Spenatpaj med fårost

4 portioner
Pajdeg ingredienser:
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl, 50g, flytande matfett
1 dl mjölk
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman alla ingredienser till en deg. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ca 10 minuter.
Spenatpaj med fårost
Ingredienser:
pajdeg
250 g fryst spenat
2-3 vitlöksklyftor
1-2 msk olja
10-12 marinerade soltorkade tomater
ca 1/2 dl färsk bailika
100 g fårost
2 ägg
2 dl mjölk
1 1/2 dl riven ost
1/2 tsk salt
peppar
Gör ett pajdegsskal.
Sätt ugnen på 200 grader. Tina spenaten lite och skär den grovt. Skala och hacka vitlöksklyftorna fint. Fräs spenat och vitlök i oljan ett par minuter och fördela sedan i pajskalet. Skär/klipp tomaterna i små bitar, hacka basilikan, smula fårosten och fördela allt över spenaten. Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost med salt och nymalen peppar och häll i pajskalet. Grädda i ca 30 minuter.
Källa: Mat för liv och lust. Författare: Margit Eliasson & Gunilla Lindeberg.
Kommentarer
Trackback