Nu är det jul igen!

Igår julpyntade vi, satte upp julgardiner, adventsljusstakar och sjärnor och lite annat krims krams. Jonas envisades med att ta fram tomtarna redan nu, jag brukar vänta lite till med tomtarna. Men vi har inte så många så han fick som han ville. Riktigt mysigt blev det iaf tycker jag.
Idag har vi bakat pepparkakshus, men vi köpte ju färdiga delar. Det blev väl kanske inte världens snyggaste men det var roligt.
Tycker vi hunnit med riktigt mycket med tanke på att jag jobbade både idag och igår. Imorgon är jag ledig =)
Vi var på samarkand en liten runda med ikväll, och så fick jag syn på guitarr hero, var inne på att köpa det för några månader sen men det blev aldrig av. Men nu hittade vi det och det var typ 200:- billigare, så då köpte jag det. Det var gitarr och spelet med aerosmith låtar= inga bra låtar(tror jag iaf). Men går ju köpa annat spel till senare.

 


bakar lussekatter 


Förlängning

Nu har jag fått förlängning på mitt vikariat, chefen ringde till mig idag och sa det. Men eftersom hon inte fått in den andras tjänstldighets ansökan än eller vad det var så vet hon ju inte hur länge hon har sökt igen, därför har hon bara förlängt mitt tre månader än så länge. Men det var ju bra. Ska bara skriva på papprena med.

Jag har jobbat helgen nu, och ska jobba idag med och resten av veckan Mån-lör. Alltså har jag jobbat 8 dagar i rad på lördag. Men skulle ju egentligen varit ledig både tis och nästa lördag. Så jag får väl skylla mig själv,  de ringde från mitt förra jobb och undrade om jag ville jobba några dagar. Så då sa jag att jag kunde jobba då. Men på onsdag slutar jag ganksa tidigt iaf.
Men hade ju behövt vara ledig på lördag och julpynta till första advent. Oj vad tiden går fort! Men det får väl hinnas med det också.


På besök i olofström

Vi har varit i olofström torsdag-fredag kom hem ikväll. Wilma fick också följa med, det gick bra trots att det både finns hund och katt där. De var ganska så misstänksamma mot varandra i början, men sen blev de lugnare. Första gången som hon inte sover hemma, hon fick sova i sin transportbur. Hon trivs inte så jätte bra i den märkte vi men det gick bra iaf. Därför har hon fått vara ute hela tiden nästan, utom när vi har ätit. Bortskämd fågel ;)
Inte har vi gjort särskilt mycket utan mest latat oss, skönt =) Vi satt uppe halva natten nästan och spelade chicago, jag, jonas och hans mamma =)

De är mycket misstänksamma mot den konstiga varelsen i buren.


Bortskämd fågel som får äta på bordet i vardagsrummet.


Jonas posserar för kameran


Vällingdags.


Jonas, Wilma, Helené, Tord och Peggy


Fin vovve.


Jag och Wilma

tomte

Tomte ljuslykta som jag har pärlat. Svårt att ta kort så det bli bra


popcorn

Jag vill också ha popcorn, snälla husse!


Får väl se hur det bli

Vet inte riktigt hur det blir med jobbet ännu. Hon som bor i Karlskrona kommer antagligen inte vilja ha den raden jag går på. För hon ska bo kvar i Karlskrona och det funkar inte att pendla så långt, särskilt inte när man har två små barn.
Så då kanske jag får vara kvar, men det kanske finns andra i kommunen som är fast som behöver en placering. Så vi får väl se.

Ringde en idag iaf och ville jag skulle komma på intervju, så det är ju bra. Får väl höra lite mer om jobbet så får man väl se sen.

Kosta julmarknad

Igår var vi på Kosta julmarknad, men tyckte inte det var så mycket till julmarknad faktiskt. Till exempel Husebys är ju mycket större. Men det finns ju mycket annats skoj på Kosta outlet =) De hade byggt ute lite mer sen jag var där sist. Hade tänkt passa på att köpa lite julklappar med, men det gick inte så bra köpte inte en enda. Köpte bara lite saker till mig själv isstället :P Köpte en tröja o ett par byxor, och en fruktskål o godis.

