Kungen har inte råd att betala?

Kungen vill inte betala Victoria och Daniels bröllop. Han har ju bara 296 miljoner i förmögenhet(2007 års taxeringsuppgifter), brölloppet kommer kostar runt 25 miljoner. Så skulle kungen betala har han ju bara 271 miljoner kvar, stackarn! Vet dock inte om det är kungen eller ekonomichefen som är snål.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/victoriagiftersig/article4519302.ab

Undra om de är medvetna om att en vanlig svensk inte ens har 25 miljoner kr undansparade.


att sätta på en sele

Vi var hos mormor för någon dag sen när hon fyllde år. Vi hade med oss Wilma, jag tyckte det var bökigt att ta fram transportburen så vi bestämde oss för att ta selen istället. Var ju ändå så kort bilresa.  När vi skulle hem igen var mamma framme med kameran och Wilma var inte alls sammarbetsvillig.
Selen syns inte så bra på bilderna.  Ska ta bilder en annan gång när vi tar på henne den och visa hur man egentligen ska göra.Utmaning

Hittade denna lite roliga lista. Jag skickar inte vidare till någon särskild. De som känner sig manade varsågoda!

Utmaning:

1. Ta fram din mobil
2. Bläddra igenom din inkorg för sms
3. Stanna när du räknat till tio och skriv meningen i sms:et
4. Gör likadant på varje fråga

1. Vad säger du alltid till din bästa kompis?    Hej, jag kör från Rottne nu 
2. Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?   Ring mig när du slutar jobba
3. Vilket sms blev du mest berörd av?   Wilma har lärt sig ett nytt ord nu
4. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?  Stänger om 10min puss
5. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?     Min dator verkar strula
6. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?   Hej tänkte bara fråga vad du har för dig idag och...
7. Vad vill du höra mest av allt?   Här kommer massa grattiskramar
8. Vad skulle du säga om du fick MVG i alla ämnen?  Men jag ska inte sova än på ett tag.
9 Din romantiska replik?  Nej puss
10.Vad skulle du säga om du blev bestulen? Ta med min rakhyvel ocksåGrattis!


Gissa vad paketen inehåller!

Idag fyller mormor 77 år. Grattis!
Vi var hos henne och lämnade paket och åt lite tårta.

Är väldigt stolt över mig själv. Förut idag tog jag och rensade upp i ett skåp här hemma där vi har allt ifrån verktyg och spikar till kortlekar och tändstickor. Huller om buller.
Jag slängde ut allt, la i smarta "ikea lådor" och sorterade upp saker och ting var för sig. Väldigt bra blev det och jag är välidigt nöjd. Det som jag är mest förvånad över själv är att jag gjorde det så fort. Jag brukar alltid vela hit och dit när jag ska försöka organisera i lådor och liknande. (bild googlad)
Mycket smarta förvarings grejjer. vet inte vad de kallas.


Mormors paket innehöll en badborste med skaft. Den har två olika slags "borstar" en på varje sida.
En bok "det var bättre förr"
och en bok till "allt dina vänner trodde dom visste men som faktiskt är fel"

 
(bild googlad)

TwilightWiihii nu har jag äntligen sett filmen också!

Igår kollade vi på filmen Twilight, baserad på boken "Om jag kunde drömma" av Stephenie Meyers som jag läste för ett tag sen och blev helt besatt i.  Den handlar om Bella och Edward som träffas och blir kära, men det är farligt att vara ihop med en vampyr.

Den versionen av filmen vi fick tag på var inte den bästa och kanske hade jag tyckt den var bättre om kvalitén hade varit bättre. Ska köpa filmen sen när den kommer ut.
Hade jag sett filmen innan jag läst böckerna hade jag nog också tyckt att filmen var bättre än vad jag tycker nu. Allting gick så väldigt snabbt i filmen. Men ändå var filmen två timmar tror jag, och det kändes inte som två timmar, så den var ändå rätt så bra. Det går ju egenltigen inte att jämföra böcker och filmer för då blir man alltid besviken på filmen.
Det var en bra film. Jag tänker ju trots allt köpa filmen, och man köper inte en dålig film. 

Den får    av  fem sjärnor.

Gårdagen

Igår jobbade jag först mellan 7-12. Sen eftersom jag aldrig avbokade tiden på vårdcentralen fick jag ju gå dit, trodde att de skulle  ta blodprov, men nej. Det går inte att ta en fredagseftermiddag klockan tre, för bilen med prover kör kl 14 och de kan inte stå över helgen. Varför bokar hon då in en tid till mig en fredag kl 15? Konstigt. Så nu får jag gå dit en gång till om jag vill ta några prover. Omständigt. Men men får väl ta mig dit en gång till. Så behöver inte Jonas vara orolig sen att jag har någon vitaminbrist eller nåt.

