Talang

Tittade på talang och nästan alla som var med i finalen sjöng ju. Varför har bara massa sångare kommit vidare och inte andra som håller på med något annat?
Jag tyckte att antingen jonglören, trollkarlen eller RMK skulle vinna. Visst den lilla tjejen var väl också duktig men nja. Tyckte domarna var lite taskiga mot hon som spelade piano hon var ju den ende som fick ett rött kryss. Alla andra fick ju grönt av alla tre i juryn. Konstigt att de tyckte alla andra var bra men inte hon och hon hade ju faktiskt också kommit vidare till finalen så då borde de ju tycka att hon också var duktig.
Men ingen har varit bättre än hon som vann förra året med Totte tycker jag. Hon är ju bara för bra!


grundkurs, bibliotek o promenad

Idag var jag på någon grund kurs som alla måste gå som ska jobba i handikappsdistriktet här. Det handlade om läkemedelshantering. Tyckte den var lite onödig, det var inte direkt något nytt för mig. jag visste redan det mesta de sa. Men men det är väl bra och det var ju bara två timmar.
När jag ändå var i stan så passade jag på att cykla till biblioteket. Hade börjat läsa i en bok hemma hos Jonas föräldrar när vi var där förra helgen men hann inte riktigt läsa ut den då, så var ju tvungen att låna den så jag kunde läsa slutet med. Men så hade de inte den hemma utan skulle skicka efter den. typiskt. Men lånade en annan bok med av Torey Haiden, andras ungar heter den. Sen cyklade jag hem och åt.
Efter det var jag ute på en promenad med Annelie, gick vid campus och upp mot slottet och längs med trummen. Det är fint där men längesen jag var där nu faktiskt. 
Efter promenaden tog jag bussen hem till föräldrarna och var där en stund. Fick ett sms från biblioteket att de hade fått in den boken jag ville ha. Det gick fort.
Så på hemvägen stannade jag i stan och gick till biblioteket och hämtade boken.
Hade bara tre kapitel eller någonting sånt kvar att läsa i den boken så den har jag läst ut nu. Den var bra.
Var en tjej som skrivit dagbok om hur allt bara blev fel hela tiden och sedan fick hon veta att hon hade ADHD.
Jag som tycker sånt är intressant tyckte boken var bra.

Kollade på vänner "friends" på tv, och de är ju bara för bra!! Börja alltid skratta åt något varje gång jag kollar på ett avsnitt och det spelar ingen roll att jag har sett avsnitten många gånger förrut.

Imorgon är det upp och jobba igen. Men bara tre dagar kvar nu. *nedräkning*  :)

Ha de bra!!

tittat på lägenhet

För några veckor sen var jag helt inne på att jag ville flytta till en liten större lägenhet och sökte en hel del lägenheter. Men sen funderade jag och kom fram till att vår lägenhet räcker till oss två jag trivs bra här. Men så fick vi ett erbjudande häromdagen. Så idag var vi och tittade på den. Det var en fyra på teleborg. 
Vi tyckte lägenheten var fin och så. Men bestämde oss ändå för att tacka nej. Vi visste inte var vi skulle ha i fjärde rummet. Ett rum som vardagsrum, sovrum och datarum så vi behöver ju egentligen bara en trea. Om vi nu överhudtaget ska flytta. Vi har iallafall inte brottom med att flytta och då behöver man ju inte ta första som man hittar utan kan lika gärna vänta till det dyker upp något som vi verkligen gillar.
Jag vill gärna bo på teleborg, tycker det går så bra bussar in till stan och lugnt område osv . Annars finns det ju fina lägenheter på hovshaga men känns som det är så långt bort från allting. Men vi får väl se.

Varit ute och rastat Jonas

Ja tänk att man ska behöva ut och rasta sambon ;)
Han fick leka av sig lite på lekplatsen. Åkte lite linbana, klättrade och gungade lite. :P
Inte lika varmt ute nu som det var förut idag men en liten kvällspromenad var ändå skönt.

Jag trodde jag skulle få sovmorgon imorgon men hade blandat ihop dagarna lite. Var inte förrens nästa vecka jag skulle gå någon medicinsk grundkurs för att få delegering att ge medicin på jobbet. Imorgon ska jag gå bredvid en gång till på morgonen och börjar då klockan sju. Alltså upp tidigt!

