Måste fundera på saken

Igår var jag och tränade igen. Kul träning.
Efteråt så ber en att få prata med mig. Han säger att styrelsen har kommit fram till att jag skulle passa som barnansvarig i klubben. Så han undrar ju om jag kan tänka mig bli det.
Jag blev ju tillfrågad om det för något årsedan med men då tackade jag nej. Nu vet jag inte riktigt, funderar på om jag ska tacka ja. Har varit barninstruktör så pass länge nu så känns väl som det skulle gå bra. Dags att dra sitt strå till stacken. Men jag ska tänka lite till innan jag bestämmer mig.

Sedan så kom en annan fram till mig och frågar om jag vill hjälpa henne gradera upp till blått bälte. Alla andra grönbältare som ska gradera har redan parat ihop sig så hon behöver ju någon att gradera med. Så jag blir kastdocka kallas det, eftersom det inte är jag som gradera.
Jag sa att det nog går bra. Men nu har jag funderat lite på det med, det krävs ju ändå att vi tränar mycket ihop isåfall så det blir en bra gradering och det krävs ju tid. Jag vet inte om jag har tid och ork. Så jag får väl se hur jag gör därmed.

Det blev bara massa mer jobb för att jag gick och tränade igår ;)
Nä men det är väl kul att folk litar på mig och så.

Nu är det jul igen

Känns lite tidigt att börja tänka på julen redan. Men vill man vara ledig något under julhelgen så är det dags för oss att börja tänka och säga till om det snart. Började med en lista idag på jobbet, med folk som vill vara lediga respektive kan tänka sig att jobba.

Förra året jobbade jag många dagar när det var storhelgsOB. Jag upptäckte att i år är det bara julafton jag jobbar när det är det. Det är ju rätt bra iof, men det är rätt trevligt när lönen kommer om man jobbat många helgdagar. 
Men jag är rätt nöjd med att jobba en stund på dagen på julafton då hinner jag ändå hem och fira. Så det är perfekt. Jag funderar på om jag ska ta någon extra dag under julen men få se. Har ju inte planerat så långt ännu om vad vi ska göra.


Gungar


En krok i taket, ett snöre och en fågelring, det blir en gunga som kan gunga mycket. Jag trodde Wilma skulle bli rädd när Jonas puttade fart. Men hon såg mest förvånad ut. Sedan bestämde sig Wilma för att klättra hela vägen upp för snöret och undersöka så det sitter ordentligt.


Bröllopsfotografen

Igår var vi på bio och såg Bröllopsfotografen.
Den handlar om Robin som bor i en liten stad. Hans pappa är förman på bruket. Men det läggs ned och det blir tjärvt med ekonomin. Robin tar ett sms lån och köper en dyr kamera, åker till stockholm och försöker försörja sig på att ta kort på bröllop. Han träffar en rik familj, han gör sig till vän med pappan i familjen, blir kär i dottern och spelar ett dubbelspel. 

Jag tycker det var en bra film. Rolig och allvarlig på sammagång. Jag tycker den är sevärd. Betyget blir 
av fem stjärnor.

 


Olofström

Vi har tillbringat hela helgen i Olofström. Vi har mest tagit det lugnt. I fredags var en riktig slappkväll vi låg och tittade på idol. Sen har vi varit ute och promenerat, varit hos Ricke och spelat biljard, spelat skitgubbe och så var vi ute och letade upp nya sittpinnar till Wilma. En bra helg med andra ord.
 
Fredagsmys

Katten är inte särskilt intresserad av fågeln.

Hajen! Som vi kör förbi när vi ska till och från Olofström.

Fredag

Ojoj så dålig jag blivit på att uppdatera här.
Jag märker skillnad mellan att jobba 83% och 100%. Jag jobbar längre dagar, och fler dagar. Inte så konstigt ju men jag märker att jag inte har lika mycket tid över. Men jag vänjer mig nog snart och det blir ju trevligt när lönen kommer =)

Men nu är jag ledig hela helgen =)

Våra köksluckor fick vi i Tisdags tror jag det var. Så nu är allt färdigt. Vi fick finare knoppar på köksluckorna nu än vad det var förut. Annars ser det ungefär lika dant ut men lite nyare och renare.


Utvilad

Igårkväll skulle vi kolla på film. Men jag somnade efter en liten stund, runt nio enligt Jonas. Sen väckte han mig vid tio, då gick jag och la mig i sängen och somnade direkt om. Sedan så vaknade jag runt elvatiden idag. Då kände jag mig utvilad. Skönt det, jag behövde nog sova.

Jag har jobbat så mycket så Wilma har lärt sig säga "Jag ska jobba" ;)

Vi har kollat på fotbollen men det var ju inget kul. Sverige förlorade ju.
Tror jag ska lägga mig snart, börjar bli lite trött igen nu. Imorgon ska vi fira min bror som fyller år.Äntligen helg snart!

