Öland

Idag har vi varit på Öland och badat. Kom dit lite före tolv och åkte hem vid sextiden.
Det var varmt och skönt både i och ovanför vattnet. Och tror att jag lyckades låta bli att bränna mig =)
Så skönt att bara ligga och njuta av värmen. Jag började läsa i en ny bok. Bok är ju ett måste om man ska vara en hel dag på stranden. Läser Stieg Larssons "Flicka som lekte med elden"
Vi var inne i borghom en liten stund med och åt där. Jag åt öländska kroppkakor, har aldrig ätit det där innan, men det var gott =) Alldeles proppmätt blev jag.

Nu har vi varit på maxi och köpt chips och kött som vi ska grilla imorgon. Men innan grillfesten ska jag upp tidigt och jobba.
Aldrig får man sova ut :P Nästan varje dag jag har varit ledig hittils har vi åkt iväg någonstans och då blir det ju att man vill komma iväg ganska tidigt. Så inte blivit mycket sovmorgonar för mig sen Jonas fick semester.

Onsdag

Jobbat kväll idag med. Men imorgon är jag ledig =)
På förmiddagen åkte vi till carlqvist bil i tingsryd och kollade på bil. Men där fanns ingenting som jag ville ha så kändes onödigt att åka dit. Men nu vet jag ju det iaf.
Pratade med J i telefon med, längesen jag såg henne nu. Men hon och N kommer på grillfest på fredag. Det blir kul! Hoppas bara det fina vädret håller i sig så vi kan grilla ute. A skulle också komma en stund efter jobbet tror jag. och så några kompisar till jonas med. Så det blir nog trevligt.
Nu ska vi kolla på film, van veteren, eller hur det nu stavas.

Tisdag

Idag har jag inte hunnit göra så mycket mer än att jobba. Var ute på en promenad med en kompis på förmiddagen.
Sen gick Jonas och jag till subway och köpte varsin smörgås där. Åt dem hemma och kollade på svensson svensson. Både han och jag slumrade till i soffan. Sen var det dags att åka till jobbet.
Det har varit en lugn dag på jobbet, kollade lite på allsång på skansen. Men var ju tvungen att lägga de boende så såg ju inte hela. Men mysigt ändå.
Och ska väl försöka komma i säng nu snart.
Lägger mig för sent och stiger upp för tidigt = trött
Så ska försöka lägga mig lite tidigare.

såpbubblor

sitter ute på balkongen med datorn nu, men det är ju fortfarande väldigt varmt!

Var på mitt förr förra jobb och jobbade idag, på korttidsboendet. Det var så kul att komma dit och träffa dem igen.
Vi satt ute i skuggan på förmiddagen innan det blev för varmt och läste bamse och blåste såpbubblor. mysigt. Det var längesen jag blåste såpbubblor. De två som var ute med mig tyckte det var riktigt spännande, de fick STORA ögon och tittade intresserat på bubblorna hela tiden. Den ena skällde på dem också varje gång jag blåste ut nya. De är för goa de barnen alltså. Ja det var kul att få hoppa in och jobba en dag!

tror jag ska köpa hem lite såpbubblor till mig själv :P

Efter jobbet åkte vi till Öjaby och badade lite. Det var riktigt v armt och skönt i vattnet. härligt!
Det var ju inte ens kallt att doppa sig.


tittat på ungarna

Kom nyss hem från Borås. Vi har varit där och tittat på gråjako ungarna. Så söta de var!
De är 3 månader nu så de kan fortfarande inte äta själva eller flyga. Men de var rätt så tama, gick att klappa dem men de var lite misstänksamma mot oss eftersom vi var nya för dem. Jätte söta var dem. Längtar tills vi får ta hem den men det dröjer ett tag till. Blir nog någon gång i oktober som vi kan ta hem den.
Efter vi hade varit där och tittat åkte vi till knalleland i Borås och gick runt lite i affärerna där innan vi körde hemåt.

här är en bild på ungarna.

funderingar om ätstörning.