På kvällen var vi på pokerkväll. Vi var nio stycken som spelade så det var skoj =) Spelade två rundor, första var vi inte så många men då kom jag tvåa. Andra kom jag två också och Jonas etta. Men vi spelar inte om mycket pengar. (en hundralapp var) Spelar ju för skojs skull. Sedan skulle några ner till stan. Vi hade tänkt åka hem. Jag skulle jobba nästa dag. Men vi ångrade oss och följde med och  var där tills kl 2 när de stänger.
Tur jag inte började förrens kl 13 idag. Å andra sidan skulle jag ha börjat vid sju skulle jag aldrig följt med.

Men det har gått bra att jobba idag. Så pass väl känner jag mig själv så jag vet att jag orkar jobba även om jag lägger mig sent.  Men nu är jag rätt så trött. Jag jobbar samma tid imorgon. Men har planerat att sova några fler timmar inatt.

Mamma ringde och påminde mig att mormor fyller ju år på onsdag.
Jag har ingen aning om vad jag ska köpa!! Vad ska jag köpa? Så svårt att komma på, äldre männsikor har ju redan allt de behöver och mer därtill.


TävlingHos Lenas recept tävlar vi om 4 stycken fina tårtljus från Dekorera Mera. Allt du behöver göra är att kopiera bilden och texten, med länkar, under den och sätta in på din blogg samt skriva en kommentar i Lenas inlägg att du vill vara med. Tävlingen pågår till den 27/2.


oplanerad åktur till ikea

bild googladIdag har jag varit ledig. På förmiddagen funderade vi på vad vi skulle hitta på idag. Jag kände mig rastlös och ville göra något. Så då bestämde vi oss för att åka till Ikea och kolla lite. Inte för att vi behövde något särskilt. Men som vanligt när man är där lyckas men ändå plocka på sig enhel del saker. Vi köpte bland annat en ny datorstol, det behövdes faktiskt, plafondlampa till vardagsrummet, ny rullgardin, stekpanna, ugnsfat, lite ljus och annat krims krams.

Har träffat Fia ikväll med, var ju längesen sist, vi promenerade bort till Netto. Sen kollade jag på hennes nya lägenhet, fin fint var det! =) Blir ju nästan lite avundsjuk, visserligen ser våra lägenheter precis likadana ut. Men vi har ett stort skrivbord med våra datorer på som tar ganska stor plats av vardagsrummet. Hade varit skönt med lite öppnare. Men det gör inget jag trivs bra här iaf. =)


Smuligt

Måste bara lägga upp några bilder till på vår busiga fågel.
Jag höll på att göra varma mackor och Wilma sprang runt på köksbordet så jag gav henne en skiva fruset bröd med. Men jag visste ju vad det blir för konsekvenser av det.

Bild 1 tagen kl. 21.47Bild 2 tagen kl. 21.50


Det låg enhel del smulor på golvet med.

Wilma pratar

Wilma har lärt sig härma några ord, det har hon gjort några veckor nu och inte bara jag och Jonas som hört det utan andra också. Skönt att veta att man inte inbillar sig :P
Hon säger:
Wilma
Goddag
hejdå
Hejdå Wilma

Men hon har inte lärt sig säga "Hej" vilket är lite konstigt eftersom hon kan säga "Hejdå" men fåglar tänker väl inte så.

MusliSe så fin och färgglad musli jag har köpt. God var den också =)

Hemma igen

Vi bestämde oss för att åka hem idag.
När vi kom hem till mormor och skulle hämta Wilma såg hela mormors tv-rum ut som en fågelbur. Inte riktigt men nästan. Mormor hade lagt  tidningspapper på bordet och runtomkring på golvet.  Wilmas lilla ställning och buren stog också på golvet och hennes frö på burtaket, Wilma tycker bättre om att äta på buren än inuti den lilla buren. Antagligen därför det hade blivit så stökigt, eftersom Wilma skalar ju fröna och skalen flyger runt lite. När Wilma börjar flaxa med vingarna så sprids de ju runt ännu mer. Så det var frön överallt.
Det berodde nog också på att mormor tyckte det var väldigt svårt att få in Wilma i buren.Så när hon väl hade släppt ut Wilma så fick hon säkert springa runt där tills läggdags nästan eller tills hon skulle iväg någonstans. Hehe. Men egentligen är det väldigt lätt att få in henne i buren. Men som sagt mormor är lite för snäll både mot människor och      djur.  =)


