Varmt och skönt ute

Det gäller ju att passa på att vara ute och njuta av det fina vädret. Man vet aldrig hur länge det håller i sig. Tyckte någon sa att det skull bli kyligare till helgen. Känns verkligen som jag har haft bra timing med mina lediga dagar och det fina vädret. =)

Vi har iaf varit ute mycket idag med. Först var vi ute och cyklade, vi var på evedal och jag tänkte vi kunde sätta oss på bryggkanten och bada fötterna. Men vattnet va iskallt!! Så det blev bara ett snabbdopp för fötterna, alldeles för kallt. Så det dröjer nog ett tag till innan man kan börja bada ute.  

Vi stannade och tog en glass på vattentorget innan vi cyklade hem igen. Fixade lite mat. Sedan lurade Jonas ut mig med inlines på fötterna. Livsfarlig uppfinning, finns ju inga bra sätt att stanna på. Åkte en liten runda, eftersom jag är rädd för nerförsbacka så tog det sin lilla tid.
Fattar inte, när jag var liten åkte jag inlines och då var jag inte alls lika feg. Jag har väl blivit smartare och inser hur farligt det är ;)

Inne igen bytte vi inlinsen mot vanliga skor. Mycket bättre! Vi gick bort och tittade på bron de har byggt över sjön trummen. Det ser bra ut men det är ju inte riktigt färdigt ännu.

Synd att inte den bron fanns där för 3-4 år sedan. Då jag fick för mig att Vi skulle gå runt den sjön, tänkte att det går väl att komma runt på ett eller annat sätt. Det jag tänkte inte på va hur långt det är runt och att det inte finns någon gångväg runt hela. Dessutom var det vinter eller höst kommer inte riktigt ihåg. När vi hade gått någon timme började det bli mörkt, kallt och regna. Stigen som vi följt tog slut. Vi insåg att vi fick vända och gå hela vägen tillbaka. När vi kom igen var jag minst sagt kall.
Såna infall man kan få ibland.

Följ mig =)

Nu har jag gått med i bloglovin.com Så nu kan man följa min blogg om man skulle vilja det.
Det kan man göra här:  Följ min blogg med bloglovin

Men som vanligt fattar jag inte så mycket av det, men det är säkert bra. =)

Minigolf och sel-träning

Idag har vi varit ute större delen av dagen. Vi cyklade ut till evedal och spelade minigolf. Årets första match och det gick inte bra, jag blev tvåa...av två. Så nu är jag skyldig Jonas en glass. Sedan cyklade vi till media markt och kollade lite. Tog oss varsin hamburgare på Max innan vi cyklade hem.

Hemma igen hämtade vi Wilma och tog ut henne en liten stund. Hon tycker inte om att ta på sig selen och jag fick ett litet bett av henne, aj. Det är att trä selen över huvudet som hon inte gillar. Resten går bra med att sträcka ut vingarna och så. Men väl ute är hon lugn och snäll. När vi kommer in igen och har tagit av den får hon alltid något gott, typ ostbåge, idag fick hon ett nacho chips. Det verkade hon tycka va gott. Hon åt till och med upp lite av smulorna. 

Har varit så skönt ute, har kunnat gå runt i shorts o linne både idag och igår utan att frysa. Härligt =) Hoppas det blir en varm och skön sommar.


Hur ond är du?

Fick ett test skickat till mig från en kompis. Lite småkul.
Här hittar du testet:

http://www.testportalen.se/ondtest.php


Så här blev mitt resultat:
Du är 5% ond!


Du är så himla god. Så god så att onda människor skrattar åt dig. Akta dig så att du inte blir trampad på!


Promenerat

Idag har jag varit ledig, hade egentligen tänkt göra lite nytta och städa men så blev det inte. Hade en lugn skön förmiddag. Sedan åkte jag hem till mormor och hälsade på och va där några timmar. När jag kom hem igen tog Fia och jag en lång skön promenad. Kul att träffas och så härligt väder.
Ligger fullt med fågelfjädrar här så det behövs verkligen dammsugas men tror jag sparar det nöjet tills imorgon.  Undrar just hur länge Wilma ska rugga, så många fjädrar som hon har tappat känns det som hon borde bytt ut alla för längesen.


Wilma fortsätter putsa fjädern trots att den har ramlat av.
Hon brukar göra så ibland. Varför vet jag inte.

Vad kommer komma upp först?



Idag fick jag för mig att jag skulle plantera någonting på balkongen i våra balkong lådor. Förra våren köpte jonas lite olika frö som han sa att han skulle så, men det blev aldrig av. Så de tog jag och sådde idag. Dock vet jag inte om det ultimata stället är balkonglådor. Sen är inte jag så duktig på sånt där heller. Hoppas inte det blir för kallt på natten så att mina stackars frön slipper frysa. Blir spännande att se om det kommer upp någonting.
Det jag sådde var, ärtor, dill, mejram, gräslök, Oregano och paprika. Sedan smörgåskrasse med men det ska ju vara inomhus.