Brukar ibland klicka runt lite på nybloggat.se och för ett tag sen kom jag till http://eatingdisordina.devote.se/ blogg.
En blogg som väcker många tankar. Nu är ju inte hon den enda som drabbats av denna sjukdom, tyvärr!
Svårt att förstå att det kan gå så långt så någon frivilligt svälter sig själv, eller tvärtom äter massor. Men på ett vis kan jag förstå att det kanske är läskigt att stoppa i sig mat. Men ändå svårt att förstå att det kan gå så långt. Men det jag inte alls fattar är, när man lider av anorexi eller liknande, är man ju liten och alldeles för smal. Men den som lider av det tror/tycker på allvar att hon eller han är för tjock. Det tycker jag är det svåraste att förstå. någon som har nån smart förklaring?
Alla dessa skönhetsideal och skit.
Sen tänker man ju alltid att det drabbar aldrig mig. Men kan det drabba vem som helst?
Tror inte jag skulle klara av att låta bli att äta godis ens och ännu mindre att knappt äta någonting alls.
Men det kanske kan drabba vem som helst.
Eller vad tror ni?

Okej, detta blev ett flummigt inlägg för jag kan inte riktigt formulera tankarna. Men ni kanske fattar lite iaf.

Denna hittade jag på samma blogg. Sorgligt! (har inte lärt mig hur man infogar klippen i bloggen, så ni får nöja er med länken )
http://www.youtube.com/watch?v=qJiKlTKGTDo&eurl=http://eatingdisordina.devote.se/blogs/447988/vackert.htm


Och nu skulle jag kolla på film ja, innan klockan blir alldeles för mycket.


!!Fick jobbet!!

Mycket spännande förmiddag idag måste jag säga. Vi var på ICA och handlade då min mobil ringde.
Jag var ju på arbetsintervju igår och det var hon som höll i den som ringde. Hon sa att jag får jobbet om jag vill!!
Oj, glad och lite förvånad på en gång. Sa att jag skulle tänka på saken och ska ringa på måndag.

Hmm funderade på om jag ville ha det. Det var bara 50% ibörjan men i oktober blir det mer och i december blir det ännu mer. Men sen är det i  alvesta. Så hmm ja. Finns både fördelar och nackdelar.
Ringde och berättade för mamma att jag hade fått jobbet. Tänkte jag skulle ringa till enhetschefen för stället där jag är nu och fråga om det finns möjlighet för mig att stanna där. Växjö är ju trots allt närmare än Alvesta :P
 
30 minuter senare efter att hon ringt och sa att jag fick jobbet ringer det igen. (hade precis letat upp numret till cehfen och skulle just ringa till henne)
Nu är det mamman till de två autistiska syskonen som jag var på intervju hos för några veckor sen. Hon sa att jag hade fått jobbet om jag fortfarande var intresserad. OJ! Nu har jag fått två jobb på samma dag!!  Sa att jag skulle fundera och höra av mig.

Så ja nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Men just nu lutar det åt att ta jobbet till de två autistiska syskonen för det är det som jag tycker verka roligast och det är heltid. Men nackdelen är att de bor en bit utanför Växjö. Tar inte så lång tid att köra dit men det går inga bussar ut dit, alltså måste jag köra bil dit. Och vi har ju bara en bil som jonas behöver till jobbet med. Så isåfall får vi nog skaffa oss en bil till och det är ju inte särskilt billigt att äga två bilar och bensinen är ju inte heller billig. Det var ju mamman jag pratade med och hon hade inte riktigt koll på lönen, och hon som har hand om det har semester, så jag ska ju inte lova nåt innan jag vet vad den är iaf.

Antingen stannar jag kvar där jag jobbat nu i sommar eller tar jag jobbet som assistent till syskonen. Tror jag....
Men det i alvesta lockar lite också. men nja inte lika mycket.

