GojskojIdag körde vi till Gojskoj och köpte lite leksaker till Wilma. Många saker som hon får gnaga sönder köpte vi till henne och en fodergömma, den längst upp till vänster. Man lägger i en godsak och för att få tag i den måste hon snurra på de olika nivåerna så att den ramlar ner. Så nu har hon lite att klura på.

Gojskoj är så bra för hon köper hem fågelleksaker och testar dem sedan så att de är ofarliga för fåglarna att leka med och även så att de inte är gjorda av farligt material. Många saker som är avsedda för fåglar är ofta inte alls bra egentligen. Dessutom har hon så många olika roliga saker, går inte att jämföra med t.ex. Arken. Har beställt från henne många gånger men det var första gången som jag var i butiken och tittade =) 


Tillbaka till civilisationen

Idag kom vi hem från sommarstugan igen. Har varit där sen i måndags, så skönt. Vet inte varför men jag har mycket mer energi när jag är där än här hemma. Mer syre i luften där kanske, eller för att jag trivs bättre ute i skogen. Men när man är där känner man sig lite bortkopplad från världen, ingen TV, ingen dator, och knappt någon täckning på mobilen.
Vi har varit ute mycket, plockat blåbär och kantareller. Finns jätte mycket bär! Det är roligt att plocka men inte lika kul att rensa det sedan. Nu har vi fyllt upp frysen ännu mer.
Vi upptäckte att Wilma är väldigt förtjust i röda vinbär, så det plockade vi också lite och tog med hem.


Kantareller

Wilma äter vinbär ute

Massor av bär

Måste rensas också

Gunga gungstol. Mormors mumsiga tårta.


Upptäckte att jag inte vet var min jacka är. Hoppas att den är kvar i sommarstugan annars vet jag inte alls var den är. Det jobbiga är att mina nycklar ligger i jackfickan. Men den kommer nog fram, brukar mina saker för det mesta göra.


FilmIdag cyklade vi till Hemmakväll och jag införskaffade mig en egen äkta DVD av Twilight. Det råkade även följa med tre filmer till hem. Jag hade tänkt kolla på Twilight ikväll, men nu är det ju redan kväll och nu ska jag kolla på "Beeing human" en serie som går på SVT1 som jag följer.

Jag har också tänkt packa ikväll, det som jag ska ha med mig till sommarstugan imorgon. Så slipper jag göra det imorgon så kommer vi iväg lite tidigare förhoppningsvis. Jag ska träna med imorgon innan vi åker.
Det är ju  också Tingsrydsmarknad Månd.Tisd. Funderar på om man skulle åka dit med en runda imorgon.
Får väl se vad som händer.

Nu ska jag iaf äta lite och kolla på TV.

Vad har du glömt göra idag?

Hihi så glad jag blir. Tydligen är jag inte ensam om att hela tiden glömma bort var jag lagt min plånbok. Trodde att det bara är jag som är så glömsk och slarvig. Men det finns fler än mig, jag läste på aftonbladet att man glömmer ca tre saker per dag som man skulle gjort. Här är de 20 vanligaste hämtat från aftonbladet.se.

Listan: De 20 vanligaste saker vi glömmer

1. Att dricka kaffe/te, som sedan kallnar

2. Var du lagt nycklarna -händer mig med jämna mellanrum

3. Vad du skulle handla - jag har inköpslista

4. Ta ut tvätt ur tvättmaskinen

5. Att ta ut maten ur frysen

6. Ladda mobilen /i Pod

7. Att inte svära inför barnen

8. Fylla på toapapper -händer ofta, men J kommer ihåg det

9. Var du parkerat bilen

10. Vännernas barns födelsedagar

11. Vattna blommor

12. Din ålder -japp

13. Vännernas födelsedagar

14. Spela in ditt favoritprogram

15. Bröd i brödrösten

16. Tacka för senast

17. Vännernas barns namn

18. Köpa mjölk

19. Låsa bilen

20. Var du lagt plånboken -händer hela tiden

Källa National-Lottery/ Daily Express


High chaparral


Igår var vi på High chaparral. Det var lite tråkigt väder, det regnade ju. Men framåt eftermiddagen var det finare och då var det mysigt att gå omkring där och titta. Det var väldigt mycket folk där, vi stog i kö ca 30 min innan vi kom in och då hade de ändå haft öppet i 11/2 timme. Trodde inte att det skulle vara så mycket folk.
Vi åkte såklart tåget, kollade på show och gick runt och tittade på de olika ställena.Collage- östersjöfestivalen

Här är ett litet collgae till, alla bilderna är från helgen här med. De flesta tagna på Östersjöfestivalen.

