att träna ikväll, vi var många på träningen med, så nära att vi krockade några gånger. Men ingen som kom till skada.Grattis!

Grattis älskling på födelsedagen!!!

Idag fyller Jonas år. Hans föräldrar har varit här och vi har firat honom lite. Vi gjorde lassange till middag, det var gott längesen jag åt.
Vi åkte bort till citygross och tittade lite. Lite kul att kika runt, de har ju lite allt möjligt där.
Sen kom min mamma och mormor och gjorde oss sällskap till fikat. Det blev daimtårta till fika som jag hade bakat igår.

Mormor är alltid lika fascinerad över vår fågel som pratar massa och hon lyssnar på allt hon säger. Själv är jag så van nu så jag hör henne inte förrens mormor frågar " vad sa hon nu?" När hon säger något som antagligen inte är ett "människo-ord".

Vi var ute på en liten promenad ikväll, det var ruggigt ute märks att det börjar bli höst. Men det är mysigt med höst också. Så jag är inte så ledsen för att sommaren är slut.  

Ikväll har jag pärlat lite. Få se när den där duken blir färdig. Var ju evigheter sen jag började med den.
Men nu är det inte så mycket kvar. Bara man sätter sig med det så går det egentligen fort att få den klar.

 

Graderingen idag

Idag var det äntligen dags för att gradera till det bruna bältet. Jag var nervös på morgonen. Men när vi väl hade börjat så kändes det bra. Jobbigt o trött blev man, men det ska man ju va. Men det var kul också! Vi klarade graderingen!! Så nu har jag brunt bälte i ju-jutsu!
Vi var tre par som graderade, vi var de som tog det högsta bältet alltså hade vi fler tekniker än de andra. Så de andra fick lite mer pauser då vi gjorde våra tekniker. Så det var lite jobbigt, två timmar tog det ungefär.
Han som graderade upp oss sa att vi kämpade bra och såg säkra ut på teknikerna. Det var kul att höra när vi har tränat så mycket för det.
Wiihiii!!! Det var på tiden att ta brunt bälte, har haft mitt blåa bälte länge. Men jag har iof inte tränat utan haft lite uppehåll under tiden med.

Lite bilder. Svårt att få bra bilder för det går så fort, så de flesta bilder blev lite suddiga. Jonas fick vara fotograf idag =)Träning- snart dags

Idag har jag tränat igen. Först höll jag i barnpasset sedan direkt efter tränade jag själv.
Snart dags för gradering, på lördag gäller det. Då får man se om det blir ett brunt bälte eller inte.
Nu har vi tränat hela sommaren och det kändes riktigt bra idag på träningen, så jag hoppas det kommer gå bra. Vi hann köra igenom allt och hade bra tempo och så repetition av gamla tekniker och till och med namnen har fastnat nu, de flesta iaf. Ska träna på fredag med, sen är det dags. Det ska bli kul och spännande men jag börjar bli lite nervös. Hoppas bara att ingen svininfluensa eller förkylning hinner drabbar mig innan, men jag ska nog kunna hålla mig frisk tre dagar till.

Nu ska jag kolla lite på tv.

köket okuperat...

Jag gick in i köket och satte på tevatten, gick ut, tänkte gå tillbaka till köket och göra mackor. Men då hade köket blivit okuperat av Jonas.
Jag fick stränga order om att jag inte får komma in. Undrar vad han gör. Jag hoppas ju att det är något ätbart för jag är hungrig. Han påstod dessutom nyss att vi inte har något ätbart hemma.
Men det är väl bara att vänta och se.

Får väl fortsätta kolla på tv nu och så får jag väl se när jag får komma in i köket igen.
Kollar på Roast på Berns. Tycker de är lite för taskiga, undrar om komikerna själva tycker det är kul eller inte.
Nu börjar det igen.


Resultatet blev...
Nybakade scones. Mums!! Det var gott. =)
Nu ska jag sova.
Godnatt


Duktig fågel

Kan ju inte bara säga att Wilma är jobbig. Hon är ju faktiskt också väldigt snäll och duktig ibland. Hon har till exempel lärt sig att stå still när vi väger henne på köksvågen. Hon väger 448 gram. 10 gram men än när vi vägde henne sist. Det är ganska normal vikt för en jako om jag inte minns fel.


Jobbig fågel

Sån tur att jag har en liten fågel som inte låter mig somna på soffan efter jobbet. Jag har sovit väldigt lite inatt. Jag tänkte ta en liten tupplur på soffan och tänkte ju Wilma kunde leka snällt jämte eller sova med mig.
Men det tänkte inte hon...

Först springer hon iväg mot blommorna.
-Nej inte blommorna!
Hon vägrar gå bort, jag hämtar henne sätter henne på bordet där det finns tillåtna leksaker.
Hon springer iväg mot ett stearinljus.
-Nej! Stearinljus är inte nyttigt.
Måste resa mig o hämta henne igen. Hon bär av mot blommorna igen.
Jag hämtar blomsprutan(hon gillar inte när man sprutar med den på henne.)
Hon tar en tugga, jag sprutar. Hon slutar tugga, men sitter ju och fundera på om hon ska ta ett bett till.
Men hon vågar inte. Bara det att nu måste jag ju sitta och vakta. Alltså kan jag inte vila. Jag hämtar tillbaka henne.
Hon går runt på bordet.
-Nej! det var lite vatten kvar i plastmuggen som stog där.
*torka*
Hon kommer ihåg att filten är hennes värsta fienden och börjar anfalla den. Jag ligger under filten och det är inte kul.
-Sluta! Filten har inte gjort dig någonting.
Mot blommorna igen bär det av...

Ja så fortsätter det så länge hon är på det humöret.
Men Jonas var snäll och kom och räddade mig från odjuret en liten stund.
 

jobba fler helger?

Oj det var längesen jag bloggade nu. Anledningen är nog att det inte hänt så mycket, jag har jobbat hela tiden.
Jag jobbade hela förra helgen. Sen har jag jobbat hela veckan utom tisdag. Jag har tagit ett extra pass imorgon med. Sen är jag ledig en dag igen.

Vi insåg att på vårt nya schema kommer det i princip bli att vi jobbar varannan helg. Det tyckte vi inte om. Sen kom en arbetskompis på att om man jobbar långa dagar isstället så behöver vi nog inte jobba så många helger och vi slipper dessutom de delade turerna.
Så vi satte oss ner och skrev ner ett schema på helgerna och tänkte och räknade. Sedan bestämde vi träff med chefen och sa att vi ville visa henne vad vi hade tänkt.
Hon var faktiskt positiv till vårt förslag och sa att hon själv hade kommit på samma sak och skulle fråga vår personalgrupp vad vi tyckte. Så då blev vi glada. Så nu kanske vi inte behöver jobba fler helger än vad vi gör.
Antar att de ska visa ett schema förslag och sen får väl alla säga vad de tycker. Så jag hoppas att majoriteten tycker om vårt förslag med långa dagar men mindre helger.

RSS 2.0