På förmiddagen innan vi åkte hem var vi ute. Jätte härligt väder! Soligt och fint. Jag tyckte jag fick en sån bra idé nämligen att vi kunde åka skridskor ute på någon sjö. Jag tänkte ju inte på att det var 1 dm snö över isen, men det gjorde ju Jonas förstås. Men vi gick ändå bort till en sjö och lekte lite där utan skridskor.

  
sjö                                        sunni gör snöängel       Jonas o Peggy solar sig ute på sjön


Snögubbe

Min finfina snögubbe som jag gjorde igår. Det är inte lätt att göra snögubbar när det inte är någon kramsnö.

Trevliga chaufförer

Snöigt och soligt ute, fint =)
Jag har suttit och pärlat lite och nu har jag lagt beslag på Helens dator. Jonas är i skolan.

Åkte ju buss hit igår, det gick bra. Trevliga busschauförer det är här. Efter jag bytt bus i Älmhult så stannade bussen och de bytte chaufför. Hon som hoppade ut ropade "Hejdå" till passagerarna. Ojdå tänkte jag det brukar de inte göra. Sen kom den andra som skulle köra in och ropade glatt "hej" till alla. Jaha där ser man tänkte jag.
Till alla som hoppade av sa han "trevlig helg".  Glada och ostressade, skillnad mot bussarna inne i stan i Växjö. Men det är klart skillnad att köra buss inne i stan och mer ute på landet där det inte är så mycket folk.

Ikväll ska vi till Ricke annars vet jag inte vad vi ska hitta på mer för något.

Fågelpassning

Imorgon ska jag till Olofström ska åka buss dit. Jonas har skola Tor-Lör så han åkte idag på morgonen.
Denna gången får inte Wilma följa med, jag ska lämna henne till mormor så får hon o mamma ta hand om Wilma.
Wilma ska vara där 3-4 dagar, så det blir intressant, de kommer kanske vara jätte trötta på henne sen och inte vilja passa henne fler gånger .  Vi har inte lämnat henne så många dagar innan, men det går nog bra. Synd bara att hon inte trivs i sin transportbur.
Jag letar efter någon lite billigare och lite större bur som hon kan ha vid sånna här tillfällen.
Men mormor är så snäll så hon kommer nog låta Wilma sitta på hennes axel mesta tiden. Mormor är lite för snäll ibland. Förra gången hon passade Wilma hade hon låtit Wilma pilla bort en knapp från hennes kofta.
Mormor sa:  men den är ändå så gammal och dessutom går det ju att sy dit knappen igen =)
Hehe men det lär bli många knappar att sy dit denna gången om hon är så snäll :P På tre dagar hinner det bli många hyss.
Nu lyckades Wilma sätta en klo under mitt "M" på tangentbordet när jag skulle lyfta bort henne därifrån, så att tangenten är högre upp än de andra. inte bra. Nu har jag två tangenter som perkar uppåt. Men de fungerar ju fortfarande. Jag som trodde Wilma hade lärt sig att hon inte får springa på mitt tangent bord. Dum fågel.

Några bilder från i förmiddags, när hon håller på att dissikera en penna. Men blir som vanligt distraherad av kemeran som ser mycket godare (och dyrare) ut.
   

miniduk

En liten miniduk som jag har pärlat
tränat

Att träna känns faktiskt riktigt bra, känner mig på glatt humör och piggare. Synd att jag inte är så disciplinerad och gör det mer regelbundet. Det är skillnad på att gå ut en promenad, visst det blir man också piggare av. Men att bli riktigt trött (fysiskt) och svettig är ändå skillnad mot en promenad t.ex.

Har tränat ju-jutsu ikväll som ni kanske förstår. Först höll jag i mitt barnpass, sen väntade jag och tränade själv. Roligt =)


Mina planer på att lägga mig tidigare och stiga upp tidigare har inte gått så bra. Tänkte att om man sover mer regelbundna tider så kanske jag blir lite piggare. Men jag har väldigt svårt att gå och lägga mig i tid. Särskilt när jag vet att jag är ledig dagen efter och inte har någon särskild tid att passa. Igår la jag mig vid ett tiden och steg upp vi halv ett tiden idag. Hmm det var många timmars sömn det. Men visserligen vaknade jag tidigare men somnade om och sen låg jag nog halv sov någon timme med. Plus att jag nästan somnade till i efermiddags med innan träningen. Tror nästan jag kan sova hur mycket som helst. Konstigt.
Men snart är det sommar o då blir man lite piggare :D

