Skansen och Gröna Lund

Uppe tidigt idag, steg upp någon gång mellan 7 och halv åtta. Gjorde oss iordning och gick ner och åt frukost.
Sen begav vi oss ut och skulle prova Stockholm tunnelbanor. Hade ju letat upp närmsta tunnelbana från hotellet igår så dit hittade vi. Gick inte så jättemånga olika härifrån så inget svårt att hitta rätt till centralen. Men där fanns det lite mer att välja på, och se till så man åkte åt rätt håll. Men vi hittade rätt, så duktiga vi är.
Men missade precis en buss så vi bestämde oss för att gå sista biten ca 20-30 min promenad.
Det var till Vasa museét vi skulle till.
Ingen liten båt precis! Så mycket arbete de la ner på båten och så skönk den nästan direkt, snopet!
Efter Vasa museét gick vi till aqvarium, fanns inte så jätte mycket där men hittade små små minigrodor de var ju inte ens en centimeter stora, men gulliga var de.
Sen gick vi vidare till skansen och strosade omkring där och tittade på djuren och lite så. Fanns små söta undulater och stora fina ugglor (fick inte ta med mig någon hem ;( )
Efter skansen var vi hungriga och åt spagetti och köttfärssås.
Därefter var det dags för Gröna Lund. Mysigt att gå omkring där med och vi åkte ju lite med såklart. Tyckte "kvasten" var härligast att åka men den var inte läskig. Däremot den blåa berg o dalbanan tror jag var lite småläskig men kul.
När vi var nöjda där fikade vi våffla. Och promenerade vidare, gick runt lite på östermalm och kikade. Bestämde oss för att kolla på bio ikväll. Sunni valde film och det blev ett mycket bra val. Vi tittade på filmen Mamma Mia. Tycker om låtarna i filmen och filmen var också bra. Så de två timmarna på bion gick fort.
Hade tänkt ta T-banan hem men var så skönt ute så vi gick tillbaka till hotellet isstället.
Och nu är vi trötta i fötterna idag med, men det gör inget.
Imorgon blir det nog in till gamla stan och titta. Har faktiskt inte shoppat något ännu. Eller jo, gick ju in i en pärlaffär igår och gick tillbaka idag och köpte lite, men inte så jätte många faktiskt.
Men imorgon kanske det blir lite mer handlat. Tur med vädret har vi också haft, inte för kallt och inte för varmt och inget regn idag. Förutom när vi var inne på bion tror jag det kom en skur.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0