Julen


Oj nu var det ett tag sen jag uppdaterade. Har inte skrivit något om julen. så kanske dags att göra det.

Jag firade julen hos mamma och pappa som vanligt och Jonas var nere i Olofström. Wilma fick också följa med mig hem. Som vanligt var det god julmat, massa godis, julklappar och trevligt att träffa hela familjen samtidigt. Jag fick många fina julklappar som jag blev glad över =)
Jag var och jobbade några timmar på julafton med, men det var helt okej, äta godis där med, kolla på kalle anka och dela ut julklappar plus lite kvällsmat. Det var mysigt faktiskt.  Jag hann ju ändå vara hemma och fira jul både före och efter jobbet =)
 


Sen har jag jobbat rätt mycket känns det som. Jobbade hela juldagen, var ledig fredag, så jobbade jag lördag, söndag måndag. Idag ledig. Men det räknas som storhelger både juldagen och helgen, så det blir nog trevligt att få lönen nästa månad. =)

Imorgon jobbar jag 7-12.
Ricke kommer hit och senare på kvällen ska vi till Annelie och fira nyårsafton.

Hoppas att Wilma inte blir alltför rädd för alla fyrverkerierna. Men det smällde och blinkade lite här utanför förut och då blev hon väldigt rädd. Men hoppas hon förstår efter ett tag att det inte är farligt. Täcker man över buren och fönstrena ser hon väl inte blinkandet lika väl så blir det kanske lite bättre iaf. Men smällarna hör hon ju ändå.

Hunnit med mycket idag



Sunni och Wilma med lång hals


Dagen började med att vi gick bort till vårdcentralen, Jonas skulle ta bort en leverfläck. Det gick rätt fort, och smärtfritt (för min del iaf). Det som tog längst tid var nästan att vänta på att få boka en ny tid för att ta bort stygnen.

Sen gick vi bort till Växjöhem och frågade vad det kostar att tapetsera om i vardagsrummet. Hon skrev ut ett papper och sa, ni har rätt till omtapetsering i hallen, vardagsrummet och köket. Även få det ommålat i taket på toaletten och nya köksluckor i köket. Köket har vi också tänkt att det behöver tapetseras om. Så det var ju bra att vi får allt gratis om vi vill.
Vi beställde tapetsering i vardagsrummet, köket och nya köksluckor. Men det blir inte förrens någongång i februari- mars.
 
Vi sprang bort till Ica och hämtade ut min nya mobil. Fick en gratis från tre om jag fortsätter med mitt abonnemang. Tyckte det verkade bra, särskilt med tanke på att Wilma tagit bort två knappar från min mobil. Så det skadar ju inte med en ny då, men känns ändå lite onödigt att ha två fungerande mobiler. Jag brukar använda mobiler tills de helt enketl inte fungerar alls. Någon som vill ha en fungerande mobil? endast två knappar som saknas  ;)

Sen var jag på stan och klippte mig och färgade håret. Två olika nyanser i rött. Men inte jätte starkt rött utan lite lagom bara. Så jag blev nöjd.

Sedan tittade Jonas mamma och syster o en kompis till henne in en liten stund. De hade varit på stan och julhandlat.

Dessutom har jag hunnit slå in de flesta julklappar idag med. =)
 
Det jobbiga är att jag haft mer eller mindre ont i huvudet typ hela dagen. Vet inte varför. Men förhoppningsvis försvinner väl det när jag sover inatt. Imorgon ska jag jobba.

Trevlig helg

Igårkväll var Julienne, Annelie och Henrik här. Vi pratade lite skit, spelade spel, wii och kort.
Vi spelade bland annat tecknet, det var längesen sist och roligt! Mitt lag vann båda gångerna :P
Klockan tre på natten fick någon för sig(nämner inga namn) att han skulle ha hamburgare. Så då traskade vi bort till statoil. Efter hamburgaren blev det hem och sova. 

Idag sov vi ganska länge. När vi stigit upp tog vi en promenad och på hemvägen köpte vi pizza. Slappade en stund vid tvn. Sen kom Fia hit och vi pärlade, vi håller på och pärla en elefant vi hann inte färdigt med den + att pärlorna av den färgen tog slut. Så det får bli att åka till panduro någondag =)

Trevlig helg har det varit. Skönt att jag är ledig imorgon med.

Wilma visslar

Än har inte Wilma börjat härma några ord, men däremot har hon börjat härma Jonas visslingar. Jonas brukar vissla två olika "melodier" eller vad man ska säga, och nu har Wilma börjat härma honom. Sen får vi väl se om hon börjar härma ord också. De flesta fåglar tycker det är roligare att vissla än att "prata" och därmed härmar de ljuden först.

Lite fler bilder på vår lilla knäppa fågel. Hon såg Jonas äta godis och ville absolut smaka. Men det fick hon inte. Sen såg hon att han slängde pappret i papperskorgen och hon hoppa efter *knäppis* och tar ett godispapper. Sen sitter hon nöjd jämte Jonas och leker med pappret.






Färdig handlat =)


bild googlad

Nu är jag färdig med alla mina julklappar. Var och köpte de sista idag efter jobbet. Skönt att ha det fixat =) Men avslöjar inte vad jag köpt ;) Idag fick vi våra julklappar från jobbet med. Ett presentkort på åhlens, bra så kan man köpa något som man faktiskt vill ha. Nu ska jag bara slå in alla klapparna med. Är väl bäst att börja med det så slipper man slå in alla på en gång. 