Söta djur

Nu är vi hemma igen. Vi kom hem igår. Handlat och tvättat har vi gjort. Nu behövs det väl bara städas med.
Jag har gjort ett collage på de söta djuren, alla bilderna är från helgen.

Fiskelycka?

Nja inte riktigt kanske.
Vi är fortfarande kvar i olofström. I eftermiddags begav vi oss ut för att fiska. Jag har knappt aldrig fiskat förr endast ett par gånger. Jag är nog lite för mycket djurvän för att fiska egentligen. Först tycker jag så synd om maskarna, när man trär på dem på kroken. Sen när jag får napp tycker jag så synd om fiskarna som inte kan andas när man drar upp dem och det är så otäckt att döda dem. Jag försökte en gång, men jag blev så rädd när den började sprattla så Jonas fick hjälpa mig med den också. Det var lättare att dra bort kroken försiktigt och kasta i dem i vattnet igen.
Men sånt är ju livet, jag äter ju kött eller fisk varje dag så att fiska dem själv och döda är ju egentligen inte värre än att gå och köpa fisk i frysdisken och tillaga dem.

Men vilket fall som helst fick vi inte så mycket napp. Fem små abborrar och en som var lite större. Vi kastade iof tillbaka ganska många med för vi tyckte de var för små. Men det var  kul iallafall. Vi höll inte på så länge. Det duggregnade lite hela tiden men sen började det regna mer så då åkte vi hem igen.

Ikväll har vi varit på Valhall ett ställe högt upp så man har jättefin utsikt över hela sjön. Väldigt vackert är det. Brant och stenigt är det också så lite försiktig får man vara. Förr i tiden gick de dit och puttade ner de gamla och sjuka ner för stupet ner i sjön. Taskigt.

Nu ska vi väl ta och steka till vår fångst och äta lite kvällsmat. Jag har ätit smultron, hallon och blåbär ute så jag är inte så hungrig egentligen.

Trevlig kväll!

Östersjöfestivalen

Nu är vi i Olofström vi kom hit i torsdags kväll.
Igår, fredag var vi nere i Karlshamn på Östersjöfestivalen och tittade runt lite. Det var ganska varmt att gå runt där men kul ändå. Det fanns stora ballonger som man skulle vara inuti och ballongen var ute på vattnet. Såg häftigt ut, hade nästan lust att prova, men kände mig lite för stor för det. Var ju bara små barn där. 
Jag köpte ett halsband och ett parörhänge, och lite naturgodis. Är inte så förtjust i marknadsgodis, bara endel sorter som är goda. Jonas lurade upp mig i en karusell med en sån som gungar från sida till sida och snurrar hela varvaet runt så man sitter uppochner. Den var inte läskig, men efterråt mådde jag illa. Förstår inte det, förr kunde jag åka massor av saker som bara går runt runt. Nu blir jag illamående jättelätt. 
När vi var nöjda efter ca 3-4 timmar åkte vi tillbaka igen.  
På kvällen var vi hos Ricke en stund, innnan vi tog bussen till Karlshamn igen. Då gick vi runt där lite till, Jonas o Ricke kastade boll och vann varsin snygg slips.
Jag klättrade på en klättervägg, jag var inte så duktig som jag trodde att jag skulle vara :P Det var ju skitsvårt!
Sedan åkte vi hem igen och la oss. 

Idag har det regnat till och från hela dagen så mest varit inomhus. Wilma verkar trivas bra här och är inte alls rädd. Nu har hon en liten större bur att vara i också, den är dubbel så stor som transportburen. Det är den gammla buren som jag hade undulaterna i.  Så nu har hon lite bättre plats att sträcka ut vingarna på och leka. Men hon har varit lugn idag, mest suttit och pratat lite. 
Nu ska vi snart äta grillad fläskfilé och potatissallad.  

Ska lägga upp lite bilder sen när jag kommer hem. Har ju som vanligt kamera men ingen sladd med mig.

Halvblodsprinsen

Bild googlad
Vi har varit på bio och sett Harry Potter och halvblodsprinsen. Åh den var så bra, jag älskar ju alla böckerna och filmerna är också bra. Tycker de har lyckats bra med filmen, så längesen jag läste boken nu ju annars hade jag säkert klagat på att de glömt massa viktiga detaljer.  Men som sagt jag tycker filmen var bra, den var lång men det märkte man inte när man satt i biosalongen. Den var inte lika spännande som boken är, men den var lite rolig, lite småskämt här och där som man skrattade åt.

