Magnus Bettnér- I ditt ansikte

Har ni sett det? Han är ju hur bra som helst!
Jätte rolig, förstår inte var han får allt ifrån. Var roligt igår när han var hos aftonbladet. De log ju lite de med men de verkade inte tycka att allt han sa va roligt, men jag tycker han har helt rätt och tycker han var rolig.
Har ni inte sett det så se det!

jippie snart fattar hon nog

Wilma älskar banan. Så idag provade jag att visa henne en bananbit och låta henne smaka en tugga. Sen tog jag Wilma och bananen in i buren och la bananbiten i matskålen. Och gissa vad, Wilma åt faktiskt av den! Men bara typ fem sekunder sen skulle hon ut igen.
Men lite senare när hon var i buren så hoppade hon till matskålen och smakade på fröerna! Det är första gången hon gjort det sen hon kom hit. Även nu när jag visade henne bananen i matskålen åt hon och stannade kvar ett litet tag och åt banan och pellets. Så hon börjar nog fatta att hon ska äta i buren.
Ett steg i rätt riktning! :)

Händer det bara mig?

Visst är det otäckt när man träffar någon som man känner ingen men ändå inte riktigt kommer ihåg vem det är eller kan placera. Tycker sånt händer mig ganska ofta, senast idag efter att jag hade haft träningspasset med barnen.  hmm.


kalas

Var ett tag sen jag skrev men har inte hänt så mycket. Jag har varit trött, fattar inte hur jag kan vara så trött hela tiden. Funderar nästan på o gå och kolla om jag har järnbrist eller något. Eller vad är det som är så populärt att äta nu, typ rosenrot? Det ska man väl bli pigg av? Men är lite skeptisk faktiskt.

Igår ringde vi till uppfödaren och sa att vi var oroliga för att Wilma inte åt något i buren. Men han trodde inte vi behövde vara oroliga. Han sa att hon är inte så dum att hon svälter ihjäl sig, blir hon tillräckligt hungrig så kommer hon äta och att vi kan ge henne lite mindre välling på morgonen. Så idag fick hon inte så mycket, men hon har inte ätit något i buren ännu men förr eller senare gör hon väl det.

Jonas familj var här idag och firade Jonas. Vi har ätit smörgåstårta och daimtårta.
Wilma brydde sig inte om  att det kom nya människor hit, hon var lika sällskaplig för det och hälsade gärna på dem. Det är ju bra att hon inte är rädd av sig.

Ska beställa lite pärlor från elises pärlatelje och något trevligt julmönster. Det är snart jul, tiden går alldeles för fort.  


Äter inga frön

Så ett litet inlägg till om Wilma, hon tar upp mycket av tänkandet och tiden just nu.
Idag ringde jag till uppfödaren och sa att vi inte sett henne äta något i buren. Jag blev förvånad över vad hon sa till mig.
Det var tydligen likadant med två av de andra ungarna med och de hade ju också ringt och frågat. 
Hon sa att alla ungarna hade ätit frön hos dem.
Hon sa också att hon kommer nog snart börja äta dem. Det får man ju verkligen hoppas! Tycker de borde kollat det lite noggrannare innan man får ta hem dem. När vi var där och skulle hämta henne så frågade jag ändå om de hade lärt sig äta frö och så.
Men som sagt är Wilma pigg och glad så det är säkert ingen fara. Men vi tänker ha koll på henne. Hon får ju välling morogon och kväll med, och när hon dissikerar päron och liknande får hon säkert i dig vätska också. Vätska måste hon ju ha fått för annars skulle hon definitivt inte vara så pigg som hon är. När jag har erbjudit henne vatten utanför buren och hon doppat näbben i vattnet men har inte druckit så då är hon ju inte törstig.
Men lite orolig blir man ändå när man inte haft en grå jako innnan och är lite osäker på allt. Även att vi har läst på ganska mycket. Pellets tror jag hon har ätit och även banan men det är när hon varit ute och gett henne det.
Men det blir säkert bra. Så länge hon är pigg är det säkert ingen fara.
Jag ska kolla nätet och lite forum där får man bra tips och råd.