Skalbaggar

Idag har Fia och jag pärlat skalbaggar. Roligt!
Undra vad det blir nästa gång.


ajdå! Det kan bli intressant

Idag har jag varit på medarbetarsamtal, med chefen. Hon berättade att hon jag vikarierar för som har flyttat till Karlskrona inte har fått något jobb där och om hon inte hittar något nu innan jul så kommer hon komma tillbaka. Vilket innebär att jag får ju ingen förlängning på mitt vik. Så nu har jag bara jobb till sista december.
Inte så bra timing för Jonas kommer ju också få gå från Volvo. Så båda kommer gå hemma o gå varandra på nerverna, nä det hoppas jag inte.
Egentligen så är jag inte så orolig, inte än, för det har ju löst sig för mig alla andra gånger. Snart har jag varit i Växjö kommun så länge så jag får företräde med så det är ju bra. Chefen sa också att det kanske kommer bli ett vikariat på ett annat ställe med som jag troligen kan få då.
Så det löser sig säkert!

oväntat besök


bild från google


Jag var hemma själv och det plingade på dörren. Vem kan det vara tänkte jag. Jag väntar inte besök, smög fram till dörren och kollade ut. Ser en tant stå utanför. Ja hon ser ju inte allt för farlig ut tänker jag, säkert jehovas vittnen. Men jag hade inte lust att prata med dem och jag är dålig på att schasa iväg folk. Jag tänkte strunta i att öppna,men så ångrade jag mig och öppnade dörren.
-Hej! Är det här din? säger hon
Hon räcker fram en skrynklig femtiolapp.
- den låg i trappan
Jag lite paff och förstår att det är grannen, funderar och kommer på att jag faktiskt hade en femtiolapp i jackfickan.
- Ehm ja det kan nog vara min, säger jag lite flummigt o tar emot sedeln och tackar.

Så snällt av henne att plinga på och fråga, vi känner ju inte ens varandra. Och hur många skulle inte ta pengen själv isstället, när den bara ligger lös så utan plånbok eller annat. Nu var det ju inte mycket pengar, men just därför hade säkert de flesta tagit den själv.
Jag har tydligen en snäll granne =)

Grattis Mela!

Idag var jag hos Catta en liten stund och tittade på bebisen. Så söt han va! och så pytte liten. Tänk att man har varit så liten. Hann bara vara där en kort stund. Men det var kul att få se honom =)

Sen firade vi lillasyster som fyller 16 år idag. Tårta o presenter som jag tror hon blev nöjd med.
Sen hade Erik lärt sig några nya kort-trick som han var tvungen att visa ;)
Och så spelade erik, jag o mormor rödskägg, det gjorde vi ofta förr. Rödskägg och femkort.

Nu ska jag hålla mig vaken en timme till. Jag har haft bilen idag så jag ska hämta Jonas sen.
Imorgon skulle jag varit ledig men ska jobba på mitt förra jobb som assistent.

lite bilder med:
Tårta, Mela, Erik, pappa, mamma


Nej!!

Grrrr! Dumma fågel!
Jag hade gett Wilma sin välling och tänkte hon kunde få vara ute en stund så jag lämnade dörren till buren öppen, gick ut i köket och diskade koppen o skeden.
När jag kommer tillbaka sitter hon på bordet och tuggar på....


min mobil för 5 minuter sen


min mobil nu.

ja hon satt glatt och tuggade på en knapp till min mobil! (jag hann rädda knappen denna gången med)
Tänkte inte på att jag hade lagt mobilen på bordet. Jag brukar alltid se till att det inte ligger några mobiler eller fjärrkontroller på bordet innan jag släpper ut henne för hon älskar att tugga på dem. Men denna gången glömde jag mig.
Förra knappen hon tog bort gjorde inte så mycket för den använde jag ändå aldrig. Denna gången tog hon bort knappen som man svarar med, backar osv alltså en knapp som används mycket. Lyckades svara när Jonas ringde nyss men var lite svårt.  Kan man limma dit den igen???
Får väl kanske gå och fråga någonstans, men vet inte riktigt var.

Inga ursäkter längre

Nu har jag inte längre någon ursäkt för att inte städa min garderob. Jag har tänkt att jag kan vänta med garderoben tills jag har fixat en ny byrå. Nu är ju byrån på plats så nu kommer jag inte undan längre. Så får väl ta tag i det idag. Rensa och få lite mer ordning.


IkeaIgår var vi på Ikea och handlade lite, förutom det på bilden blev det lite andra småsaker med. Tog inte så lång tid att åka fram och tillbaka till Ikea och att handla, det som tar tid och som är tråkigt är ju att skruva ihop det. Så vi har skruvat lite både idag och igår. Nu är allt färdigt =)
Tomten bjöd redan på glögg o pepparkakor på ikea. Jag kunde ju inte motstå utan var ju tvungen att smaka, gott gott =) Så nu är glöggsäsongen igång för min del :P

Var och bowlade igår med Julienne också på kvällen. Roligt! Var ett tag sedan jag gjorde det sist. Träffade Julienne och Annelie en liten stund idag också.

RSS 2.0