vi städar- Wilma badar

Varje gång när vi dammsugar och torkar golven här så börjar alltid Wilma bada. Hon badar i sin vattenskål och skvätter ut mycket vatten. Varför hon alltid vill bada när vi städar vet jag inte men det är bara då hon badar, aldrig annars. Undra om hon fattar att det blir rent och snyggt när vi städar så att hon också vill bli ren? Det låter lite långsökt.

När hon badar så tar hon ner näbben i vattnet tar upp vatten och skvätter runt så att både hon, buren, golvet och altandörrsfönstret blir alldeles blött. Eller försöker hon doppa ner magen i vattnet och skvätter. Mycket svårt att fånga på bild.

Dessutom tycker jag det är konstigt att hon använder sin vattenskål som badkar(visserligen har jag hört fler fåglar som använder det som badkar) men det får hon ju inte plats i.
När vi har sett att hon badar har vi tagit ut henne och erbjudit henne ett större "badkar" där hon får plats. Men det kvittar vad vi försöker med så duger inte det. Det enda som duger är vattenskålen.



Kommentarer
Postat av: Olle Janson

Hej Sunniva och Jonas!

Vi kan bara konstatera att det uppförandet delar hon med många andra jako. Varför - Ingen aning! Ha det bra och fortsätt att skriva. Vi har koll på er hemsida!

Många hälsningar

Björg & Olle

2010-03-27 @ 23:12:13
Postat av: Sunniva

Svar:

Hej! Kul att ni läser bloggen! =)

Konstigt, tänk så kul det hade varit o kunna läsa de små livens tankar.

2010-03-31 @ 15:06:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0