Ska lägga oss och kolla lite på tv nu.

Olofström och Borås

Denna helgen gick verkligen fort!
I lördags åkte vi till olofstöm så fort vi hade stigit upp och gjort oss iordning. Var längesen jag var med där nu men det beror på att när Jonas har haft skola då har jag jobbat. Däremellan blir det inte av att vi åker ner.  
Vi var på Holje marknad en liten stund och tittade, men var inget särskilt där. Jag köpte chips och en Cola :P
Sen åkte vi och hälsade på Jonas farmor. Var kul att se att hon blivit piggare igen och jag tror hon uppskattade besöket. Efter det körde vi och köpte kött att grilla och sen bar det av till Ricke.  Vi grillade *gott*, spelade xbox och kollade lite på eurovison.
Jag har aldrig förstått mig på bilspel så jag föredrog att mest kolla på :P Det kvittar ju hur jag än gör så kör bilen inte så som jag vill att den ska köra. Helt omöjligt ju :P
Eurovison, gick ju inte så bra för Sverige och det trodde jag nog inte att det skulle göra heller. Har väl inte gått så bra för Sverige de senaste åren i det.
Ja sen blev det ju kväll och sent i säng.

Upp tidigt på Söndag och körde till Borås. Vi har funderat på att köpa en grå jako(mindre papegoja) så vi hade bestämt med en uppfödare där att vi skulle komma och titta och prata lite.
Hade lånat en GPS så gick riktigt smidigt att köra dit, inte ens jag körde vilse. När vi kom dit fick vi först titta på de fåglarna han hade ute. Sen gick vi in och fick se dem som de hade inne. De hade två stycken inne i huset. Jätte söta och roliga! När vi skulle äta glass ville den ena jakon också smaka, så då dukade hon fram ett fat till den med =) Troligen blir det att vi köper en jako och då får vi den någongång i september :D
Då är den tam och är van vid att man handskas endel med dem så då är det bara att jobba vidare och se till så att den blir riktigt tam.
Efter det körde vi hem till Växjö och kom hem vi åttatiden på kvällen.
Så det var den helgen det. Lite jobbigt när man är borta hela helgen och inte hinner fixa nåt här hemma. Så nu är det både mycket disk och tvätt. Men jag är ändå nöjd. Det var trevligt både hos Ricke och att titta på Jakosarna var också roligt. Lite jobbigt att behöva vänta så länge innan vi kan få jakon(den har inte ens kläckts än) men det är det ju värt för vi vill ju ha en liten unge.

Så här ser de ut
Grå jako P. e. erithacus


Första dagen på sommarjobbet!

Ja nu har jag jobbat på riktigt en dag.
Skulle ju få delegering av sjuksköterskan så var där nästan en timme tidigare. Han frågar om jag har jobbat innan och sen frågar han, du har väl gått den medicinska grundkursen. Jag ser frågande ut och undrar vilken han menar.(har ju läst lite medicin i utbildningen)
"Ja den på vallgatan"
Hmm nej den har jag inte gått säger jag.
"oj då kan jag inte ge dig delegering alla måste gå den först"
Jaha det visste inte jag, hade jag ingen aning om faktiskt sa jag. Det är ingen som har sagt någonting om nån sån kurs till mig.
"det borde din chef ha berättat."
Ja nej ingen har nämnt någon sån.

Så jag fick ingen delegering. Och är nu inbokad på grundkursen och efter den får jag delegering. Visst det är väl bra att de är noggranna men bra om de säger till att man måste gå den först.

Sen gick vi och hämtade två från dagligverksamhet. När vi kom tillbaka hade jag för mig att de brukade vila direkt efter. Så jag gick och la honom. Sen när jag går ut till de andra, säger de att först brukar de sitta där ute en stund. Upps!
Kändes inte så bra, göra fel det första man gör. Men de sa att det inte gjorde något och så.
Men sen gick det rätt så bra tror jag. Men hon jag jobbade tillsammans med ikväll fick tusen frågor av mig. Hon fick också visa mig lite det jag inte kom ihåg eller hade sett innan. Men så svårt innan man kommer in i rutinerna och innan man lär känna dem.
Frågade hela tiden kändes det som.
När äter vi?
ska maten mixas till henne?
Vad brukar hon dricka?
Tål hon det?
Vad ska det pulvret blandas med?
Ska hon ha draglakan?
Är det lagom att duscha henne nu?
När brukar han lägga sig?
Kan jag lägga honom nu?
osv. osv. osv.
Men hon jag jobbade med ikväll var jätte snäll och tog det väldigt lugnt. Så då blev ju jag också lugn och inte stressade.