Den får  av fem stjärnor av mig.


Att bestiga ett berg......eller en datorstol, det är svårt det, iallafall om man är en liten fågel och inte kan flyga ännu.
Hon brukar försöka klättra upp för att komma upp till oss. Men hon har aldrig lyckats, förrens igår, då hon plötsligt satt i mitt knä och jag visste inte hur hon hade kommit dit. Idag lyckades hon göra om samma sak igen.
Smart fågel som lär sig.


Twilight- böckerna

Dessa böcker läste jag för ett tag sen men inte blivit av att jag skrivit om dem förrens nu. Men de är absolut läsvärda. De är verkligen bra, bland de bästa jag har läst. Jag brukar inte vara förtjust i vampyrböcker och hade inte så stora förväntningar. Men så fel jag hade. Jag sträck läste alla böckerna och hade mycket svårt att slita mig från dem.
De är ganska lättlästa så det går ganska fort. Det är en serie på fyra böcker av Stephenie Meyer.
Har man inte läst dem så gör det genast! Man blir helt förälskad i böckerna.


Om jag kunde drömma- första boken
I första boken flyttar Isabella Swan till forks. Hon tror att hennes liv kommer bli tråkigt och hon gillar egentligen inte staden. Hon träffar på Edwan Cullen som är mystisk. De blir kära och Isabella får så småningom veta att han är en vampyr. Livet blir helt plötsligt farligt.

När jag hör din röst- andra boken
Isabella träffar på en vampyr som är ute efter att döda henne.
Edward lämnar Isabella för han tycker det är för farligt för henne att träffa honom, och hon blir helt knäckt.
Hennes bäste vän Jacob döljer något för henne och han vägrar berätta vad det är.

Ljudet av ditt hjärta- tredje boken
Bella är återigen i fara, en ondskefull vampyr är på jakt efter henne för att hämnas.
Hon måste välja mellan sin älskade Edward och sin bäste vän Jacob.

Så länge vi båda andas- sista boken.
Bella och Edward gifter sig. Smekmånaden slutar inte alls som de har tänkt sig. 
Hon ställs inför ett svårt val, att fortsätta vara mänsklig och levande eller att sluta sig till vampyrerna och då förlora sin familj och alla sina vänner. Än en gång tvingas de möta den hänsynslösa Volturi.

Alla fyra böckerna får   av fem stjärnor av mig.


Skogens blåa guld...Idag åkte vi ut i skogen och plockade blåbär. Gott, gott. När vi hade fått ihop ungefär fem liter så släpade Jonas mig därifrån. När jag väl har börjat plocka så har jag väldigt svårt att slita mig. Efter några stycken "bara lite till och snart" så (om jag ska vara ärlig) tog han till ett bra knep, han tog hinken och gick mot bilen. Så då hade jag ju inte så stort val än att följa efter för jag hade ju ingenstans att lägga bären i längre.
 
Tur var kanske det för sedan började det ösregna.

 Vi har gjort blåbärspaj och ätit upp den också. Lagt några blåbär i kylen och resten i frysen.
*mums*


Lyxmat för vår lilla fågelIkväll fick Wilma samma kvällsmat som oss på en egen tallrik och fick äta med oss. *Lyxigt* Hon var riktigt snäll och höll sig till sin tallrik. Ost älskar hon så den försvann snabbt. Det är egentligen inte så nyttigt för henne. När hon hade ätit en liten stund och va mätt så lekte hon mest med maten och då hamnar den lite var som helst. Så nu har vi lagt i den i en matskål och ställt i hennes bur så får hon slänga runt det där om hon vill.
 
Kanske borde tillägga att hon aldrig brukar få så mycket "människomat" på en och samma gång. Ibland får hon en smakbit av det vi äter inne i hennes bur. Sallad och frukt brukar hon ju få en skål med, men det är ju nyttigt även för henne.  


Klantigt

Jag insåg nyss ett stort misstag med alla jordgubbarna jag köpte för några dagar sedan och frös in. Vet inte riktgit hur jag tänkte, eller rättare sagt jag tänkte inte. Jag tänkte bara: jordgubbar=gott= bra att ha i frysen.
Så när jag kom hem med dem så slängde jag ju bara in dem i frysen i fryspåsar.
Men nu när jag skulle använda jordgubbarna och göra smoothie insåg jag att jag rensade ju aldrig dem. Och det blir kanske inte så bra om man mixar ner det gröna med. Så nu måste jag ju först tina, sen ta bort det gröna innan jag kan använda dem.
Inte så smart...

Nu ska Wilma och jag kolla på TV, andra avsnittet av beeing human som J har spelat in åt mig =)

Semestertider!

