New moon

Igår var jag på bio och såg New moon för andra gången. Det var inte planerat, min kära lillebror ringde och frågade om jag ville se den med honom. Det var ju längesen jag träffade honom och dessutom är det ju en bra film så varför inte tänkte jag.

Jag tycker filmen var bra. Den är ganska sorglig, (det är ju boken med) men med lite humor på sina ställen. Tycker de har lyckats göra en bra film men som alltid så blir det lite komprimerat i filmerna.
Varulvarna såg inte ut som jag hade tänkt mig, trodde de skulle se smidigare ut. Men de va häftiga.
Nu längtar jag tills nästa film kommer!
Absolut sevärd om man gillar fantasy.
Filmen får  av fem stjärnor.
(bild googlad)


EFIT 22 november

Ett Foto I Timmen den 22 november. Det har inte varit någon särskilt spännande dag idag och jag höll på att glömma att jag skulle ta kort så det börjar lite sent, men här kommer dagens bilder.

Kl.11.30

Vi ska träna Wilma med klicker och ostbågar.

Kl.12.30

Kollar i tidningen som jag inte läst än och dricker te.

Kl.13.30

Jag har fått förtroendet att klippa Jonas hår.

Kl.14.30

Jag har damsugat lägenheten.

Kl.15.30

Jag pärlar en stund.

Kl.16.30

Dags att äta.
Jonas har lagat kassler och ris.

Kl.17.30

Vi är på bion, har hämtat biljetterna och ska se new moon.
Mamma o jag tycker om vampyrer så hon fick också följa med.

Kl.20.30

Vi har kommit hem för en stund sen och Wilma får komma ut.

Kl.21.30

Wilma och jag tittar igenom reklamen, dock har vi lite olika metoder för det.

Kl.22.30

Lite kvällsfika

Kl.23.30

Lägger upp dagens bilder och upptäcker att klockan är alldeles för mycket igen.
Det får bli sista bilden. Nu ska jag sova.
Godnatt! Hoppas ni också haft en trevlig dag.


Lite bilder från jubileumet

Här kommer ett par bilder från 30-års jubileumet på slottet.
Jag har tagit bilderna från www.vjjk.net från fotoalbumet:
http://www2.idrottonline.se/templates/Page.aspx?id=234332 

Julmarknad

Igår var vi på Huseby julmarknad. Det är ju ungefär samma saker varje år, men det är ändå lite kul och mysigt att gå runt och titta lite. Men det var mycket folk, det är lite jobbigt när man måste trängas på endel ställen. Jag kunde ju inte låta bli att dricka glögg och ta en pepparkaka- årets första glögg o pepparkaka. Mums! Egentligen lite för tidigt. Första december får man börja med glögg o pepparkakor och annat som hör julen till enligt mig.
Det följde med en flaska glögg hem, ett par örhänge, snöbolls ljus och en limpa bröd(så slapp vi handla på hemvägen). Hade varit ännu mysigare med julmarknad om det hade varit snö ute, men det är det aldrig känns det som. Julmarknaderna är för tidiga och snön sen...kanske?

Nu har jag blivit lite förkyld, men jag hoppas att det inte blir värre och försvinner fort. Optimist? Ska iallafall gå och lägga mig nu och försöka sova bort förkylningen.
Godnatt.


Pellets

Wilma har börjat äta av sina pellets igen, vilket jag tycker är bra.
Förut åt hon pellets, men sen slutade hon äta och har inte rört pelletsen på flera månader. Vi köpte en ny sort i malmö men den vill hon heller inte ha. Vi köpte också samma pellets som vi hade förut men det var mindre storlek på dem. Nu har hon ätit ganska mycket pellets i flera dagar. Hoppas hon fortsätter med det för det är ju nyttiga vitaminer och grejjer i det. Vet inte om hon tyckte bättre om den storleken eller så smakar det bättre med ett nyöppnat paket.

Hon är lite kräsen av sig och jag tror inte hon får i sig särskilt mycket grönsaker, även att vi är ganska duktiga på att ge henne varje dag. Men hon pillar oftast bara lite i dem, slänger ut det och äter inte mycket av det, förutom typ majs, ärter och kokta morötter det tycker hon om. Däremot frukt är hon duktigare på att äta, det är väl sötare och godare antar jag.

Men sina frön äter hon förstås duktigt.Wilma har erövrat en penna men på ett ärligt sett. Den råkade ligga där de "tillåtna" sakerna ligger så därför lät vi henne gnaga sönder den.

Scrappat

Igår scrappade jag för första gången. Det var lite pilligare än jag tänkt mig och tog längre tid än vad jag trodde att det skulle ta. Jag gjorde inget avancerat. Men jag blev inte riktigt nöjd med resultatet. När jag skulle börja limma kom jag på att jag inte hade något bra lim. Det jag hade var kladdigt så det kom lite lim där det inte skulle så det ser ju inte så snyggt ut. Men det syns nog inte på denna bilden.
Så här blev det iallafall:


Fler timmar på dygnet

Det hade varit praktiskt om det hade varit några fler timmar på dygnet, så att jag hade hunnit med lite mer om dagarna. Det finns väldigt mycket som jag vill göra men jag har inte tid. Tiden bara försvinner. Sen finns det ju mycket som man mer eller mindre måste göra vara sig man vill eller inte. Typ äta, sova, jobba, handla, laga mat, diska, tvätta, städa. Bland dessa nödvändiga saker har jag idag: handlat, ätit, och tvättat. Vi skulle även behövt städa.

