Det bidde inga lingon

I helgen var vi ute i skogen och letade svamp. Vi hittade inte jättemånga men lite kantareller hittade vi. Vi såg mycket bär. Men det var ju svamp vi letade efter så bären lät vi vara.

Idag åkte jag o mormor dit igen för att plocka lingon. Vi hade ju sett många ställen där det var rött och fint i helgen. Men efter bara en liten stund hittade vi alldeles blåa blåbärsris, stora fina blåbär och massor. Vi kunde förstås inte låta bli att plocka dem. Vi hade två spannar med oss så vi bestämde att det fick bli lingon i en och blåbär i en.
Efter en kort stund upptäckte vi att blåbärs spannen var full. Nu får vi inte plocka mer blåbär för det får inte plats sa jag. Det får bli lingon nu. Bara det att det fanns ju massor av blåbär kvar och stora var de, det var inte lätt att slita sig. Dessutom hittade vi ju inte så mycket lingon. 

Vi hann inte plocka så länge idag för vi hade en tid att passa. Det blev mer blåbär än lingon, ca 5 liter blåbär och 2 liter lingon. Måste nog åka tillbaka en annan dag när vi har mer tid och plocka lite till. Gick fort att fylla en liten spann. Lingonen behöver kanske ett tag till på sig, för de var rätt så små ännu.  


Kommentarer
Postat av: Helene

mm va gott med blåbär, skulle med ut och plocka några liter när tid finnes....

2010-08-27 @ 11:28:06
Postat av: Siw

Riktigt gott med blåbär, gillar det speviellt i pajer .. Var ute och kikade efter kantareller igår och hittade tyvärr inte så mycket kanske en liter på sin höjd, men mycket för att vara jag i och ed att jag inte brukar hitta kantareller ..

2010-09-01 @ 20:20:07
URL: http://www.tankspridd.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0