Nu sitter jag och funderar och hoppas att jag inte glömt något och kan inte riktigt slappna av. Visst är jag lite löjlig.


Imorgon ska vi till olofström. Blir väl att vi tittar lite på marknaden på dagen. Sen ska vi till Ricke och grilla.

Sen sover vi där till söndag.

På söndag ska vi till Borås och titta på Grå Jako. =)


Godmorgon!

Så tidigt jag är uppe idag och inte för att jag ska upp och jobba. Ska inte till jobbet förrens 13.15. Första dagen jag ska jobba på riktigt på sommarjobbet.
Men nu ska vi hämta bilen som bilverkstan har haft sen i måndags. De har fixat till reporna som *harkel* jag råkade göra för några veckor sen.
Vi åker dit med en jobbarkompis till Jonas som ska lämna in sin bil sen får han åka med oss tillbaka. Så smart va.  Ska sticka nu.

Ha en bra dag!

Jag?

Idag när jag stog och väntade på bussen efter jobbet så ringde telefonen. Det var anna barnansvarig för växjö ju-jutsuklubb. Tänkte att hon ville säkert ville ändra schemat nästa termin och fråga om det gick bra för mig. Men nej inte det hon ville.
Hon sa typ sähär: Jo vi hade ju styrelsemöte igår. och jag ska ju flytta så jag ska inte vara barnansvarig längre. Och styrelsen tyckte att du var lämplig till ny barnansvarig.

Va!?!? jag?? Blev riktigt förvånad. Hon sa att alla var överens och tyckte jag skulle vara bra.
"Du har ju tränat länge och varit instruktör länge, kan systemet o vet hur det fungerar."
Hmm kan jag? :P
Jo det kan jag väl men hmm.

Nä jag vet faktiskt inte, tror inte jag vill. Visserligen är det väl inte så mycket jobb egentligen, mest i slutet av terminen när man ska göra schemat och hitta instruktörer.
Sa att jag skulle fundera på det.  Visst på ett sätt skulle det väl vara roligt och nyttigt men samtidigt jag är ingen ordningsam människa. Men ja jag ska fundera på det.


Irriterad

Så irriterad man blir på vissa männsikor ibland!! Jag är ingen lätt irriterad människa och de som känner mig säger alltid att jag är så lugn av mig. Men grrr så irriterad!!
Visserligen sa jag inget så de märkte säkert inte det på mig på jobbet. Men jag är sån att jag säger aldrig ifrån. För snäll.  Inte hon jag jobbar hos som jag är irriterad på utan någon annan som va där. Den kunde ju själv prova på att jobba en dag så får den se hur mycket man hinner med. Man ska inte säga något när man inte vet hur det är.(Kallar dennna någon "den", vill inte säga för mycket) Tror faktiskt inte blommorna hade dött om de varit utan vatten tills imorgon. Dessutom kan ju inte jag veta ifall de hade vattnat bommorna igår eller inte. Den sa ju iof inget rakt ut men förstod ändå vad hon menade, inte bara blommorna utan några andra småsaker med.
Överreagerar jag? Vet inte men kändes som den klagade på mig, bakom en artig och vänlig fasad. eller nåt.
Jobbiga är att den är där imorgon med och otur nog jobbar jag imorgon med.
Men aja ska inte bry mig om vad den säger. Dessutom jobbar jag bara imorgon med sen ledig därifrån några dagar. Sen jobbar jag bara nästa vecka med. Så jag överlever nog =)