Ja vet inte riktigt hur jag ska göra. Men jobb har jag ju iaf =) *glad* *glad*

Har jobbat kväll ikväll. Fredag kväll= en personal mindre= mer att göra. Så varit i full gång hela kvällen. Så nu är jag uppe i varv men ska försöka varva ner så att jag kan somna. Vi ska ta och kolla på film så det hjälper nog.
Imorgon ska vi till Borås och titta på fågel.

en sån här fågel, grå jako som vi ska köpa:
En

badat



Idag har Jonas och jag varit i Bohult och hälsat på mormor. Ringde till henne innan och frågade om det var nåt hon behövde och hade väntat mig att hon skulle svar nåt i stil med:  ja en liter mjölk. Men nej, hon sa:  ja har du papper och penna och så blev det en hel inköpslista :P

När vi kom dit åkte vi dirket till sjön och badade. Det var faktiskt skönt i vattnet inte så kallt. Till och med mormor badade! Så var vi där en stund.
Sen åkte vi tillbaka till bohult. Så fick vi middag.
Vi gick ut en sväng och jag hittade lite kantareller. En död huggorm hittade vi också vid vägkanten.
När vi kom in igen fikade vi sen åkte vi hem igen.

Ja just de ja, var ju på intervju med idag på förmiddagen. Men hmm.
Just nu är jag mest inne på att om jag får stanna kvar där jag är nu så gör jag nog det. =)
Såvida jag nu inte skulle få tjänsten på solgläntan men det tror jag inte. Tror att det är många som söker den.


Kolmården

Igår var vi på kolmårdens djurpark. Vi började dagen med att stiga upp 04.30. *gäsp*
Efter att vi gjort oss i ording och tankat bilen så var väl klockan ungefär 6, då vi började köra mot djurparken. Vi kom fram vid niotiden. Så det tog drygt tre timmar att köra dit.

Vi började med att åka i safariparken och tittade på djuren där. Ganska häftigt. Men denna gången var det ingen struts som kom och knackade på rutan. En gång när jag var där när jag var liten kom en struts och knackade på bilrutan och jag blev livrädd. :P

Sen tog vi och fikade lite innan vi gick in i djurparken. Varmt och skönt var det hela dagen =). Vi gick runt och tittade på alla söta djuren. Tyckte präriehundarna och några små små apor(kommer inte ihåg vad de hette)  var de sötaste djuren. Men även björnen såg snäll och gosig ut. Ja alla djuren var häftiga.
Vi tittade också på delfinföreställlningen. Duktiga delfiner.

Vi var inne i djurparken 4-5 timmar så ganska trött i benen sen. Vi åt lite och tittade på massa fiskar och grejjer som de hade utanför kolmårdens djurpark, terrarium. Många fina och coola fiskar, ormar och andra djur som de hade där. Fanns en "damm" eller var man ska kalla det för där de hade några fiskar som simmade omkring där man fick stoppa ner handen och känna på dem. De var hala och slemmiga.

När vi var färdiga där körde vi in till Norrköping och gick en liten runda i stan där. Men där var vi inte så länge för vi var ganska så trötta. Sen körde vi hem och var inte hemma förrens runt tio halv elva.

En trevlig dag!














Fanns ju en och annan homo sapiens också ;)




liten snabb bloggning

Kom hem från jobbet för en stund sen. Men nu är jag ledig två dagar. skönt.
Imorgon ska vi åka till kolmådens djurpark. På Torsdag får vi väl se vad som häner.
Jonas har fått för sig att vi ska åka klockan fem imorgon på morgonen. Galning! Så lång tid tar det väl inte att köra dit. Undrar om man ska ha shorts eller regnkläder på sig. Eller kanske både och? Tror det skulle bli varmt imorgon. Hmm.
Nä det är väl kanske bäst att börja göra sig iordning för sängen, även om vi inte åker så tidigt som kl. fem så får vi väl åka någorlunda tidigt.

Godnatt.

Bra bok!