Lite rörigt inlägg men orkar inte anstränga mig, jobbigt att träna förstår ni ;)

Tränat

Ikväll var jag och tränade, var längesen jag tränade sist. Men blir ju så när man jobbar kvällar ibland. Plus att jag kanske är en smula lat med ;)
Vi körde lite brun tekniker och sen sparkades vi i slutet, och då kände jag att det var längesen sen sist. Kommer säkert ha riktigt mycket träningsvärk imorgon eller rättare sagt i övermorgon. Då brukar det kännas mest.

haft personalmöte idag med och jag tycker inte att man blir klokare av dem. Snarare så blir det bara snurrigare. Eller är det bara jag som tycker så?


Wilma



Idag har jag varit ledig. Inte gjort så mycket egentligen.
Förstår inte hur jag kan vara så trött när jag har haft sovmorgon i två dagar, eller är det det som felet kanske?
Fia var här, kul att träffas! Vi spelade worms på datorn, det var längesen, men det var inget ljud. Måste fixa det.

Nu är det väl dags för Wilma att få sin välling.
Hon tror tydligen att meningen med äpple och päron är att dela det i så många små delar som möjligt och slänga runt omkring sig. Nu sitter hon och dissikerar en brocoli bit. Men har inte sett henne äta inne i sin bur ännu. Har inte gett henne så mycket utanför buren, mest lite fruktbitar. Kanske inte ska göra det heller, så hon förstår att hon ska äta i buren? Har inte sett henne dricka något vatten heller, men det måste hon ju ha gjort för annars skulle hon väl inte vara så pigg som hon är. Jag erbjöd henne vatten förut men hon ville inte ha, skulle hon varit törstig borde hon ju druckit. Hmm, får hålla koll på henne.
Duschade henne med blomsprutan idag på morgonen. Hon verkade inte så förtjust i det, men tror hon är van. Har för mig att uppfödaren sa att de hade gjort det.

Imorgon är det personalmöte.

Nu är det vällingdags och kanske sovdags.

fått hem vår bebis!

Idag var vi och hämtade vår grå jako, Wilma! Hon är så söt.
Bilfärden hem på två timmar gick bra. Hon såg inte särskilt rädd ut och satt på pinnen i transportburen. När vi kom hem flyttade vi över henne till hennes bur. Hon hoppade upp på handen och in i buren utan problem.
Hon fick vara i buren ett tag för att se sig omkring och så. När vi öppnade burdörren och skulle ta ut henne kom hon direkt och var inte rädd för oss. Så hon har fått sitta på våra axlar ett tag och vara med.
Mela, Christian och mamma var här, de var nyfikna och hälsade på Wilma.
Nyss fick hon sin välling vilket var mycket uppskattat.
Nu sitter hon i buren igen för att vänja sig så hon vet att det är hennes hem. 
Även fast hon kommer få vara med oss utanför buren när vi är hemma, men när hon är själv så måste hon ju sitta inne i buren. 
Än så länge är hon tyst och har inte sagt mycket, men det är väl kanske för hon är lite blyg fortfarande.

Ett hyss har hon dock redan hunnit med, men jag skyller det på Jonas. Han höll henne mot min datorskärm så hon skulle synas i webcamen. Då började Wilma gnaga lite och fick loss en liten gummibit. Men hon åt ju inte upp den iaf.
ajabaja!

  

onoff=segt!!

Nu börjar jag bli ganska så irriterad på onoff. Lämnade in min kamera för säkert över en månad sen och har fortfrande inte fått tillbaka den. De ska ju inte ens laga den. Så hur lång tid ska det ta att skicka tillbaka en kamera egentligen?
Tur att de inte ska laga den med, då hade jag väl inte fått den innan jul.


Grr Idol

Nu blir jag sur.
Sitter och kollar på idol. Juryn säger "du behöver droppa några kilon"
Vaddå, det ska väl dom skita i hur de ser ut, det är en sångtävling och ingenting annat.
Han gick vidare. Men iaf, tycker inte man ska säga så. En artist borde få se ut hur som helst.
Någon som fattar vad jag menar?