Jobbat ikväll

Tänkte att jag skulle ta och skirva något här nu men inser att jag är för trött. Ska lägga mig snart.
Kom hem från jobbet nyss gick bredvid idag med och på fredag ska jag jobba på "riktigt", nervöst.
Imorgon ska jag upp tidigt och jobba på mitt "vanliga jobb". Bara två veckor kvar där nu, 7 jobbdagar.
Känns konstigt och tiden har gått så fort. Hoppas verkligen för hennes skull att hon har fått tag i två bra personliga assistenter. 
Har egentligen varit skönt med fasta arbetstider och slippa jobba kvällar. 
Men denna vecka jobbar ju jonas kväll så då är det ju egentligen bra att jag också ha kvällstur så får man ju förmiddagen tillsammans.
Jag ångrar inte att jag sa upp mig men det känns lite konstigt att tiden har gått så fort, och nu har jag ju lärt känna henne bättre och hon mig så då flyter ju arbetet på bättre. 
Men det blir spännande att jobba på det gruppboendet i sommar. Sen får man väl se vad som händer till hösten. Men något dyker väl säkert upp =)
Sen är jag glad för bussarna verkar gå perfekt  ut dit och stannar precis i närheten av jobbet. De går varje hel o halv timme och är där några minuter innan. Så jag hinner väl till jobbet prick. Gäller att de inte är försenade bara men hmm det är de nog ibland tyvärr. Kom prick kl 14 till jobbet idag men då hoppade jag av en station för sent. Så det ska nog funka. I hope.

Enhetschefen från gamla jobbet ringde till mig idag också och frågade vad jag gjorde i sommar. Hon behövde en person två veckor till en liten kille. Så undrade hon om jag kan tecken så antar att han använder det också. Hade varit jätte kul att få jobba med honom tror jag! Men jobbar ju hela sommaren så tyvärr kunde jag inte. 
Så finns det någon som är ledig v 27 o 28, kan tecken och bor i Växjö så kan ni få telfonnr. :P

Nä läggdags. 
Godnatt

 

I´m a Canna

Titta sån konstig blomma jag blev, vet inte om det här stämmer:

"You stand up for what you believe in, even if it gets in the way of what other people think. You are proud of yourself and your accomplishments and you enjoy letting people know that."

I am a
Canna

What Flower
Are You?


Äntligen =)

Nu har jag äntligen lagt upp lite om veckan i Gran Canaria. Har bara skrivit lite sammanfattnade och lagt  upp några bilder. Vi tog 588 bilder sammanlagt så har inte lagt upp alla ;)

Onsdag 30/4 -08

Vi landade i las palmas och därifrån fick vi åka vidare med buss till Puerto Ricko.
Vi kom fram till hotellet vid middagstid så efter vi hade checkat in gick vi direkt och letade upp någonstans att äta.
Både Jonas och jag var hungriga. Det var varmt närmare 30C mitt på dagen var det ännu varmare, sån värme var man inte van vid =) Men låg runt 30C hela veckan så vi hade jätte fint väder =)
Efter vi hade ätit fick vi lite ny energi och vi gick runt och tittade vad som fanns där.
Sen gick vi tillbaka till hotellet och badade lite i poolen.
Framåt kvällen gick vi och letade upp någonstans att äta kvällsmat och efter det gick vi till ett köpcentrum och tittade lite.
Jag köpte en keps(stark sol) och så blev jag pålurad ett par solglasögon med.

image93image94
image95

Torsdag 1/5

Vi steg upp tidigt och åt frukost.
En sak som vi hade bestämt redan innan vi kom dit var att vi skulle åka till Palmitos Park.  Vi gick och skulle kolla hur bussar gick dit och öppetider. Men vi blev besvikna. Det hade brunnit förra året och skulle var stängt ett år och öppnade inte förrens oktober igen. Ja det var lite tråkigt men men inget att göra åt. Det får bli nästa gång vi
åker dit =)

Gick tillbaka till hotellet och packade ihop vad vi behövde ha med oss till stranden. Sedan låg vi på stranden hela dagen från förmiddagen till sextiden på kvällen.
Amadores hette stranden och var tydligen ganska ny. Det var jättefint där!
Finns ju restauranger precis vid stranden så det var bara att gå till någon av dem i badkläderna när vi blev hungriga. På kvällen spelade vi minigolf.
Sen var det kväll och vi tog oss tillbaka till hotellet och åt kvällsmaten där. =)
Mycket härligt dag =)

