spel-kväll

Då var helgen slut igen, den har gått lika fort som vanligt fastän jag kanppt kommer ihåg vad jag har gjort. Först är det fredag och svisch är det söndag kväll igen. Konstigt.

Det har iaf varit en bra och lugn helg. Igår hade vi tv-spels kväll med några kompisar. Vi spelade wii och tittade på Robinsson finalen. Så glad jag blev när Hans vann, spelade inte så stor roll vem av de "utröstade" som vann bara inte någon från det andra laget vann så skulle jag blivit nöjd. En trevlig kväll med trevligt sällskap. 

Idag var vi hemma en liten runda hos mamma o pappa. Jag frågade efter receptet på pappas piroger. Men han har nog aldrig ens följt ett recept så att försöka få ur honom hur han gör något är inte lätt. Han säger:
Ta lite mjöl, lite bakpulver och lite mjölk osv. Inga exakta mängder precis.
När vi kom hem igen försökte vi oss på att baka. Det blev ju piroger och de smakade bra men de smakade ju inte som Pappas piroger inte och hans piroger är de godaste. Men vi får väl öva lite.


Var kommer alla saker ifrån?

När vi flyttade in i denna lägenheten var jag väldigt förtjust över det stora förvaringsutrymmet i klädkammaren. Där fick ju plats med massor!
Efter ett tag började det ju bli mycket saker där, så då satte vi in en hylla och vips så hade vi mycket plats där igen. Men snart blev ju den hyllan full och det började återigen hamna saker på golvet så det var svårt att ta sig fram. Så då köpte vi två likadana hyllor till. Nu blev det ju snyggt och fint igen och det blev mer plats för ännu mer saker.
Men nu är det ju överfullt igen och nu går det inte in fler hyllor eller annat. Men jag förstår inte var alla saker kommer ifrån. Känns inte som vi har köpt så mycket nytt.
Jag tror helt enkelt att alla saker växer och växer och växer lite i taget.  ;)

Borde nog ta och rensa någon dag. Igår lyckades jag iaf kränga på min bror ett bättre begagnat strykjärn. Jag ska försöka ge bort ett par vinterstövlar till min syster som jag inte använder. Och så ska jag nog lägga upp ett par stövlar på blocket som jag aldrig har använt. Sedan finns det nog endel skor och annat med för den delen som kan slängas. Problemet är att jag har så svårt för att slänga saker. Det kan ju komma till användning någon gång tänker jag. 
Jag kan ju alltid be Jonas om hjälp han tycker om att slänga saker.  

Snyggt va!

Det var någon som ville ha en bild på min snygga blåtira. Nu har den ju blivit gulaktig och är snart borta. Skönt det för jag vet inte hur många gånger jag har fått förklara vad jag har gjort. När jag säger att jag var ute i fredagskväll och slogs lite är det ingen som tror mig, förstår inte det ;) 
Denna bilden togs någon dag efter. Men inte blivit av att jag lagt upp den innan. Knappt suttit vid datorn alls de senaste dagarna. Mest jobbat. Men bara en dag kvar sedan är det långhelg!

Blåtira

Wilma satt i sitt klätterträd och lekte. Jag satt jämte. Plötsligt välter trädet och landar på mig. Den vassa kanten träffar mig precis under ögat. Det började blöda och blev svullet. Så nu har jag en vädligt snygg blåtira under ögat. Det är typiskt mig att bli skadad på så konstiga sätt, men tur i oturen att det inte träffade ögat.

Nu ska vi hälla i vatten igen i "foten", trädet har en parasollfot. Vi hade vatten i den men hällde ut det när vi rengjorde den. Det är därför den blev ostadig och ramlade.

Imorgon är det instruktörsträff med klubben. Vi ska till idrottshuset och klättra. Önska mig lycka till!!