Jag är fortfarande vaken och har inte sovit heller. La mig på soffan och började läsa i min bok och kunde inte sluta, så nu har jag läst ut den. 
"Tigerungen" av torey hayden, det är uppföljaren till "Rävungen".
Verkligen två läsvärda böcker.
De handlar om en liten flicka som blir övergiven av sin mamma som barn och hennes pappa är missbrukare. Sheila blir övergiven, sviken och utnyttjad. Hon åker ut och in på olika barnhem och familjehem. Men hon har turen att träffa Torey en av hennes lärare som ser vad hon saknar och behöver. Torey visar en ny värld för henne. Men verkliga livet är inte lätt och definitivt inte rättvist.
Torey och Sheila fortsätter att ha kontakt med varandra genom åren.

Läsvärda böcker!

Vad har Sunni gjort idag?

Jag har:

- jobbat 7-17
- promenerat runt vid pene
- handlat ägg
- gjort pankakor

Nu sitter jag vid datorn. Skickade precis iväg en jobbansökan till solgläntan, söka kan man ju alltid.
Ska ta och lägga mig i soffan och försöka hålla mig vaken ett tag till.


alvin och gänget

Hihi nu har vi kollat på "Alvin och gänget".
Mycket förutsägbar film, men gör inget för ekorrarna var ju så söta!
Tyckte den var rolig, men det är väl säkert för att jag är lite barnslig av mig. Men ekorrarna var söta! *vill ha* :P
ja, bra film. =)

Råkade köpa ett par skor

Vi var ute och det gick och det regnade förstås, Jonas klagar på att han är blöt, och jag säger finns inga dåliga väder bara dåliga kläder. Det slutar med att vi vänder hemåt och åker till samarkand så att han kan köpa sig ett regnställ. Jag vill kunna vara ute och gå trots att det regnar.
Vi går in på sporthörnan och han hittar ett regnställ, men så är det ju massa rea överallt och jag skulle bara titta på skorna, och sen råkade jag bara köpa ett par :P
Men jag behövde faktiskt ett par nya, för de jag har nu är det ett hål i vid tån nästan. Jag hittade ett par walkingskor som var bekväma och verkar bra plus att det var rea på dem, så tycker att jag gjorde ett fynd =)
Nu så kan vi ut och gå i regn och rusk med =)

Ikväll har jag fått bestämma film, Alvin och gänget. Barnfilm? Men det gör inget jag är lite barnslig av mig.
Förresten så höll jag mig vaken igår när vi kollade på Rambo. Men de höll mest på att skjuta och slåss hela tiden, så ingen jättebra film precis. En film som man kan klara sig utan.

regnbåge

Idag har jag varit ledig, inte gjort så mycket idag.
Fia var här en stund och vi spelade som vanligt mulle =) och settlers. Och pratade förstås. =)

Hade tänkt sätta in korten från spanien idag men det blev inte av idag heller.

Vi var ute och gick en liten runda förrut och det började förstås regna, men inte så mycket. Det blev en fin regnbåge på himlen =)
Nu ska vi ta och titta på film, rambo. Undrar om jag håller mig vaken hela filmen. Tycker att jag redan börjar bli lite trött.

Har några dagars jobb framför mig nu, men dagarna går så fort på jobbet så det är ju bra.=) Det är väl ett tecken på att man trivs med jobbet =) Dessutom jobbar jag många dagpass nu vilket jag trivs bäst med för då hinner man hitta på saker på kvällen om man känner för det.

Nu är det filmtime!

