Filippinsk afton

Ikväll har vi haft personalfest. Vi har lagat Filippinsk mat tillsammans. En jobbarkompis är från Filippinerna så det var hon som bestämde matsedeln och handlade. Vi hjälptes alla åt att laga maten under hennes instruktioner.
Först så gjorde vi vårrullar. Degen var färdig, men innehållet gjorde vi. Det var färs stekt med lök och ostronsås. Sen blandade vi i groddar, morötter, ärtor och bönor. Sedan la vi det i degen och rullade ihop. Sedan friterade vi dem. Till vårrullarna hade vi sweet chillisås och en annan sås av cremefrachie och stark chillisås. Det var mycket enklare att göra vårrullar än vad jag trodde att det skulle vara, och så goda de blev! Inte alls samma sak som att köpa färdiga frysta.
Sen hade vi högrev och wokade, med lite grönsaker och glasnudlar och äggnudlar.
Vi hade också något mer kött och wokade, kommer inte ihåg vad det var mer däri och åt det med ris till.
Till efterrätt gjorde vi friterad banan, som vi rullade in i samma deg som vårrullarna och sedan friterade, och åt det med glass. *mums*

Allting blev super gott! Det var väldigt trevligt att sitta alla tillsammans och rulla vårrullar och bananer, det tog inte särskilt lång tid heller. Kul att hitta på något tillsammans utanför jobbet. Dessutom kul att både äta och laga maten tillsammans =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0