Förhoppningsvis syns det något grönt här om några veckor.

Ikväll har vi varit och spelat biljard. Jag är verkligen inte bra på det men det är kul iallafall. Jag har iaf blivit bättre på det om man jämför mot de första gångerna jag spelade. Tur är väl det för då träffade jag knappt den vita bollen ;)  Nu träffar jag ju den åtminstone =)


Måndag igen

Så var det dags att jobba igen. Börjar om en timme ungefär. Hoppas verkligen det blir lugnt och skönt idag på jobbet. Förra veckan, särskilt torsdag och fredag var riktigt stressiga och röriga. Eller ja det var väl stressigt de andra dagarna med på kvällen men då jobbade inte jag. Men vad gör man inte för att få lite blankare och finare golv. Har varit skönt att vara ledig i helgen, varit ganska lugnt och skönt.
De ringde och ville jag skulle börja en timme tidigare idag, det gör inte så mycket för har ändå inget särskilt för mig nu på förmiddagen. Dessutom kan det vara bra med en extra TTF timme. Men det gör ingen större skillnad, skulle behöva ta några extra turer för att komma ifatt lite. Det är skönt att ligga lite plus så man kan ta ut utan att tänka så mycket om man skulle behöva vara ledig någon dag.

Denna veckan är skön. Jag jobbar bara måndag, onsdag har vi p-möte och torsdag. Sedan är jag ledig fre, lör, sön, mån. Lite lagom lång vecka ;)

Ett paket kommer lastat med...



Jag var "tvungen" att beställa lite pärlor för ett tag sen. Eftersom jag insåg att en rosa färg inte kommer räcka till hela duken som jag håller på att pärla nu. Och när man ändå beställer kan man ju lika gärna passa på att köpa lite andra pärlor med. 

Idag när vi var ute och promenerade så passade jag på att hämta ut paketet. Alltid lika kul att hämta ut paket.

Ikväll har jag pärlat lite, får väl se när duken blir färdig. Den kommer iaf bli lite större än vad jag trodde att den skulle bli.


EFIT 18 april

Ett foto i timmen 18 april


kl 09.20

ser ut att vara fint väder idag med

kl. 10.20

Wilma sitter på taket och väntar på frö

kl.11.20

Fia kom förbi med min bok och lånade nästa och så tog vi en promenad

kl.12.20

Lite extra träning idag

kl.13.20

Tränade fortfarande.

kl.14.20

Passar på att njuta av det fina vädret på balkongen med en bok.

Kl.15.20

Jag sitter fortfarande på balkongen och Jonas vid datorn

Kl.16.20

Dags för en dusch.

Kl.17.20

Ricke har kommit hit.

Kl.18.20

Lägger upp de första bilderna på blogger för dagen

Kl.19.20

Chips är gott

Kl.20.20

Vi tittar på Robinsson

Kl.21.20

Wilma har hittat något kul att leka med

Kl.22.20

Vi spelar skitgubbe

Kl.23.20

Karel har gjort oss sällskap. Vem är mest rädd för vem?

Bonusbild

En bild på kill trion

Kl.00.05

Wilma är trött och håller på att somna, tittar upp när jag kommer med kameran.

Det får bli sista bilden för dagen.


Vår

Igår var vi i Olofström över dagen. Det var härligt väder inte lika varmt som i helgen men ändå skönt. Tycker det är så fint på våren när blommorna börjar komma fram. Passade på att ta lite kort.








How to destroy the world- rubbish

Här kommer ännu ett klipp från discovery channel.



Och ett till:




How to destroy the world - Computer games

Har ni sett discoverys små klipp mellan programmen "how to destroy the world"?. De är ganska roliga.
Här är ett av dem. 

 

Påskhelgen

Så har man jobbat helgen, och ska jobba imorgon med. Men sen är jag ledig en dag. Skönt. Det  blir tre dagar med storhelgs ob. Det är ju alltid trevligt, men så var jag ju sjuk några dagar med. Ingen aning om hur mycket det gör på lönen, har ju inte varit sjuk innan så jag har behövt stanna hemma. Har inte orkat räkna på det, det märker jag ändå när lönelappen kommer.

Igår när jag kom hem så hade Jonas köpt ett påskägg med godis i till mig, det var väldigt oväntat. =)
Idag efter jobbet åkte jag direkt hem till mamma. Vi åt lite påskmat och så fick jag leta ägg. Både hos mormor och mamma. Så nu har jag mycket godis!

Härligt väder har det varit med ju. Skönt att det äntligen börjar bli varmare ute.