Paket från gojskoj

Vi beställde lite grejjer till vår grå jako förra veckan. Idag kom paketet! :D
Trick leksakerna var det Jonas som ville ha, så får väl se om han kan lära henne några trick.
Det tar inte jag på mig iaf ;)


Gojskoj är en bra sida att beställa saker ifrån till sin fågel :)


6:e sinne

Var på stan en liten runda och kom nyss hem.
Men när jag var på väg till bussen och skulle åka hem så tänkte jag på lillasyster. Undrar vad hon har för sig, kanske ska ringa och kolla så hon lever, var ju evigheter sen jag pratade med henne.
Tar upp mobilen och letar upp telefonnummret och när jag precis har hittat det och ska ringa ser jag henne komma framför mig.
Nästan lite läskigt sånt där, man tänker på någon och så får man syn på henne.

svävande jordglob

En sån här köpte jag till Jonas.



Grattis!

Igår fyllde Jonas 25 år. Grattis!!
Vilket vi firade med att han var i skolan och jag jobbade ;)
Nej då, han kom och hämtade mig när jag slutade jobba. Åkte hem och gjorde oss iordning. Sen var vi och åt på Akropolis, gott.
Sen när vi kom hem fick han sin present av mig. En svävande jordglob, mycket häftig måste jag säga. Och han gillar lite udda saker :) Sen kollade vi på film på kvällen.
En mysig kväll =)

Vi ska fira med hans föräldrar om två veckor.

kantareller

Idag var mormor och jag i Bohult och letade efter kantareller. Trodde inte vi skulle hitta särskilt många.
Men det finns ju hur mycket som helst! Vi gick inte särskilt långt men hittade massor ändå. Tror inte jag har plockat så mycket svamp på en och samma gång förrut och inte på den sträckan.
Det var kul, men det är ju inte lika kul att rensa dem. Vi rensade ganska många när vi kom hem till växjö igen men inte allt, klockan blev mycket. Jag måste ju upp och jobba imorgon.
Här är lite bilder på kantarellerna, men vi hittade drygt två "lingon"spannar till sen efter att jag tagit kort.
Bilderna är tagna med mobilen så de är kanske inte de bästa.


Lite bilder

Här är några av bilderna som fanns på mobilen, men inte i tidsordning.

   
En morgon(några veckor sen) när jag tittade ut genom fönstret ser jag lekplatsen åka förbi... de har inte satt dit någon ny ännu. Men det kommer väl.


Ricke är glad!


Jonas pyntar granen, tror det är förra julen.


Söta fåglar vid trummen.

     
Norrköping, från i sommras.

     
Detta är nog från samma dag på hemvägen. Kommer inte ihåg vad slottsruinen heter.


Datorn fixad

Jonas kunde fixa min dator igårkväll :D
Tydligen var det ett programeringsfel i windows vista så man ska egentligen inte kunna göra så. Men det fanns nåt på internet som fixade till det igen. Fattade inte riktigt vad Jonas gjorde. Men jag är glad att han kunde hjälpa mig :)

Datorproblem

Jag skulle föra över bilderna från min mobil till datorn. Så innstalerade det programmet och la över bilderna, det gick bra. Det var några filer som jag inte kunde öppna så då tänkte jag att de kanske går att öppna med något annat program och testade. Det borde jag inte ha gjort, för tydligen så ändrades alla genvägar på skrivbordet att de ska öppnas med det programmet och då fungerar det ju inte. Nu vet jag inte vilket program de öppnades med från början heller så jag kan inte ändra tillbaka. Inte bra!
Förhoppningsvis så kan Jonas fixa det imrgon, men ikväll jobbar han.


bilder på grå jako ungarna

I lördags var vi och hälsade på fåglarna igen och oj vad stora de hade blivit sen förra gången. Nu har de lärt sig att flyga och äta. De älskar att smaka på fingrarna, men de tar bara försiktigt och känner så det gör inte ont. Om två veckor ska vi hämta vår Wilma. Ska bli så spännande. Den kommer vara vingklippt när vi får hem henne. Så att man ska kunna få in henne i buren utan att behöva springa runt och jaga den och förstöra förtroendet ibörjan.
Här är lite bilder.