Ja nu är det snart helg och jag är för engångs skull ledig. Bara morgondagen att jobba också, då har jag jobbat många dagar i rad, närmare bestämt 11, eller tio, kanske inte kan räkna med Malmöresan som vi gjorde med jobbet. Men då var man ju borta hela dagen med så.

I tisdags var vi i malmö på studiebesök på en daglig verksamhet som heter Safiren. Verkligen fint, och massa bra och roliga saker hade de. Där skulle jag vilja jobba. På kvällen var vi ute och åt och hade det trevligt, innan vi tog tåget hem igen.

Angående tapetseringen så är den färdig nu, det blev färdigt i måndags. Jag tycker det blev bra med de tapeterna vi valde, blev inte så mörkt som jag var lite rädd för att det skulle bli.
Däremot tycker jag inte det ser särskilt proffsigt ut. Det syns tydligt var de har överlappat tapeterna. Skulle jag ha ett hus skulle jag inte anlita Hagbloms till att göra något där.

Köket är nästan färdigt det är bara skåpsluckor och lådorna som vi väntar på. Men det är inte så farligt nu kan vi ju vara i köket som vanligt igen.

Dags för en liten matbit och tv. Sen blir det till att gå och lägga sig så att jag orka stiga upp imorgon med. 
 

Tapetseringen

Liten uppdatering. De gjorde inte färdigt varken i vardagsrummet eller i köket i fredags. Så vi fick ha det lika rörigt över hela helgen. Lite småjobbigt, men jag har jobbat hela helgen, så jag har egentligen inte haft så ont av det. Men Jonas saknade sin dator så han rotade fram den från all plats så den har han kunnat använda.
Nu är de här igen och de sa att vardagsrummet skulle bli färdigt idag. Det låter ju bra. Hoppas det blir bra.
Jag ska snart till jobbet. Så ikväll när jag kommer hem vid tio tiden får vi väl flytta tillbaka lite grejjer.

Det som jag inte riktigt tyckte om var att de hade tagit bort ett eluttag och lämnat det så helt öppet hela helgen. Det är väl mycket ström i sånna uttag. Därför har inte vågat ha Wilma i köket.

Nu ska jag till jobbet igen om en liten stund. Sjunde dagen på raken.


Ny möblering- vad tycks

Så här ser det ut i vårt vardagsrum just nu:


Här har vi hallen. Det brukar i vanliga fall inte vara några möbler alls längst den väggen.


Sovrummet, där vi har tillbringat hela dagen hittills, eftersom vardagsrummet och köket är obrukbart.

Wilma fick också flytta in hit.

Anledningen är att de ska måla och tapetsera i köket och vardagsrummet. De ska också byta alla köksluckor så lådorna i köket är tomma nu.

Det kom en nisse och ringde på på dörren kl. 07.30. Vi vïsste ju att de skulle komma och tapetsera idag så vi var beredda på att bli väckta tidigt. Så möblerna hade vi ju flyttat färdigt igår. Han kommer in kollar lite ringer och beställer något, antagligen de grejjer han behöver.
Sedan säger han till oss att han kommer tillbaka om en liten stund. Att det vore bra om vi tömde köksluckorna o kryddhyllan, tar bort alla blommorna från fönsterbrädena. Samt att det är bra om vi kan göra lite mer plats i vardagsrummet. Så han går härifrån 10 min efter att han kom.
Vi får ju bråttom och fixar det.

Fem timmar senare, alltså nu, har han fortfarande inte dykt upp! Det kallar inte jag liten stund.
Onödigt att komma så tidigt på morgonen om han ändå inte börjar sätta igång ju. Plus att vi vågar ju inte ställa oss att laga någon mat för man vet ju inte när han dyker upp.
Hoppas verkligen att det blir färdigt innan helgen, iaf vardagsrummet. Blir kanske lite långtråkigt att vara i sovrummet hela helgen. Eller jag ska ju jobba så värst blir det för Jonas.

Hela förmiddagen har vi tillbringat i sovrummet. Flyttat hit bärbara datorn och kollat på Efterlyst och lyxfällan.
Wilma har fått vara med. Har varit ganska mysigt egentligen. Men en dag räcker, inte hela helgen.

Wilma blev jätterädd när vi började flytta runt möbler. Sen när hon fick komma ut ur buren och såg att allt var annorlunda blev hon också jätterädd. Jag trodde inte hon skulle reagera på att möblerna stog på konstiga ställen men det gjorde hon. Men hon lugnade ner sig efter ett tag. Men hon blir nog rädd när de börjar tapetsera så blir nog lugnast för alla att hon är i sovrummet.

Nu ska jag till jobbet om en liten stund. Spännande att se hur det ser ut när man kommer hem ikväll.
Kanske blir så fint så vi bor kvar här ett tag till nu. Vem vet.

RSS 2.0