Besatt

Jag har varit helt besatt i Stephenie Meyers serie sen jag började läsa den försa boken, "Om jag kunde drömma" . Nu har jag läst ut alla tre böckerna. De är verkligen jätte bra! "rekomenderas"
Jonas sa någonting om att han aldrig sett mig så inne i en bok förrut och att det inte gick att prata med mig. Hmm.
Men det är nog sant längesen jag var så inne i en bok, var väl när jag läste Harr Potter böckerna första gången för några år sen.  Och jag är nog inte så lätt att kontakta då, jag hör inte vad folk säger till mig om de försöker prata medan jag läser en bra bok. Hade jag inte varit tvungen att jobba och äta o sånt, så hade jag lästa ut alla på tre-fyra dagar säkert.
Jonas påminde mig igår att jag borde äta lite kvällsmat, så jag la motvilligt ifrån mig boken, stoppade i mig någon macka och sen forstsatte jag läsa. Klockan var 01.00 på natten,  hur den nu hade hunnit bli det när jag läste ut boken.

Den fjärde boken kommer inte ut förrens den 12 mars. Så nu måste jag vänta. :( Tråkigt att det är sista boken med ju.

Det var en bra julklapp o present, tack Fia!

Den ska finnas på film med tror jag. Det måste jag kolla upp, men oftast blir man besviken på filmerna ändå. Men jag måste nog ändå se den =)

Benjamin Buttons otroliga liv

I efermiddags var Jonas o jag på Koh thai och åt. Sen mötte vi upp Annelie och Henrik vid bion.
Vi tittade på Benjamin Buttons otroliga liv. Den handlar om Benjamin som föds som en gammal gubbe och blir med tiden yngre och yngre. Jag trodde nog att det skulle vara lite mer komedi över den än vad det var, lite overklig film. Men den var ändå hyffsat bra.

Wilma på toalettenTyckte det såg lite roligt ut när jag kom hem från träningen igår. Jag hittade nämligen Wilma på toaletten.
Vet inte om Jonas kanske fick inspiration från expressen där han läste om en grå jako som "gick på toaletten". Den fågeln bajsade alltid i toalettstolen när den kom ut från buren. Vi tyckte inte det var särskilt imponerande för det gör vår Wilma med, fast på en ställning med tidningspapper under. Men det går lika bra att sätta henne på toaletten. Hon är inte ens ett år gammal så det är faktiskt inte så svårt att lära en jako det.
Får se om vi kan lära henne att hon själv ska hoppa dit när det är dags, för så långt har vi inte kommit än.

SemlorIdag var vi hos mormor en litensväng och hjälpte henne bygga ihop en lampa. Vi tog med oss vetebullar + vispgrädde + mandelmassa= SEMLOR som vi fikade på sen. Mumsigt.

Göteborg

Jag tänkte skriva en liten rad om hur vi hadde det i Göteborg.

När vi kom till Gbg åkte vi förtst till hotellet och lämnade väskorna o åt lunch på en restaurang precis jämte hotellet.
Sedan åkte vi till "Eldorado" på studiebesök. Det är ett aktivitetscenter för personer med funktionshinder/utvecklingsstörning. De visade oss runt där och berättade och vi fick prova på. Det var intressant och väldigt inspirerande. Efter studiebesöket åkte vi tillbaka till hotellet och checkade in.
På kvällen var vi på "Kabbaré Lorensberg". Det var fyra rätters middag och underhållning i fyra timmar. Väldigt god mat, och underhållning var också väldigt bra. De sjöng och dansade, trollade mm. Jag tyckte att upplägget var väl planerat, först lite underhållning sen fick vi mat då de pausade på scenen så man kunde äta o prata, sedan mer mat osv. Roliga skämt, och artisterna höll sig inte bara på scenen utan sprang runt lite så att alla såg bra och de var verkligen jätte duktiga och proffisionella.
Det var en väldigt trevlig kväll och cheferna, särskilt den ena bjöd på sig själva, med lite dans på stolen =)
V
ill man hitta på nåt skoj en kväll när man är i gbg så rekomendrar jag verkligen det stället. Men antagliten kostar det endel. Men det kan det vara värt.

På fredagen "jobbade vi lite", drygt två timmar bara, då vi diskuterade studiebesöket och lite andra frågor. Sedan hade vi "fri- tid" då vi var i Nordstan och kollade. Jag shoppade inte något särskilt.  Sedan åkte vi hem igen.

Sammanfattningsvis var det en trevlig liten resa med jobbet och generöst av kommunen att bjuda på det. =)

RSS 2.0