Nintendo kväll

Igår var vi och hälsade på fåglarna igen. De hade blivit stora. Tänkte jag skulle lägga upp lite bilder men det fungerar inte nu så jag får väl försöka sen igen.

När vi hade kommit hem från Borås så gick vi till Annelie och Henrik. Vi spelade det gamla hederliga 8-bits nintendot och självklart super mario bross 3. Det är ju det bästa spelet som finns! Var längesen jag spelade det och det märktes, banorna hade ju blivit mycket svårare än vad de var förr. ;)  Vi satt och spelade i flera timmar, när vi var på sista världen i en  borg så var vi riktigt trötta och gav upp. Hade inte klockan varit så mycket så hade vi säkert klarat spelet. Tror klockan var lite över halv två på natten. Så var väl inte så konstigt att vi var trötta. Vi hade ju stigit upp lite tidigt på morgonen med och åkt till Borås. Men det var kul, en trevlig kväll!

Idag har jag varit på instruktörsmöte. Jag trodde vi skulle sitta och prata om lite olika saker. Så jag sov länge på morgongen och tog ett äpple som frukost innan jag åkte dit.
Det blev inget stillasittande möte inte, på med dräkten och så började vi träna. Gick igenom många olika tekniker i detalj, trots att vi inte körde så hårt så blev man ändå trött och svettig.  Ångrade lite att jag inte hade ätit mer till frukost. Men det gick bra ändå. Nyttigt att gå igenom teknikerna så grundligt så man börjar tänka och se så de verkligen fungerar.

kålpudding.

Nu ska jag snart till jobbet. Måste bara äta lite först med. Har inte gjort så mycket nu på förmiddagen. Men jag har lagat mat som står i ugnen. Kålpudding, tror aldrig jag har ätit det förrut. När jag jobbade på mitt förra jobb för någon vecka sen så lagade jag det till henne. Tänkte att jag måste prova att göra det hemma en gång och se om det är gott ju. Kålpudding är väl typisk svensk husmanskost? Eller ja förr var det väl säkert vanligare, tror inte det är så vanligt nu. Eller. 
Får väl se om det är gott, tror det är färdigt nu.

ju-jutsu

Och så ett litet positivare inlägg med =)

Fick hoppa in och hålla i ett träningspass idag. Ju-jutsu, knattar nybörjare. Det var deras andra ju-jutsupass. Alltså de yngsta barnen. De är så söta.
Det gick jättebra, trots att jag bara kom fem minuter innan passet började. Slutade jobbet vid fyra och bussen var försenad. Träningen började 16.45. Så hade inte hunnit planera heller.
Men det gick bra ändå. De fick prova på fyra ganska lätta tekniker, men svårt när man är liten att hålla koll på allt. När de skulle göra alla fyra tekniker i slutet av passet blev det nog lite ihopblandat här och där. Det är ju förståligt.  Men tror ändå de tyckte det var kul att få lära sig några olika tekniker. Och sen så lite lek med förstås. De verkade nöjda, glada och trötta efteråt. Så det var ju bra. =)

Roligt roligt.

Onoff- tänker inte handla där fler gånger!

Lämnade ju in min kamera för ett tag sen för att batteriluckan hade gått sönder. Det verkade ju inte vara några promblem. Jag visade garantin och hon nickade och tog emot kameran. Inga problem
Så fick jag ett brev från onoff idag där det stod så här

"Vid undersökning har vi funnit att er apparat har varit utsatt för: åverkan
Detta medför att normal garanti/försäkring inte gäller.
Kostnaden för att reparera er inlämnade produkt kommet att bli 1785 kronor.

Var god meddela oss om ni vill ha den lagad enligt ovan eller om ni vill att vi skickar tillbaka den oreparerad mot en kostnad av 400 kr eller om ni vill att vi ska skrota den utan kostnad för er."

De är ju helt knäppa!
Detta är ingen värsting kamera, utan ganska billig den kostade 1998 kr.