image96
Jonas snodde min keps!image97

Stranden Amadoresimage98

Fanns ingen kaktus med mitt namn på ;(


Fredag 2/5

Efter frukosten tog vi bussen till Puerto Mogán där det var marknad. Riktigt otäckt att åka buss där. Små smala vägar högt upp i bergen och starka kurvor så man inte ser vad som kommer mot en, och chaufförerna bara gasar på! Många häftiga inbromsningar och en gång var det nära vi krockade.
Det var en jätte mysig stad, många fina små gator med fina hus och massor av blommor. Så himla mysigt!
Det var en stooor marknad och jag hittade jätte mycket trevligt att köpa =)
När vi var där passade vi på att åka ubåt. Lite häftigt faktiskt men vi såg mest massa småfisk och två gamla vrak. Lite synd att vi inte såg några större fiskar. Men det var häftigt ändå.
När vi skulle tillbka igen så bestämde vi oss för att ta båt isstället för buss. Det var mycket lugnare och bekvämare.image99
Häftig nisse som stog och spelade.

image100

image101
Inuti u-båten

image140
u-båt

image102

Fina blommor, hibiskusar?

                                                                                                   
image103


image106
Jag och fyra kassar.


image105


Lördag 3/5

Var på stranden hela dagen. Blåste lite mer då så det var ganska höga vågor vilket var lite kul. Men varmt var det ändå! Det var så skönt att inte behöva göra någonting utan bara ligga och lata sig hela dagen! Brände mig på knäskålarna, konstigt ställe att bränna sig på. Det sved som bara den.
Framåt kvällen gick vi till shoppingcentret i Puerto Rico och senare på kvällen var det lite underhållning på hotellet som vi tittade på.

image107

Två pappegojjor som vi såg inne på en restaurang,
nu var de utanför och hade väl rast =)

image108
image109

Redo för stranden.

                                                                                                
image111
Visst är ödlan söt!!

image113
image110

Kolla bensinpriset....billigt! (euro)


Söndag 4/5

Bestämde oss för att vara på stranden hela söndagen också. Så efter frukosten gick bort och la oss där.
Vi åkte trampbåt också, lite mysigt.
Det var en riktigt bra bok jag köpte. Hade inte tagit med mig någon så första eller andra dagen
letade jag upp en.Fanns ju inga på svenska så fick ju bli en på engelska =) One Child av Torey haiden. Mycket läsvärd!


image115
Bild från trampbåten mot stranden.


image116image117
Mycket ansträngande att ligga och lata sig en hel
dag på stranden ;)

Måndag 5/5

Jag tyckte inte jag hade shoppat tillräckligt mycket på markanden (gjorde nästan av med 2000 svenska kronor där) :O Så jag ville till Atlantico Shoppingcenter som låg i vencindario.
Vi lyckades ta oss både dit och tillbaka med buss. Inte så lätt att läsa tidtabellerna där och desutom så verkar
bussarna komma och gå lite som dom vill.
Köpte lite kläder där =)
Vi hann bada lite den dagen med =) och så spelade vi minigolf. Det fanns många fina minigolfbanor där.
 
image118
Bussbyte i Playa del Inglés.
Jonas ringer och checkar läget hemma i Sverige.


image119
image120

                                                                                                              Häftig gran


image121

Tjocka barr.


image122
Atlantico shoppingcenter.
En affär, en kasse....slutade med betydligt fler kassar.

image123

Fina palmer


image124image125


Minigolf


image126
Banana split. *mums*

Tisdag 6/5

Var på stranden ännu en hel dag. hur skönt som helst =) Gick till shoppingcentret en liten runda också.
På kvällen var det barbeque kväll, så det blev grillad kvällsmat. Gott!
Det var fågeluppvisning på kvällen. De var från palmitos park(dit vi hade tänkt åka). De hade med sig fem papegojjor och de de var hur söta och duktiga som helst!
De cyklade, åkte rullskridskor, körde bil, spelade basket mm. häftigt!

image127
Amadores, längst med hela stranden var det
affärer och restauranger.


image128image129
Stranden

image130image131
Jonas vattnar fågeln.

image132
Pappegojjor från Palmitos Park.

Onsdag 7/5

Så var det dags att åka hem igen. Jag hade gärna stannat en vecka till =)
Vi åt frukost och sen kom bussen och hämtade oss. Vi funderade på hur mycket vårt bagage vägde, får ju ha med sig max 20kg/person alltså 40 tillsammans. Inklusive handbagage.
Så när vi la upp våra väskor på vågen på flygplatsen visade den 40,0 kg. upps! Så då fick vi ju väga handbagaget
också. De väger ju handbaget när resväskorna är på gränsen. Så då kom vi upp i 44 kg. Vi fick betala
20 euro. Men det var ju inte så farligt.
Så när vi kom fram till landvetter hämtae vi väskorna och körde hem till Växjö. Kom hem runt elva tiden på kvällen.
Vi hade det jätte bra den veckan! Vi är nöjda och belåtna med resan.