jobb i tankarna

jaha så har man jobbat idag igen. Gör inte mycket annat nu för tiden känns det som :P
Men känns skönt att det går bra på jobbet iaf, behöver inte stressa nu när man kommit in i jobbet utan allting flyter på bra. =)
Men vet fortfarande inte vad jag ska göra efter augusti, jag tror nog inte att jag behöver oroa mig för att bli arbetslös men kan ändå inte låta bli att fundera. Har ju varit på två intervjuer hittills och det ena jobbet vill jag nog inte ha. Men det andra skulle vara roligt men tror inte jag får det för de skulle intervjua ganska många lät det som. Om jag nu skulle få det jobbet vet jag ändå inte om jag ska ta det för då behöver vi en bil till och det kostar ju att köpa en bil, plus att äga den och att köra fram och tillbaka. Var en bit dit.
Men ska på en intervju nästa vecka också, men den tjejen bor i alvesta, men dit tror jag nog att det går tåg och bussar. Så det borde väl inte vara några större problem, men har ju inte ens varit på den intervjun än så får väl se.
Sen lät det ju som det skulle bli någon tjänst ledig där jag är nu, så då får jag ju det om jag vill. Jag trivs ju där så det tar jag ju isåfall men om jag skulle fån något annat jobb som verkar kul så vill jag hellre ta ett nytt. För jag tycker det är kul att prova på att vara på olika ställen. Men inte lika säkert att vara privat anställd.
Hmm ja det är sånt jag funderar på ganska mycket nu för tiden.
Såg att ett korttidsboende för barn här i växjö hade en ledig tjänst också, det hade ju varit kul! Men den tjänsten var bara på 65% vilket är lite lite. Så vet inte om jag ska söka eller inte. Men om man kan fortsätta som timvikarier där jag är nu så kanske det skulle funka. Men man vet ju aldig hur mycket man får när man är timvikarie.
hmm ja.
Nä läggdags.
Imorogn är jag ledig. =)

billig reklam för din blogg- pixelreklam.se




http://www.pixelreklam.se/ där man kan köpa billig reklamplats.
Han har precis lagt upp sidan=) Lycka till!

Måndag och tisdag

Igår var vi i sommarstugan igen, jag mormor och mamma. Vi var där och skulle plocka blåbär tänkte vi. Men fanns inte så jättemånga men vi plockade en del iaf och hallon.
Det är ju sommar nu så då ska man ju bada eller hur. Så jag hade beodrat mamma o mormor att ta med baddräkt men bara mamma lydde. Efter bärplockningen och fika åkte vi till näset och badade. Fy så kallt! Vi var inte i vattnet särskilt länge. När vi kom hem gjorde vi blåbärspaj. *mums*

På kvällen promenerade Jonas och jag till Linnéparken där det var allsång. Stannade inte där hela tiden utan tröttnade och promenerade hem igen sen.

Idag var vi ute och åkte Inlines och Jonas frågade, är det här Sofia bor nu då. Och just då ser jag henne framför oss, och hon också på inlines! Hehe, när man pratar om trollen. Tyckte det var lite roligt sammanträffande. 
Nu ska vi grilla, använda vår elgrill som vi bara har provat en gång hittills. Men det blir nog gott =) 

Bohult

Igår följde jag med mamma, pappa och mormor till Bohult. Var inget som jag hade planerat utan mamma ringde och frågade om jag ville följa med och sa okej då kommer vi nu. Hehe jag som fortfarande hade pyjamas på mig så gjorde mig iordning lite snabbt. Det är så tyst och skönt ute på landet.
Vi lagade stuprännan och klippte gräset. och så var jag förstås ute och gick i skogen. Hittade både blåbär, hallon och smultron. *mums* Åt mig nästan mätt ju. Finns ju inget godare än färsa bär.
Så fikade vi där innan vi åkte hem.

När jag kom hem gick jag till Fia. De har flyttat till en ny lägenhet, stor och fin var den =)
och så spelade vi alfapet.

Sen var jag och hämtade tågbiljetterna till stockhom som jag hade bokat. Ska dit fem dagar i augusti. Så nu är allt fixat, hotell och biljetter bokade. Känns bra.

På kvällen gjorde vi våfflor, smaskens.




Stackars lilla vove

En hund i någon av grannlägenheterna som ylar och skäller, gillar antaglien inte att vara ensam.
Han höll på lika dant igår och idag. Undra om ägarna vet om det. Kanske borde lägga en lapp i brevlådan, men vet inte riktigt varifrån ljudet kommer.
Han ylar och skäller ett tag, sen blir han tyst en stund och sen börjar han igen. 