För det första
Jag kommer få betala 400 kronor för att överhuvud taget få tillbaka den, och då inte ens lagad. Och det sa hon ingenting om när jag lämnade in den, Har de inte skyldighet att informera om det?? Att det kan komma att kosta något.

För det andra
Det kostar 1785 kr att laga en batterilucka(en sån lucka kan inte kosta mer än 20 kr om ens det) på en kamera som kostade 1998 kr som ny. Det låter helt orimligt. Och jag tror inte att arbetet kan kosta så mycket, om jag hade en lucka skulle jag kunna sätta dit den på 5 minuter.  Teknikerna måste ha bra timlön där

För det tredje:
Varit utsatt för åverkan..... Tror de att jag har slängt den i golvet eller? Det har jag inte gjort. Kameran fungerar felfritt, utom att luckan är sönder, tror inte att någon tar sönder en batterilucka medvetet på en kamera som fungerar.

Nej där tänker jag inte handla fler gånger.
Hon kunde ju ha sagt när jag lämnade in den att garantin inte gäller och på ett ungefär vad det kan kosta.

Nej, de kommer inte få laga den åt mig. Tänker gå till någon annan affär och fråga om de har en lucka eller kan fixa det. Annars funkar det utmärkt med eltejp.


trött

Kom nyss hem och är så trött i huvudet. Har varit på personal-möte, och det blir väldigt mycket prat hit och dit samtidigt från olika håll. Vet inte om vi kom fram till något vettigt :P Tog bussen till jobbet och den var försenad, irriterande. Så jag kom ca tio minuter försent, men vi börjar ändå mötena med att äta så det gjorde väl inte så mycket. Men känns lite dumt ändå.

Tänkte att jag ska träna ju-jutsu ikväll. Hoppade över förra träningen för jag var förkyld, men nu känner jag mig inte förkyld längre, nyser lite då och då bara.  Så tror inte det spelar någon roll om jag tränar nu.I

Igår träffade jag Fia. För en gångs skull var vi lediga samtidigt. Annars har vi väldigt dålig timing med våra scheman, den ena slutar jobba när den andra börjar och aldrig ledig på samma dag. Trevligt, trevligt. 

Undra om jag ska ta och städa lite nu, eller pärla, eller lägga mig ner och ta en liten tupplur. ole dole doff... 
ja, får se vad det blir.
 


Nybörjar träning

Jag ska ha hand om nybörjare barn- gruppen denna terminen. Idag var första träningen, alltid lite nervöst första gången. Men det gick bra. Det var ett tio-tal barn som kom så det var ju hanterligt =)
Vi hann köra igenom fyra olika tekniker och gjorde lite annat roligt med. Så får väl hoppas att de tyckte det var roligt och kommer tillbaka nästa vecka med. Jag har två hjälpinstruktörer med så det kommer säkert bli bra.

Stenladan

Så är det redan måndag igen, visserligen ledig idag. Igår gjorde jag ingenting vettigt alls, kanske kan förklaras med att vi var ute i lördags så jag kände mig seg igår. 
Ricke var här i lördags, jag jobbade visserligen till 21.30, men jonas och han hade väl trevligt. När jag kom hem så var det bara att hänga på dem =). Jag var så förståndig så jag stoppade i mig en macka iaf innan vi gick till stenladan. Nära och bra till stenladan. Ricke var väldigt underhållande =) Tog sin lilla tid att ta sig till stenladan, inte för att det är långt att gå, utan för att det blev en massa omvägar. Var inte så jätte mycket folk på stenladan men det var rätt okej ändå. Men vi var där inte så länge. Tog lite tid att ta sig hem med, men roligt va de. Så de blev sent i säng på lördag och sovmorgon på söndag. Förkyld blev jag med.
Tyvärr är ju min kamera på lagning så kunde inte ta några kort. Tog nåt kort med mobilen men nu är minnet fullt på den. Så nu måste jag leta upp cdn och det så jag kan lägga in bilderna på datorn. Vet inte var jag gjort av cdn. Men någonstans är den ju säkert....frågan är ju bara var 


RSS 2.0