Dessa filmer såg vi

Nu är jag trött, ska bli skönt att få gå och lägga sig nu. Bion slutade kl 06.40 idag på morgonen så vi gick och la oss lite efter sju. Så ca fyra timmars sömn fick jag väl innan det var dags att stiga upp och åka och jobba. Kände mig trött när klockan ringde men piggnade till lite sen,  det har gått bra och jobba. Men nu är jag riktigt trött.

Dessa filmer visade de:

Yes man: Handlar om en kille som alltid säger nej till fester, kompisar och ja det mesta. Men sen går han på ett möte, och bestämmer sig för att alltid säga ja.
Mycket bra film med Jim Carrey. Den var väldigt rolig och absolut sevärd! Annars brukar jag tycka att filmer med honom ofta är överdrivna, men denna var rolig.

Eden lake: Handlar om ett par som åker ut till skogen över helgen och tänker ha det skönt och avkopplat. Men träffar ett ungdomsgäng som är allt annat än snälla.
Jag tyckte absolut inte om den filmen, den var riktigt otäck och kändes helt onödig. De sprang runt i skogen och slogs, knivskar varandra, eldade upp tre människor, och skar ut tungan. Blodig och äcklig film! Jag blundade vid flera olika tillfällen för att det var så äckligt, och det gjorde typ hälften av de andra som tittade med.

Miri and Zack makes a porno: Handlar om två kompisar som inte har pengar till att betala hyra, de kommer på att de ska göra en porrfilm för att tjäna pengar.
Eftersom jag bara såg början och slutet(råkade slumra till ett tag) så kan jag väl egentligen inte säga så mycket om filmen. Men den var väl lite halvlöjlig men ändå lite rolig på sina ställen.

Tyckte nog de kunde hittat någon bättre film att visa, de skulle bytt ut mitten filmen mot en annan så hade det varit bättre. Men jag är ändå nöjd med natten. =)

Bowlat och ätit

Jaha, jag har ju inte riktigt följt tidsplaneringen idag.
Slutade jobba tolv, åkte till maxi och lämnade en sak och var hemma vid ett-tiden. Lagade mat och åt.
Sen vilade jag drygt en timme men somnade inte. 
Nu har jag varit ute med jobbet och  bowlat och ätit. Det var trevligt och god mat. 
Hade tänkt strunta i att följa med att äta och istället hem och sova.
Men jag ångrade mig, så jag kom hem precis nu och ska iväg på lucia movie night om en timme. Så är väl ingen större mening med att sova, kanske lägger mig och vila lite isstället.
Har packat ner kudde och filt som får följa med till bion.
Jag tog av linserna nu så får ögonen vila från dem en timme, är nog inte så bra att ha de så länge. Men jag ser inte så bra med glasögonen så måste ha linserna sen på bion.
Efter jul ska jag se till att fixa ett par nya glasögon.


Undra vad det blir för filmer inatt. =)


Morgondagens planering

Imorgon är det lucia movie night= roligt och vara vaken hela natten. Plus att jag ska jobba dagen efter. Men om jag försöker sova lite på dagen imorgon kanske jag inte blir lika seg sen på lördag när jag ska jobba. Hoppas jag iaf.  Så såhär ser min planering ut imorgon.

06.00 stiga upp
07.00- 12.00 jobba
12.00- 17.00 laga mat, äta, sova, göra sig iordning
17.30-19.00 bowling med jobbet
19.00-23.00 äta och kanske sova lite
23.30- 07.30? Lucia movie night
07.30-12.00 hem och sova
13.00-21.30 jobba 

Det låter väl ändå ganska bra, får ju ändå 4-5 timmars sömn, om man nu lyckas somna vill säga. Så det ska nog gå bra att jobba på lördag....och söndag.  Natten mellan lördag och söndag kan jag ju sova ut iaf. Så det borde alltså inte vara någon fara.  
Det blir en bra dag imorgon =)


Wilma

Förut när man satte ner Wilma på diskbänken blev hon lite rädd och skulle genast tillbaka till axeln.
Men nu har hon börjat tycka det är intressant att springa runt där och undersöka vad som finns, och ner i diskhon skulle hon också och smaka på diskborsten. Tur att diskborsten var  ny, annars är det nog inte så nyttigt.




Efter att hon smulat sönder en apelsinklyfta och slängt iväg bitar på bordet och golvet känner hon sig nöjd och vill gosa lite. Men hon blev misstänksam mot kameran när jag tog fram den.

varit ute och snurrat idag

Går inte så bra med mina julklappsköp, jag hittar bara saker till mig själv....som jag köper. Jag "råkade" köpa ett par tröjor idag på HM. Hmm tror inte plånboken kommer gilla det om jag fortsätter så här hela december ;)
Men vet nog på ett ungefär vad jag ska köpa till folk julklapp, men det är alltid svårast att komma på något bra till pappa och mormor. Tips mottages tacksamt! 
Passade på att hämta biljetterna till Lucia movie night också när vi ändå var ute och körde :D Kommer bli skoj! Har ju varit roligt alla andra år så varför skulle detta vara ett undantag. Undra vilka filmer det blir i år.
Så har vi köpt två juldukar en till vardagsrummet och en till köket :) Nu är det bara en stjärna i sovrummet som saknas sen är jag nöjd. Hade inte tänkt ha någon stjärna där men nu har jag ångrat mig. Nu blir det ut på stjärn jakt någon dag.

RSS 2.0