Wihii!! Nu har jag semester!!
Så konstigt det känns. Undra vad jag ska göra de kommande fyra veckorna. Ta det lugnt och vara allmänt lat låter väl som en bra idé?
Jag har funderat ut lite på vad jag vill göra. Jag vill åka till High chaparall, gränna o äta polkagrisar och beroende på väder vill jag nog till Öland och Halmstad igen.
Sen så ska vi väl hem till Jonas föräldrar några dagar, och tydligen är det Östersjöfestivalen nästa vecka. Så kanske ska dit någon dag. Sen så vill jag ju till sommarstugan några dagar med. Hmm undra hur man ska få ihop allt. Men det blir säkert bra.

Men man måste ju....

bild googlad

9,5 timmar kvar...

...tills jag har semester. 
Nu ska jag snart till jobbet. Sista arbetspasset och sen har jag semester! Jag har inte förstått det ännu att jag ska vara ledig i fyra hela veckor. Min första riktiga semester. Häftigt.

Wilma pratar

Wilma och jag har precis druckit jordgubbssmoothie. Hon fick det sista som var kvar i botten. Hon tyckte det var väldigt gott. Just nu sitter hon och tuggar sönder sugröret. Jag är glad så länge hon sysslesätter sig med det och inte försöker komma åt alla mina sladdar.
Jag filmade Wilma idag på morgonen innan vi tagit bort skynket. Hon brukar prata mycket innan vi tar bort det. Men går man in i rummet så tystnar hon direkt. Så jag filmade buren på avstånd.
Men tyvärr sa hon inte så mycket, mest "Wilma" och något mer. Hon kan säga ganska mycket nu annars. Jag orkade inte filma särskilt länge.
Hörs det vad hon säger?


Ice age 3

bild från sf.se
SF Bio: Ice Age 3 (sv tal)Nu har vi varit på bio och sett Ice age 3. Den var rolig faktiskt. Manny och Eliie ska bli föräldrar.
Sengångaren Sid är ju min favorit, han känner sig utanför och skaffar sig barn han också. Vilket var svårare än vad han tänkt sig. Ekorren som jagar ekollonet har fått en konkurrent, men jag tycker inte de är så roliga längre. För mycket av det goda kanske. Buck är cool en ny karaktär i filmen som kommer till undsättning när Sid har hamnat i klister.

En bra film ganska rolig, men jag har tröttnat på ekorrarna.
Den får   av fem sjärnor.


KanelbullarDet blev goda kanelbullar. Nu ska vi kolla på TV, "extrem överlevnad". Han ska bli strandsatt på en öde ö i stilla havet i detta avsnitt. Men han överlever nog, det brukar han alltid göra.
Imorgon ska jag upp tidigt och jobba. Jag som har lagt mig så sent och stigit upp sent senaste dagarna kommer väl vara jätte trött när klockan ringer. Men bara tre dagar kvar och sen har jag semester!

Jag är med och tävla om Läppglans i form av CupcakesVar med och tävla hos Lenas recept om Läppglansen i form av Cupcakes, från Presenter Med Stil. Tävlingen håller på tills den 10/7


Jordgubbar och Poker


bild googlad

Fick en sån bra idé och tips från en på jobbet i Tisdags. Hon sa de hade billiga jordgubbar på Citygross och att hon skulle köpa några liter och frysa in. Det är ju smart, varför har jag inte tänkt på det själv. Jag brukar köpa frysta jorgubbar och göra smoothies av ibland. Men det blir ju bättre och köpa färska och själv frysa in, slipper man ju det extra sockret som är i de frysta förpackningar som man köper och jag tror det blir godare med. Dessutom blir det säkert några koronor billigare.
Jordgubbarna på citygross kostade bara 10kr/ litern. Och goda var de också, så jag köpte sex liter. HIhi så nu har jag massor av jordgubbar :D Finns ju nästan inget bättre än jordgubbar! De är både nyttiga och goda.

Igårkväll var vi på pokerkväll. Vi var inte så många  typ sex stycken men det är rätt lagom. Det gick inte så bra för mig, hade lite otur. Jonas vann ena rundan. Vi spelade två gånger.  Men det var trevligt men det blev lite segt i slutet. Så när vi kom hem sen så slockande jag så fort jag hade lagt mig i sängen. Det är kul och spela poker med riktiga människor lite annat än om man spelar på datorn.

Nu ska vi göra pizza och sen blir det nog bullbak.