Ska bli skönt med sovmorgon imorgon, det behöver jag.

Godnatt


Cykeltur

Härligt vårväder har det varit idag med. Vi har passat på att vara ute. Vi tog en liten cykeltur, eller ganska lång.
Cyklade hemifrån till evedal. Skulle kolla om minigolfen hade öppnat ännu. Men det hade den inte. Vi gick en liten runda på evedal. Mindre folk där än vad jag trodde det skulle va faktiskt. Sedan cyklade vi till slottsruinen stannade lite och sen fortsatte vi cykla runt. Stannade vid Norremark och tog en hamburgare på mc donalds. Sedan cyklade vi igenom stan och stannade på mc donalds igen och åt glass. Måste ju ha glass när det är så fint väder. Efter det cyklade vi tillbaka hem. Vi var nog ute 4 timmar eller nåt. härligt =)

När vi kom hem tog vi ut Wilma lite också. Vi håller på att träna henne med selen. Så att hon också kan få följa med oss ut på lite längre promenader sen i sommar. Det går rätt bra, men hon vill gärna gnaga på selen vilket inte är så bra. Men förhoppningsvis vänjer hon sig vid den och slutar med det. *håller tummarna*


Evedal


Inte så vanligt med dessa nuförtiden, den fungerade till och med


Kronobergs slottsruin



marsipanfigurer

Igår efter att Jonas målat Wilmas leksaker kom jag att tänka på vad vi brukade göra när vi var små. Då färgade vi mandelmassa och gjorde figurer oftast till jul. Så jag fick ett ryck och började leka.
Jag orkade över huvud taget inte vara noggrann så det blev inte särskilt bra. Så egentligen vågar jag knappt visa dem.
Men så här blev det iaf:



Leksakstillverkning

Leksakstillverkning till vår lilla fågel.


1. Först behöver man något att tillverka leksaker av, t.ex träbitar.
Det kan man hitta i en skog.


Eller så hittar man en vedhög och tjuvar
därifrån


2. Sedan delar man  sina fynd i mindre bitar.

Till det behövs t.ex: 
en kap + någon hjälpsam människa





Och en yxa


Hokus Pokus så har man massa små bitar


3. Sedan är det bra med en borr, så man kan trä upp leksakerna


4. De blir mer intressanta med färg på (hushållsfärg kan väl inte vara giftigt)






FÄRDIGT!



Har inte glömt allt

Snart är det läggdags, jag är trött. Har jobbat mellan kl 07- 13. Så inte så lång dag men ändå jobbigt att stiga upp halv sex på morgonen.

Var på stan en liten snabbis och köte en vårjacka. Hittade en ganska snabbt faktiskt =) Annars brukar det vara så att letar jag efter något speciellt så hittar jag inget jag vill ha. Men om jag inte alls är ute efter något särskilt så hittar jag hur mycket helst som jag vill ha.

Sen var det barnträning. Men det är ju påsklov och många är väl kanske bortresta men de flesta trodde nog att det inte var någon träning. Det kom nämligen bara tre stycken. Men det var kul, de fick prova på lite nya saker som inte är till bältena. De fick bl.a. kasta varandra och det gick bättre än vad jag trodde det skulle gå. Så fick jag lite extra träning med.

Efter det hade jag ju min träning. Vi körde igenom alla kihon tekniker från vitt upp till blått. Det var nyttig repetition, jag är glad att jag faktiskt kom ihåg de flesta. Men måste plugga lite namn. Blandade ihop några. Behövs kanske lite finslipning på endel.  Graderingsdag är den 7:e juni fick vi veta idag. Inte så länge ju, tiden går fort. Kommer vara supernervös då.

Grillfest i Älmhult

Igår åkte jag till Älmhult. Jag var bjuden på grillfest. Julle var så snäll och mötte mig vid busshållsplatsen. Annars hade jag aldrig hittat hem till dem. Så varmt och skönt det var igår! Sommarvärme, härligt =)
Först var vi hos Julle ett tag innan det var dags att gå vidare.
Sen så grillade vi, spelade lite kubb och var väl lite lagom sociala. Men det var trevligt, och som alltid kul att träffa Julle och Nicklas med för den delen =)

Idag har det ju inte alls varit lika fint väder. Lite tråkigt. Det blev grillat idag med för min del, men på elgrillen. Det blir gott det med. Med hemmagjord potatissallad. Inte så svårt att göra egen har vi kommit på och det är lika gott om inte godare än köpt.
Vi var på Jysk och köpte nya gardiner till köket. Men jag har inte orkat sätta upp dem ännu. Hoppas att det blir fint, tycker det är så svårt att avgöra om det blir bra eller inte förrens man verkligen ser det.




Kyckling

En kyckling som jag har pärlat, lagom till påsk.

RSS 2.0