Hon lägger märke till allt

Wilma och jag satt i soffan och kollade på tv(eller rättare sagt jag kollade på tv). Jag märker att hon tittar på något särskilt som hon är nyfiken på. Hon vrider och vänder på huvudet, lägger det på sne. Jag undrar vad det är hon tittar på så jag vänder mig om. Då ser jag att Jonas som sitter vid datorn har tagit på sig en tomteluva. Jag sätter Wilma på luvan och mycket riktigt så var det den hon hade fått syn på. Hon börjar genast undersöka den, särskilt det vita var intressant och Jonas ansikte var också lite roligt tyckte hon.

Men igår var det ju tjugonde knut så nu är väl julen slut. Allt vårt julpynt är undanplockat, nu är det bara julgardinerna som ska ner med.

 


Tränat- ont i foten

Jag hade tänkt att jag skulle träna lite över julen men så har det ju inte blivit, inte varit där på en enda träning. Men idag satte terminen igång igen och då var jag där.
Terminens första träning slutar med en mörbultad fot.

En kille råkade landa med sitt knä på min fot, i fart. *Aj* Han frågade hur det gick och frågade om vi skulle kyla. Äsch säger jag det är lugnt och så fortsätter vi. Men när jag gick till bilen efter träningen kände jag att det gjorde ganska ont och jag haltade. Det kändes bättre igen när jag kom hem och tog av mig skorna. Så det var nog mest att de tryckte på. Nu gör det inte så ont längre bara lite men det är blått, men å andra sidan har jag mest suttit still sedan jag kom hem. Hoppas det lägger sig lite tills imorgon. Bara det inte blir värre, då kan jag ju inte jobba. Men jag tror inte det är någon fara.

Men annars var det en rolig träning. På onsdag sätter barnträningen igång med. Snart rullar allt på som vanligt igen. 


åkt skidor

Igår åkte vi till Hanaslöv för att åka skidor. Jag har aldrig åkt skidor förrut så det var lite spännande.
Vi hyrde utrustning där, tog ett tag innan vi hittade pjäxor som passade, var ganska mycket folk där. Men tillslut hade vi fått på oss allt.
Sedan var det bara till att börja åka, jag hade ingen aning om hur man gör egentligen. Men vi åkte upp i liften en liten bit, jag vågade ju inte åka högst upp i backen utifall att jag inte skulle våga ta mig ner. Men jag åkte ner fick lite mer fart än jag tänkt mig men det gick bra. Efter några åk vågade jag mig högst upp i den lilla backen och det gick väl ganska bra det med. Vi tog det lugnt och försiktigt.
Jag ramlade en gång baklänges i liften, dum lift. Men jag tog mig upp ganksa snabbt igen men lite pinsamt var det. Men det var enda gången jag ramlade. Det var ganksa mycket folk i backen så jag var lite rädd för att krocka med någon eller att bli påkörd. Många små barn som åkte fort, barn är ju lite opålitliga enligt mig. Men både Jonas och jag kom hem hela utan några brytna ben. Däremot har jag lite träningsverk i armarna och vaderna. 
Det var ganska kul att åka skidor så det gör vi nog om någongång.

Impulsköp...och det var inte jag som köpte något.

Idag har Jonas föräldrar varit här. Jag fick presenter :) De tackar jag för! Vi körde ut en runda för Helene ville köpa tyg. Det slutade med att hon impulsköpte en dyr systemkamera. Lite roligt tycker jag. Hoppas nu de får ordning på den och kan ladda över bilderna till datorn.
När vi kom hem igen så fikade vi. Jag hade gjort kladdkakemuffins med de fina formarna jag fick i födelsedagspresent. Tycker de blev ganska fina faktiskt.

Imorgon ska vi nog ut och åka skidor. Få se hur det går, jag har aldrig åkt skidor förrut. Så det kan bli spännande, jag vågar nog inte ens åka nerför backen, utan sätter mig nog på rumpan och kasar ner sakta och försiktigt och sedan vägrar jag åka igen. Nä, jag ska försöka iallafall.


vinterbilder

Jag tog med mig kameran häromdagen när vi skulle ut och gå. Här är några vinterbilder.

En sommarbild bild med på samma slott...ser lite grönare och varmare ut.