Blöt allsång

Vi cyklade till Linné parken det skulle vara allsång där. Det kan väl va lite småtrevligt tänkte vi. Det var mycket folk där. Ganska skönt ute var det ju också, även att inte solen sken. Men Växjövädret sviker aldrig. Efter en liten stund börjar det ösregna. Många står där i kortärmat och tunna byxor. Inklusive jag, hade ingenting annat med mig inte ens en liten kofta. Vi ställde oss först under ett träd som gav lite skydd, sedan sprang vi in i domkyrkan som många andra också hade gjort. Men när vi kom in där såg jag redan ut som om jag hade tagit mig ett dopp i sjön. Vi väntade en stund men det fortsatte regna. När vi gick ut igen så regnade det fortfarande och folkmassan hade krympt. Vi tog våra cyklar och cyklade hem i regnet. Alldeles blöta var vi när vi kom hem igen.
Tycker lite synd om de på scenen som ser allt folk bara försvinna, kan ju inte vara så kul att uppträda då.

Min coola radioVi cyklade till MediaMarkt för att Jonas skulle köpa en Ipod. Vi kom hem med en radio.
Jag fick syn på denna radion och tyckte den var cool. Vanlig enkel radio och inget annat. Jag har funderat på att köpa en liten radio att ha på köksbordet. Så denna var perfekt. Tycker "knapparna" var häftiga, likadana som det var på mammas, Lp/radio/kasett-spelare.
Nu lyssnar jag på radio =)

Jag blev nöjd med köpet, men Jonas håller nog inte riktigt med mig ;)


EFIT 5:e juli

Ett Foto I Timmen 5:e juli
Kl.11

Det blev en lång sovmorgon idag. Och när vi äntligen
steg upp och tog bort skynket från buren var Wilma förstås redan
vaken sen länge.
Kl.12

Sen frukost, havregrynsgröt.
Kl.13

Precis kommit ner till stan och parkerat cykeln.
Kl.14

Hemma igen.
Kl.15

Varit på Ica och handlat lite.
Kl.16

Makaronipudding som ska in i ugnen.
Kl.17

Ute och går, hittar massa söta humlor men de rör sig fort och svåra att
ta kort på.
Kl.18

Nu är vi nästan hemma igen. Mycket körsbär på dagisets träd,
undrar om det är lika många hemma hos mamma. Ska nog åka dit och sno några.
Kl.19

Jordgubbar med mjölk. Mums!
Kl.20

Wilma med flightsuit på sig. Andra gången hon har den på sig
och hon försöker bita bort den. Men det lyckades bra att distrahera henne med
nachochips.
Kl.21

Kollar på tv, "Beeing human"
Verkar vara en ganska bra serie. Jag är lite inne på
vamyrer och varulvar nu.
Kl.22

Sätter mig vid datorn en stund.
Kl.23

Fortfarande vid datorn och Wilma är såklart med.
Kl.00

Dags att göra sig ordning för sängen.

Det var ännu en Efit dag det.  

Halmstad

Nu är vi hemma igen från Halmstad. Vi har varit där i två dagar. Det har varit strålande väder, soligt hela tiden inte ens ett moln. Härligt!
Vi kom dit igår och åkte till Tylösand och la oss på stranden och badade lite. På kvällen åkte vi till Falkenberg till Vallarna och tittade på "Virus i bataljonen". Den var riktigt rolig tycker jag, bättre än förra årets föreställning. Så den kan jag rekommendera att se.
Idag har vi också legat på stranden hela dagen och latat oss till klockan fyra då vi började bli lite hungriga. Vi badade lite mer idag, det var väldigt skönt i vattnet. Annars brukar jag frysa för det mesta. Igår såg vi på en skylt att det var 24 grader i vattnet och 27 i luften. Vet inte om det stämde med det borde det väl göra, och idag var det minst lika varmt. Helt perfekt.
Det som är lite jobbigt där är all sand. Det kommer ju sand överallt och inget gräs finns det att ligga på. Men man kan ju inte få allt =)

Borde stannat en natt till i Halmstad, när man närma sig Växjö ser man att det har regnat och det kom ju någon regnskur till ikväll. Åskat har det tydligen också gjort här berättade mamma.


Scenen på vallarna

 
God banana split.


Hemmagjord AC

Jonas tyckte att det var alldeles för varmt inne i lägenheten och ute var det ju minst lika varmt, så att öppna fönster hjälper ju inte direkt. Så han hittade på en liten egen uppfinning för att det skulle bli något svalare i rummet.


Läskflaskor med Is i som han knöt fast på golvfläkten.

Vet inte om det blev svalare, kanske någon grad. 

RSS 2.0