Sedan finns det en lång lista på saker jag skulle vilja ha mer tid till eller ha tid för att lära mig, t.ex. Pärla, träna Wilma,blogga, umgås med vänner, scrappa, göra smycken, lära mig fotografera, Träna med mera.

Idag har jag iallafall hunnit(förutom de tråkiga måste göra sakerna) sortera frädigt alla korten som jag framkallade för ett tag sen. De låg inte riktigt i rätt tidsordning och det står ju inget datum på dem, så det var lite att pyssla med för att få de rätt. Det var massor av kort! Varför framkallade jag så många? Jag kan ju inte sätta in alla de korten då kommer jag behöva massor av album. Men nu är de iallafall sorterade och så har jag börjat sätta in dem i album, men rätt som det var så tog ju albumet slut. Typiskt! Så då kunde jag inte fortsätta.

För någon vecka sedan fick jag lust att börja scrappa. Jag har ingen aning om varför egentligen. Sedan upptäckte jag att det finns en scrap butik här, det visste jag inte. Men den besökte vi idag, och jag köpte med mig lite grejjer hem. Så jag får väl se vad det blir av det. Först och främst måste jag få lite tid över.

Jag måste ju även hinna pärla färdigt min julkula som jag har börjat med innan jul. Det har jag inte hunnit idag.

Så har jag försökt börja träna Wilma lite med idag och igår. Jag har ju försökt lite några gånger tidigare men det har inte blivit bra eftersom all belöning jag har provat med har hon inte tyckt varit värt att kämpa för. Så nu har jag fått ge efter och tränar henne med ostbågar. Det är ju inte så nyttigt egentligen men jag delar dem ju förstås i många små bitar så det blir totalt 1-2 ostbågar/ träningstillfälle. Låter kanske inte så mycket men hon är ju inte så stor. Ostbågarna ville hon ha så nu är hon lite mer motiverad och jag med när jag märkte att det gick lite bättre. Så vi får se hur det går med det med.

Sedan så har jag ju tränat mig själv ikväll med ;) Alltså har jag tränat ju-jutsu. Kul! Har missat några träningar för jag har jobbat, så då blir det lite extra kul.

Vi har kollat på tv ikväll med, det tillhör kanske inte de nödvändiga sakerna, men man måste ju koppla av och inte göra någonting ibland med. Så hmm, lite nödvändigt kanske det är.

Oj, det blev längre än jag tänkt mig.
Natti natti


30-års jubileum på slottet.

Igår firade växjö ju-jutsuklubb 30-års jubileum på Teleborgs slott. Det var riktigt trevligt. God mat, trevligt folk och allmänt festligt. Det hölls tal och delades ut lite olika utmärkelser och jag fick en :) För att jag har varit instruktör ett tag nu. Det var ju kul och överraskande för det hade jag inte en aning om. Jag har aldrig varit inne i det slottet förut så det var också kul och få se det från insidan för en gångs skull. 
En lyckad kväll helt enkelt!
Få se om jag kanske lägger upp några bilder så småningom.

EFIT 5 november

Det var längesen jag var med sist, men igår så passade det och jag kom ihåg att det var dags för EttFotoITimmen.

Kl.11.30

Wilma väntar på att jag ska komma med hennes frön.

Kl.12.30

Frukost, bättre sent än aldrig heter det väl :)

Kl.13.30

Nu ska här målas plafondvägg.

Kl.14.30
Kamera batteriet ligger på laddning så det blir ingen bild här.

Kl.15.30

Vi har varit och köpt present till min lillasyster.

Kl.16.30

Fegare katt har jag aldrig träffat, konstigt att jag fick med henne på bild ens.
Så bättre bild än så blev det inte.

Kl.17.30

Dags att äta tårta.

Kl.18.30

Presentöppning.

Kl.19.30

Hemma igen. Jag tar itu med att sortera kort som är framkallade och ska in i album.

Kl.20.30

Sortera fortfarande kort,men börjar få lite ordning iaf.

Kl.21.30

Vi sitter alla tre i soffan och kollar på TV.

Kl.23.10

Jag stänger av datorn och vi går och lägger oss.

Det var min dag det :)


Malmö

Igår var vi i Malmö och virrade runt lite. Vi körde ganska tidigt hemifrån så var vi där vid halvelva tiden. Gick runt i lite affärer lite här och där. Men jag vet inte var all tid tog vägen egentligen, det gick väldigt snabbt.
Jag köpte inte så mycket.

Sedan när vi letade efter ett köpcentrum så råkade vi hitta Panduro outlet, där ville jag ju såklart gå in och kika. Kom förstås inte ut tomhänt, utan råkade ju handla lite där med.

Vi var i en arken butik och det utbudet där var ju såklart större än utbudet i samma affär här. Så då passade vi på att köpa lite nya leksaker till Wilma. Bortskämd fågel. Vi hittade också en annan sorts pellets som jag inte sett innan.
Vi köpte ett paket, för Wilma har slutat äta av den sort som hon får nu, så hoppas hon tycker dessa är goda.

Vi var också inne en liten snabbis på det nyöppnade ikeavaruhuset och så passade vi på att äta där med.

Sedan körde vi till Lund och hälsade på Jonas bror. Nu har de kommit på ett nytt litet projekt att syssla med. Jag hoppas att det kommer gå bra, annars är inte det hela världen. Men jag tycker de brukar vara rätt bra på att komma på och starta, men brukar inte bli så mycket av det sen. :P

RSS 2.0