Jag ska snart till jobbet. och jag är redan trött. Men kanske piggnar till när jag börjar jobba.
Kvällen går rätt så fort när man väl är där.
Häromdagen på jobbet provade vi på att åka lift =) Bra att veta hur det känns ju. Men det var ganska så behagligt faktiskt, landade i vattensängen som också är skön. Synd bara att jag inte fick ta mig en lite tupplur ;)


Halmstad o Falkenberg

Nu är vi hemma igen, kom hem för någon timme sen. Åkte i fredags morse. Åkte först till halmstad och strövade omkring lite där och inne i stan. Hittade en rolig affär med pärlor :D Sen åkte vi vidare till vårt vandrarhem. Bokade boende ganska sent så det mesta var ju redan uppbokat men när vi till sist fick tag i ett där det var ledigt så tog vi det, men det var som en lite lekstuga typ men två sängar i. Så det var väldigt litet! Men gjorde inte så mycket för vi sov ju bara där och dessutom bara en natt. När vi checkat in där åkte vi till ge-kås. Roligt, men handlade mycket mer än jag tänkt mig, mest kläder. Det var inte så mycket folk där så ganska lugnt och skönt. Var inne på netonnet med och jag köpte en kolsyremaskin. Har tänkt köpa det ganska länge. Gott med kolsyrat vatten men känns så onödigt att köpa det på flaska. Men nu kan jag kolsyra det själv :)
Åkte till Falkenberg och åt på en kina restaurang. gott.
Sen åkte vi till vallarna och kollade på årets stefan och krister. Solsting och Snésprång hette den. Den var mycket bra och rolig! Jag är absolut nöjd.  Efter det åkte vi till vandrahemmet och la oss.

Idag efter vi ätit frukost och checkat ut åkte vi till tylösand och la oss på stranden. Härligt väder! Var där några timmar.
Vi spelade äventyrsgolf och jag vann =) Gick en liten promenad och åt. Sen var vi på eurostop och kollade lite i affärerna där. Sen begav vi oss hemåt.

När vi kom hem hade vi ju den roliga uppgiften att bära in allt från bilen. Förstår verkligen inte hur det kunde bli så mycket saker. Flera stycken stora kassar fullproppade med grejjer. Sen skulle ju allt packas upp med. Men nu har vi gjort det med. Ska snart prova att kolsyra lite vatten.
Jag är nöjd med helgen, härligt. Tur med vädret hade vi ju med =)

Falkenberg imorgon =)

Nu är det helg för min del =) Ledig fredag och lördag. Imorgon åker vi till Falkenberg och stannar till lördag kväll, vi ska titta på Stefan och Krister. Det blir nog roligt. Blir tredje året i rad som vi åker till vallarna och tittar.  Detta året var vi tidiga med att boka biljetter så vi har bra platser,långt fram i mitten. Verkar ju bli härligt väder med! Så det blir väl att ligga på stranden lite med, och kanske åka till gekås också. Har inte riktigt bestämt oss ännu. =)

jobbat över

Blev längre jobb dag idag än vad som var tänkt. var meningen jag skulle jobba mellan 7-15. Några av de boende skulle iväg på sommaraktiviteter. Men de skulle vara tvungna att åka hem tidigare för att det inte var tillräckligt med personal, och det var så de hade tänkt. Men så hade de andra boende(o personal) varit på samma igår och sa att man missar en del roligt om man åker tidigare. Sa att jag kan jobba längre så hinner de vara där hela tiden. Så precis innan de skulle åka bestämde vi det. Så jobbade till 19.30 isstället för till 15. Så de blev en ganska så lång dag.

Får se om jag lyckas komma i säng tidigare ikväll. Men börjar inte förrens klockan två imorgon så det blir sovmorgon imorgon. Ska bli skönt.

Ringde en idag och frågade om jag ville komma på arbetsintervju. Var längesen jag sökte den tjänsten så trodde nästan att de redan hade haft intervjuerna. Så ska på intervju på tisdag nästa vecka. Så får väl se hur det jobbet verkar.  Var som personlig assistent till en ung kille. Så det kan säkert vara roligt. Men tror inte det var heltid. Men får väl se =)


RSS 2.0