På planet hem började jonas fundera på vart vi skulle åka nästa år...hehe


image133
Flygplatsen i Las Palmas

image134

image135
image136
                                                                                                   
På flygplanet


image137
Påväg hem till Växjö...Och här ska vi bo nästa gång enligt Jonas

image138image139
helgen

Har jobbat denna helgen, fre, lör, sön. Men det har gått rätt fort faktiskt. Nu har jag bara två veckor kvar där, sen börjar jag sommarjobbet nästan direkt.

I fredags efter jobbet så bestämde vi oss för att cykla till Media Markt. Skulle köpa present till mamma och jonas har ju blivit hälsosam så han tyckte vi skulle cykla. =)
Vi köpte en digital ram. Som en vanlig kortram men man sätter in ett minne och sen kan man byta bild när man känner för det. Visste inte att det fanns sånna men Erik som föreslog det. Så vi la ihop till den.

I Lördags efter jobbet cyklade vi till spetsamossen och spelade minigolf. Det var några nya banor så det var kul. Men var lite kallt faktiskt. Gick inte så bra, men får skylla på att det var nya banor.

Idag har vi varit hemma och firat mamma. Hon såg lite frågande ut när hon öppnade presenten men Erik visade vad det var för nåt =)
Vi åt middag och jordgubbstårta. Gott. 

Nu ikväll har vi varit och handlat. Går så mycket fortare när det är lite folk i affären.


minigolf och grillning

Hej hej,

Dagen började med att telefonen ringer, det är från mitt gamla jobb som frågar om jag kan jobba imorgon 14-21.30. Hmm tänker jag fint väder och hade ju tänkt vara ledig imorgon. Men ja jag har ju inget särskilt planerat så sa att det gick bra. Så imorgon ska jag jobba.

Sen ringde Fia och frågade om jag var hemma så kom hon över en stund. Jätte kul att träffa henne igen! Vi pratade en stund. Hon har ju varit i spanien två månader och jag bara en vecka fusk ju ;) (nädå hon har ju faktiskt varit duktig och jobbat där) Me det var trevligt.

När Jonas hade kollat på F1 kvalet, som jag inte förstår hur det kan vara intressant, så cyklade vi till evedal och spelade minigolf. Ja vi cyklade faktiskt! Jonas köpte en cykel igår, trodde aldrig att han skulle vilja göra det. Men onyttig mat i en vecka har fått honom på bra tankar :P
Ännu roligare var ju att jag vann också :) Nu kom Jonas och skyller på att han hade en dålig dag och säger att jag måste skriva det...

På vägen hem funderade vi på vad vi skulle göra för mat. Kom fram till att det var bra väder för att grilla. Sen kom vi på att det är smidigare med en elgrill som man kan sätta på balkongen.Så på hemvägen körde vi förbi och köpte en. Cyklade hem och lämnade grillen och gick till Ica och köpte kött.
Då kom jag på att kan ju alltid ringa och höra med Annelie vad hon har för sig. Hon och Henrik var i Växjö denna helgen så de kom och gjorde oss sällskap med grillningen. Trevligt =)
Blev också en liten kvällspromenad.

Nu ska Sunni sova. *gäsp*
Godnatt

P.S kommer väl lite bilder från Gran Canaria så småningom, nån gång när jag har ork, tid och lust.... hmmHemma igen!

Har varit en vecka på Gran Canaria, Puerto Rico. Vi kom hem igårkväll.
Vi har haft det jätte bra och skönt att få koppla av helt och hållet en vecka. Kommer väl skriva lite mer om veckan och lägga upp bilder så småningom men just nu orkar jag inte.
Idag har vi tvättat undan nästan all tvätt och packat upp, plockat iordning och så vidare.
Och så kunde jag ju inte låta bli att köpa jordgubbar på ica idag när jag fick syn på dem! Jordgubbar är ju bara sååå gott! *MUMS*RSS 2.0