Super mario bros wii

Det är faktiskt ett väldigt roligt spel. Påminner mycket om de gamla hederliga super mario bros spelen från 8-bits nintendot och super nintendot. Man känner igen allt. Men med lite nya coola och faktiskt roliga funktioner.
Som Jonas sa "Nu hjälper det att rycka i dosan när man ska hoppa."
Däremot tycker jag att det var svårt, men får man öva lite så blir det nog snart lättare. Tog ju lång tid innan vi klarade första världen på supermario 3 när vi var små.
Mycket kul, lite beroende framkallande. Dock har vi inte klarat så långt ännu.

Fia var här och hon kunde knappt slita sig...hoppas inte han stog ute och frös och väntade på dig fööör länge ;)
Jag fick en present med, tack! :D

Bild googlad


EFIT 6 januari

Ett Foto I Timmen den 6 januari.
Egentligen var det ju efit den 5:e men då jobbade jag. Så jag gjorde det igår isstället, men så har jag inte hunnit ladda upp alla bilderna förens nu. Men bättre sent än aldrig...

Kl.11.00

Den dagliga damsugningen och byte av tidningspapper i Wilmas bur.

Kl.12.00

Frukost...eller låter det bättre med brunch? med tanke på hur mycket klockan var.

Kl.13.00

Vi ska ut på promenad i snön.

Kl.14.00

Precis hemma igen efter promenaden, vid vår port, då de kommer och plogar.

Kl.15.20

Vi har varit och handlat.

Kl.16.00

Middagen är färdig.

Kl.17.26

Oj, här höll jag nästan glömma bort och ta en bild.
Vi spelar super mario bros wii. Mycket kul!

Kl.18.00

Tråkigt med nästan samma bild, men vi spelar fortfarande.

Kl.19.20

Jag är hungrig igen.

Kl.20.20

Bio. Göta Kanal 3.
Den var inte så bra, mycket förutsägbar.

Sen blev det visst inte fler bilder för den här gången.Pepparkakstjuv

Vi hade ställt en pepparkaksburk med några pepparkakor sedan förra året på diskbänken som vi skulle ta ut och slänga. Sedan kom det en pepparkakstjuv och snodde några pepparkakor!! Men vi stoppade henne så hon fick inte alla.

Nu ser jag att diskbänkskanten behöver torkas av.

Tack =)

Jag vill bara tacka för en bra dag!  
För de fina paketen jag fick.
För alla "grattis" sms, meddelande o facebook mm.
Så tack så mycket alla snälla och trevliga människor =)

Men tro inte att jag blivit vuxen bara för att jag är 25 år....
När jag var liten trodde jag att man var vuxen när man var typ 25 eller något, men jag känner mig inte så vuxen.
Och räkna inte med att jag blir det heller! :D 2010

Tänka sig att det nu är år 2010. Tiden går fortare och fortare ju äldre man blir tycker jag.
Imorgon fyller jag 25 år...inte klokt. Då är jag ju snart gammal ;) Eller vuxen iaf... om jag nu någonsin blir vuxen..det tror jag inte men vem vet.

Igårkväll var vi hos ett par kompisar i Älmhult. Vi åt god mat, umgicks, spelade lite spel och hade det trevligt. Vi gick iväg till några andra ett litet tag med gick sedan tillbaka innan tolvslaget till deras hund. De har en söt liten hund, den ser ut som en björn jätte söt. Tycker den var i lagom storlek nu, men den är bara valp och ska bli mycket större.
Vi sov över hos dem med för att slippa köra hem mitt i natten. Men vi kom iväg sent idag så vi var nog inte hemma förrens vid fem tiden.

Vi var ju och hämtade Wilma innan vi körde hem med, mamma har passat henne. Hon hade varit snäll sa mamma och Wilma hade inte blivit rädd för fyrverkerierna så det är ju bra.

Inga nyårslöften har jag gett, lika bra det så slipper jag bryta dem sen.

God fortsättning! 

RSS 2.0